|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ležalnik
9.2.2007 12:01:13   
kamy
Prosim za pomoč, ker ne vem kako naj se lotim in kje! Kje imaste ve tri tedne stare pikice čez dan, ko bedijo? Jaz jo imam kar v vozičku pa ne vem, če je to primerno, zato razmišljam o leželniku. Ker nimam izkušenj vas prosim za nasvet!
Hvala za odgovore!
Lp,K
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ležalnik
9.2.2007 12:04:59   
spelaz
Jaz imam doma zibko in ležalnik pa je večinoma mala (ima 2,5m) kar na sedežni - lepo ji dam nizek vzglavnik, pleničko čez in jo z dekico pokrijem pa je najbolj srečna user posted image .

Je pa tudi ležalnik fajn, ker jo lahko prenašaš po stanovanju, gleda naokrog, pa še ponavadi se zraven dobijo kaki medvedki (ali kaj podobnega), ki jih opazuje. 

Moj ta starejši sim je bil do cca 3m v zibki, tamala pa je preveč firbčna in je v zibki vsa nesrečna.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ležalnik
9.2.2007 12:21:22   
lenika
Mi smo do 4. meseca imeli raztegnjeno sedežno in smo bili vsi skupaj na sedežni. No kasneje je to ratalo prenevarno in sva na tla dala igralno blazino in puzzle in je bil veliko tam. No odkar pa kobaca je pa itak povsod. user posted image

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ležalnik
9.2.2007 12:25:18   
Lara28
Mi smo ležalnik imeli in je bil v njem do 4,5 mesecev, ko je začel dobro sedet - takrat smo ga pospravili, ker smo začeli uporabljat stolček.
Poleg ležalnika je bil tudi na igralni podlogi z lokom in je opazoval igračke, pa v posteljici pod vrtiljakom.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ležalnik
9.2.2007 12:39:29   
mml
Jaz sem kolabiral z ležalnikom, igralno blazino z lokom, sedežno in naročjem user posted image . Nekaj časa je imela ležalnik kar rada, ker je bila dvignjena in je videla, kaj se dogaja, pa še medvede, ki so viseli na loku  je pretepala in boksala user posted image . Nekja do 3. meseca je v ležaniku občasno tudi zaspala. Vedno je bila z nama pri mizi v ležaniku in na stolu med kosilom user posted image . Ko smo začeli z GH je bila najprej v ležalniku, dokelr ni šla seet v trip-trap.
Skratka ležalnik se je povsem obnesel.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ležalnik
9.2.2007 12:43:49   
eya
Ležalnik ni primeren, sploh za daljšo ležanje ne, ker je notri preveč upognjen. Dokler se Žiga še ni obračal, smo ga imeli na sedežni (na tistem koncu, kjer je ravno sedišče), kasneje pa na tleh, na puzzlah. Smo imeli tudi ležalnik, ampak je bil notri bolj poredko, v glavnem smo ga uporabljali potem, ko smo uvajali GH, pa še ni znal sedet.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ležalnik
9.2.2007 16:40:28   
domci
Mi smo meli ležalnik do 6-tega meseca. Je pa bil not krajša obdobja največ je pa preživel na igralni preprogi. Se mi pa zdijo ti ležalniki čisto nepraktični saj hrbet ne diha in se nam je doskrat zgodilo, da je po 15 minutah imel celi hrbet moker. Igralne preproge so pa super se je vedno lepo zamotil in se igral.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ležalnik
9.2.2007 16:45:57   
Seven*
Lezalnik je s strani fizioterapevtov in pediatrov ODSVETOVAN. Je potem dosti boljsi vozicek s trdnim dnom ali kosara. Vglavnem nekaj kar je ravno in trdno, da ima otrok oporo. O tem smo ze dosti pisali.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ležalnik
9.2.2007 19:00:43   
Strawberrie Cherrie
Mi ga imamo za okras, dobili smo ga pa za darilo. Mali ga ne mara niti za sekundo. Je potem veliko raje v maxi cosiju, s tem, da ga ne prakticiram, razene če je nujno potrebno iti na wc, mi2 pa sva sama doma.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ležalnik
9.2.2007 19:43:54   
Luskan
Naš je v ležalniku in je nekaj časa tam čist srečen, potem gre pa na tla na igralno podlogo al pa se hecava na zakonski postelji.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ležalnik
10.2.2007 7:22:04   
Dashenka
Chiccotov ležalnik je bil pri nas nepogrešljiv kos opreme.

Prve 4 mesece je bila čez dan, ko jo bila budna veliko časa v njem. Prenašala sem jo s seboj po stanovanju. Ko sem kuhala, me je gledala s kuhinjske mize, ko sem šla pod tuš je šla z mano v kopalnico in se čudila....

Z njim smo šli na moje, ko je bila stara dobre 4mesece. Brez njega si sploh ne morem predstavljat morskega dopusta. Še letos, ko je bila stara leto in pol je bil uporaben. Tokrat ga je hči uporabljala namesto stolčka ter kot morski ležalnik.

To, da škoduje razvoju je spet neka modna muha.

Normalno, da nimaš otroka privezanega 12 ur v njem. Je pa za obdobja, ko ga moraš nekam varno odložit ter kaj postorit in še ne sedi samostojno enkraten pripomoček.
Iz njega ima otrok dober razgled, naš je imel več naklonov (od ležečega do popolnoma sedečega, trdo hrbtišče, večtočkovni pas za privezat.

Hči je bila, v nasprotju z novodobnimi smernicami, prvič "spuščena" relativno pozno.
Pa je kljub temu pri 6m samostojno sedela, pri 8m šibala po stanovanju po vseh štirih tako, da se je za njo kadilo, ko pa je shodila, ni pridelela niti ene same buške, skratka motorika razvita več kot vzorno.

Jaz ti ga torej absolutno priporočam.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ležalnik
10.2.2007 19:50:49   
Seven*
Dashenka, zakaj potem vsi pediatri odsvetujejo uporabo, ce je to modna muha? Mislim, saj res ne ves kaj tocno govoris.

Dejstvo je: Uporaba lezalnika JE odsvetovana.

Sem glih zadnjic citirala gospo Tanc iz foruma Pediatrija.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ležalnik
10.2.2007 21:58:33   
Dashenka
Spet pretirvaš in padaš v skrajnosti.

Normalna uporaba ležalnika ne škdouje nobenemo dojenčku, zdravim oz. doječkom brez razvojnih težav pa tudi daljše poležavanje ne.

V kvalitetnem ležalniku otrok leži na trdi podlagi.

Sploh pa ni res, da ga pediatri odsvetujejo.

Naša ga že ne, pač pa na primer močno odsvetuje uporabo pralnih plenic tipa Racman in Štorklja, ker onemogočajo normalen razvoj motorke in otroka silijo v nepravilno gibanje.

Med drugim sem rezervni ležanik dobila na posodo od sošolke z gimnazije, ki je pediatrinja, zaposlena na Pediatrični kliniki in mamica treh otrok (četrtege pravkar pričakujejo) - bil je tako "zamoritiziran", da sem ga raje imela res le za rezervo.

Na sosednjem forumu, ki ga tako rada zadnje čase citiraš so ti med drugim tudi zdravnice povedale, da so uporabljele ležalnike pri vseh svojih otrocih, brez kakršnihkoli posledic seveda.

Zato prosim nekaj, popolnoma po nepotrebnem, strašit novopečene mamice.







(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ležalnik
10.2.2007 22:19:42   
Marogica
Mi smo imeli ta drugega otroka v ležalniku(pri prvem sploh nisem vedela, da je obstajal, kaj jeuser posted image ). No, v glavnem je preživel v ležalniku, ki je nastavljiv. Torej smo ga imeli najprej v čisto vodoravni legi. Po drugi strani se pa sprašujem, koliko časa je v  bistvu ležal v ležalniku na dan? Dojila sem ga na tri ure, vmes sem ga dajala spati v posteljo, previjala, sprehodi, cartanja.... Kakšne 3 ure na dan pa sigurno.

Meni se je zdel zelo praktičen, ker sem ga prestavljala iz sobe v sobo, pač tam ko sem bila. TOrej je otrok "hodil" z menoj. To se mi je zdelo fino, predvsem v tistem obdobju, ko se še ni znal zaposliti sam s seboj in je predvsem gledal naokoli. Ker me je skoz videl, naš otrok nikoli ni jokal, pa tudi na rokah ga nisem rabila nositi kot tolažbo ali pred spanjem.

Zame osebno dobra stvar.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ležalnik
11.2.2007 0:45:15   
Seven*
Dashenka. Lej, ne bom se prerekala s teboj, ker se mi res ne ljubi.

Dejstvo pa je, da sem leto dni hodila z otrokom k DVEMA nevrofizioterapevtoma, ki sta mi uporabo odsvetovala. Uporabo mi je odsvetovala tudi patronazna, ki je hodila na obisk po rojstvu otroka in pediatrinja.

Kvalitetnih lezalnikov je zelo zelo malo. In zelo zelo malo verjetnosti je tudi, da bo mamica vedela kaksnega kupiti, da bo dovolj kvaliteten.

Zdravnico, ki je na tistem forumu odgovarjala poznam in zelo spostujem, vendar je se vedno epidemiolog, tema o kateri govorimo pa se nanasa na pediatre in fizioterapevtke, katerim bolj zaupam.

Ce nimate otroka kam odloziti, raje uporabljajte stajico. Je dosti dosti boljsa zadeva kot lezalnik, ceprav v kasnejsih fazah vseeno sporna, pa vendar..

Za vse nejeverne Tomazke, prilepljam mnenje pediatra, ki meni, da je, ce ze, potem boljsa lupinica.

O tem, zakaj je lezalnik neprimeren sem ze veliko pisala, ce katero zanima, mi lahko pise na ZS.


Zmerna uporaba zdravemu otroku ne bo naredila neke skode. Pa vendar ne moremo nikoli vedeti, ce je nas otrok "rizicen" ali ni.


Vsekakor pa tole ni modna muha, ampak dognanja fizioterapevtov in ravojnih pediatrov.

Vkolikor niste sigurne, pa dajte same malo povprasat v ambulantah in prebrat kaj na internetu. Malo skepticnosti je vedno dobrodosla zadeva.


Avtor: Tanč  user posted image  
Datum:   07-06-06 19:05

Pozdravljeni, maksa,
kar počasi se pripravite na porod in uživajte tudi v nakupih.
Lupinica je najprimernejša za majhne otroke, saj omogoča primeren položaj hrbtnice (v pokrčeni legi), za novorojenčke se priporoča še nastavek za podporo glavice. Primeren je za prvo ogledovanje stanovanja, prve spehode, obisk pri zdravniku. Vendar otrok naj ne bo ves dan v lupinici. Potrebuje stik z mamico, ki mu prav posebno diši, najbolj ga pomiri stik z mamino kožo, zato lupinica DA, za prenos v avto, v avtu, na potepu. Doma morda, ko kuhate pa vas gleda. Sicer pa naj leži na ravni vzmetnici, crklja pa naj se v vašem naročju in razvija očesni kontakt in vas voha in uživa. Med ležalnikom in lupinico bi jaz raje izbrala lupinico. Jo pa prerastejo nekje med 5-7 mesecem, pač odvisno od velikosti otročka.


Tanc je pediatrinja, ki odgovarja ma MON-u.





_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ležalnik
11.2.2007 7:23:40   
Dashenka
Kvalitetnih lezalnikov je zelo zelo malo. In zelo zelo malo verjetnosti je tudi, da bo mamica vedela kaksnega kupiti, da bo dovolj kvaliteten.


No, jaz pa ne bi tako zelo podcenjevala ljudi, da ne bi znali zbrat kvalitetnega izdelka.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ležalnik
12.2.2007 15:17:17   
tinkatonka
Nas je bil zelo rad v lezalniku in je bil lezalnik ena izmed boljsih "nalozb".

Anej je bil vedno in povsod zraven ko sem kaj pocela, notri je spal, uzival, kasneje poskusal tudi prvo hrano. Nisem pa z uporabo pretiravala. Ko se je Anej zacel obracati, kobacati, smo lezalnik ukinili in je bil kar na tleh na blazini.   

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ležalnik
12.2.2007 17:44:03   
kamy
no in kupila sem ga! Prva izkušnja ni ravno najboljša, saj ko sva ga prinesla domov sva ga stestirala in mojauser posted image  je v lou bruhnila! Zakaj ne vem, je pa res, da je bilo slabo uro po obroku! Morda je vzrok ravno tu. Prosim za nasvet kdaj po obroku jo lahko dam v ležalnik!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ležalnik
12.2.2007 21:50:24   
Barbs
Eh, hudirja kamy, saj če je v ležalniku je manj nevarno, če bruhne, kot pa če bi ležala na čist ravni posteljici, al kaj? user posted image  Verjetno je bilo samo naključje.

Brez ležalnika jaz ne bi pri nobenem od treh otrok v prvih mesecih njihovega življenja skuhala kosila ali pa bognedaj, šla celo na veceuser posted image

Boš videla, da vama bo fajn, obema...se bo navadla... ja, nekajrat po dvajset minut ali pol ure, ji gotovo ne bo škodilo....user posted image  Pa bo šla s tabo, ko boš posteljnino preoblačla, ko boš korenček lupila, ko boš lulalauser posted image  Mala radovednica rabi še par tednov, pa bo ležalnik rulal...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ležalnik
12.2.2007 21:56:47   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Nas je bil zelo rad v lezalniku in je bil lezalnik ena izmed boljsih "nalozb".

Anej je bil vedno in povsod zraven ko sem kaj pocela, notri je spal, uzival, kasneje poskusal tudi prvo hrano. Nisem pa z uporabo pretiravala. Ko se je Anej zacel obracati, kobacati, smo lezalnik ukinili in je bil kar na tleh na blazini.   


Pri nas je bilo isto, s tem, da ga ima še danes podnevi za spat.


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ležalnik
13.2.2007 13:22:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kamy
Prosim za nasvet kdaj po obroku jo lahko dam v ležalnik!


Definitivno PO tem, ko podre kupček. S podrtim kupčkom ti pa res ne sme bruhnit.

No mi imamo tudi ležalnik, v njem počaka toliko, da mi za mizo pojemo. Sicer ga imamo pa, kadar je buden, veliko v naročju, se z njim šetkamo po stanovanju in tako. Jaz si ne predstavljam, da bi njega (ali pa takrat Ano) nekam odložila za več kot 5-10 minut - kakor en suvenir, sama pa kuhala, pospravljala, brala... Halo?!

(odgovor članu kamy)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ležalnik
13.2.2007 14:40:36   
bini
ej meta, sej v tem pa je glih praktičnost ležalnika - da ga postavim tja kjer sem jaz - da me gleda ko kuham, ko likam in se zabava z igračkami... in ja, naš aljaž je bil v 10ih mesecih velikrat odložen kot suvenir, ker vsaj prvih 6 mesecev več kot nekaj minut crkljanja ni prenašal - je začel sitnarit kot huda muha dokler ga nisi odložil nekam, da je potem v miru opazoval stvari in se igral user posted image

tudi jaz bi izdihnila brez ležalnika prvih 6 mesecev pri obeh...
aljaž ima motorične težave, ampak meni sta obe fizioterapevtki  in RA pediatrinja rekle, da dokler je neka meja ležanja v ležalniku, to ni škodljivo... tako da mislim, da seven malo pretiravašuser posted image ... logično je, da določene stvari niso dobre za pretiravat.. sej tud v lupinci ni dobro, da je predolgo... dvomim pa da katera mama pusti otroka spat v ležalniku ali pa ga ima notri cele ure... gre za praktičnost, ker ga na enostaven način preneseš iz sobe v sobo - si ne predstavljam, da celo stajico trogam sem ter tja user posted image -... tud vem, da je na tleh še bolje, ampak da tisto blazino vlečem iz dnevne v kuhinjo, pa še v kopalnico, če bi si slučajno rada umila glavo??? - tako sem ga dala v ležalnik, ga nesla v kopalnico, on me je srečno opazoval tistih 10 minut in potem sva se crkljala naprej...v stajici bi se v tem času morda že raztulil, se prekucnil na igračo in bi ga kaj tiščalo, jaz pa tega iz kopalnice ne bi slišala... samo primer pač user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ležalnik
13.2.2007 15:49:37   
Seven*
Bini, nek minimum lezanja v lezalniku valjda ni problematicen. Ampak ure in ure so pa shit. Kaj pa vem ce pretiravam, potem pretiravajo vse tri osebe strokovnjakinje, ki mi zadevo odsvetovale. Se spomnim patronazne, me je gledala ko gestapo, ko je videla, da imam Jakoba v lezalniku.

Po drugi strani pa opisujes, kot da se brez lezalnika sploh ne da ziveti. Je pa res, da je vcasih potebno potrpeti. Sama imam tak malo kopalnico, da se pac nisem mogla stusirat, ce je bil otrok buden, ker nisem lezalnika imela kam postavit. Mogoce je nuja edino za kuhanje, pa se takrat ga lahko das na kaksno ravno povrsino.. Poleg tega sem bila mobilna po celem stanovanju in je po prvem mesecu bilo tisti lezalnik ze zelo nerodno nosit okrog skupaj z otrokom.

Dejstvo je pac, da je lezalnik slab, ampak tudi lupinica ni glih fajn, pa moramo zal otroka kdaj kam peljat. Tako da.. Saj nic ne recem, opozorim pa vedno, da je fajn, ce je to samo izhod v sili.






_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ležalnik
14.2.2007 1:08:24   
Princess Mononoke
Si morda pomislila na "sling"? (Ne mislim Baby Bjorn, ampak take ki so primerne za tako mlade hrbtenice.) Meni je kar prav prišlo za opraviti kako delo. Kar se tiče kuhanja in tuširanja... pri nas je mogel kar dragi kuhat prve tri mesece, pa čeprav je delal in sem se stuširala ko jo je on držal. Sicer pa bo kar kmalu samostojna in bo lahko ležala na tleh. Če je srečna v vozičku, zakaj pa naj ne bi bil primeren?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?