Lianna
|
IZVIRNO SPOROČILO: fluf Evo sem naletela na tole temo, pa ko vidim, da ste storkovnjakinje (pediatrinja me ne jemlje resno)... Punčka, stara 4,5 meseca je polno dojena. Jaz uživam mlečne izdelke (sicer zeloooo malo, ampak jih). Nimava težav oz. nisem pomislila, da je smrdeč kakec in noro smrdeči pukci, povezani s tem. Ko sej je pojavila potreba sem dodala AM (Aptamil), ki ga je pojedla cca. 20ml in po kaki uri bruhala (so mi rekli, da je pojedla preveč, ker je bila prej podojena). Ponovimo vajo čez en mesec, ker sem bila odsotna. Po 100ml AM (Novalac) pristanem no urgenci, kjer ne ugotovijo nič. Se gremo še tretjič, čeprav sem bila prepričana, da je krivo AM, dodamo Holle AM, spije cca. 40ml, spet bruhamo. Vsakič isti scenarij. Uro, do uro in pol, po obroku se začne bruhanje v loku, dojenčica postane apatična, zaspana, spi, tako da prespi 2 obroka (ok razumem, da razdražen želodec ji ne paše), zbuditi jo ne moreš, zbudi se le za bruhanje. Na koncu bruha rumeno sluz (žolč?). Sumim LI. Pediatrinja prvič reče, da je preveč pojedla, drugič, da je mleko pretežko, tretjič, da je viroza. Jaz pa sem prepričana, da je vse to povezano z AM (ni rečeno da je LI). Tako na telefon dobim drugo pediatrinjo, ki mi svetuje, da iz svoje hrane izločim VSE mlečne izdelke oz. kupim mleko brez laktoze, ter da v primeru dodajanja dodam Aptamil lactose free (ki še ne vem kje se ga kupi). ... Ok zdej grem jest na dijeto, pa mala tudi... pa da vidimo to... Sem pa rahlo utrujena od tega, da moram jaz prepričevati zdravnico, da nekaj ne štima. Sem fuuul slabe volje in želodec me boli vsakič, ko moram do nje, ker enostavno naju noče dati na testiranje... Pri LI bruhanje ni običajno, tako da bi prej rekla da imate alergijo na mleko. Jaz imam LI in so obdobja ko lahko spijem 1dcl ali 2dcl mleka brez težav, trenutno pa imam občutljivo obdobje ko imam težave že zaradi 1dcl sladke smetane v omaki.
|