T3JK4
|
Bejli, pozdravljena! Laparo in histeroskopija te naj ne skrbi. Mene so ravno v petek operirali. Končno! Meni so jo zagodle ciste na jajčnikih, zato tudi nisem pravilno reagirala na tablete, ki bi naj uredile ciklus. Zato so me prej 3x domov poslali, v četrto mi je pa le uspelo sluznico dovolj stanjšat, da so potem lahko še pregrado v maternici odstranili. Kot je rekla db, lahko izrečem vse pohvale. Res pa je tudi, da imam izbrano G prav v bolnici in da je tudi ona opravila operacijo. Potek... En dan pred predvideno operacijo prideš v ambulanto in čakaš... To je mučno... Tam ti sestra izmeri pritisk, da v branje vse papirje (glede anastezije, ostalih bolezni,...), da jih podpišeš in da tvoje izvide na hitro pregleda. Potem prideš do zdravnika, kjer te pregleda in opravi UZ (no, meni so ga). Če je vse ok, greš v kopalnico, se preoblečeš in greš na oddelek z zapestnico. Tisti dan ne smeš nič jesti, samo do polnoči lahko piješ. Še pred tem sem dobila 4 odvajalne tabletke in 2 šampona. Enega porabiš zvečer, drugega naslednje jutro pred operacijo. Če si jemala prej tabletke, dobiš v trebuh injekcijo proti strdkom. Naslednje jutro kot ponavadi izmerijo pritisk in temperaturo, potem pa greš iskat preklano srajčko in še mogoče te čaka britje. Lahko pa to sama doma opraviš. Potem se še enkrat stuširaš z njihovim šamponom. Potem pa čakaš, da prideš na vrsto... Anestezist te pride pogledat, povpraša o morebitnih zapletih z narkozo iz preteklosti in to je to... Potem pa čakaš in čakaš... Ko si na vrsti, te s posteljo odpeljejo v operacijsko. Tam dobiš lepo kapico in copate in se uležeš. Anestezist ti vbrizga njihovo reč v žilo in zaspiš. Meni je zelo hitro prijela, stavka še dokončat nisem mogla. Zbudila sem se v sobi, v eni roki tekočina s protibolečinskim sredstvom, na drugi pa merilec utripa in pritiska. Ne mislim te strašit, vendar tudi če bi rekla, da nič ne boli, bi se zlagala. Ampak sestre hitro prinesejo Ketonal ali pa še kaj močnejšega. Potem vsaj 6 ur po zbuditvi ne smeš jesti, ker obstaja možnost bruhanja. Piješ pa po požirkih. Okoli 8h zvečer me je sestra odpeljala na stranišče, še prej pa opozorila na obarvano vodo v školjki. Jaz nisem imela težav po narkozi, "cimra" v sobi je pa bruhala še naslednji dan po samo požirku vode. Samo ona je imela drug poseg... Naslednji dan bi lahko šla načeloma domov, vendar sem bila še preveč napihnjena od plina in teh barvil, ki so jih vbrizgali v jajcevode in sem ostala še en dan. Nobenemu ni fino čepet v bolnici, pa vendar če bi se kar koli zapletlo, so bili zdravniki vedno na voljo. Kot vidim, ti jed db že odgovorila glede M. Ja, meni so rekli, da moram biti tam 4. dan cikla - se pravi, M še vedno teče (načeloma, meni ni). Takrat je sluznica v maternici še dovolj tanka, da lahko opravijo poseg (pregled) v maternici. Pa tebi so odkrili kakšno pregrado, miome,... ali imaš samo diagnostično? No, zdaj sem se malo razpisala... Upam, da te nisem prestrašila. Pravzaprav ni noben bav-bav. Le po posegu se moraš pazit. Če pa imaš še kakršno koli vprašanje, pa se le oglasi (lahko tudi na ZS). LP
|