|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Labradorec - zverina?
12.12.2006 8:45:40   
Afnica
Torej imam najbolj prijaznega kužka na svetu. Je zelo crkljiv in umirjen. Pohvali ga tudi sam poštar. user posted image  Od ljudi noče nič drugega kot to, da ga pobožajo. Zelo smo navezani nanj. Na verigi ga nimamo, ker smo proti temu in tudi kadar ni druge rešitve (imamo delavce s katerimi bi se on cartal user posted image ) takrat ga damo na verigo, a se sname. Sname celo ovratnico ne glede na to kako je tesno privezana. Kadar želi je lahko v stanovanju. V dnevni sobi ima svojo dekco in na tisti lepo mirno leži, spi, nas opazuje. Kadar želi ven, gre ven.

In kje je problem? No, problem je v tem, da je včeraj klicala soseda, da je naš labi pobil njene kokoši user posted image  Njenih 5 kokoši. user posted image  Čez tri ure kliče sosed (njen mož), da pravzaprav ni več 8 kokoši. Naš kuža je bil med tem na svoji dekci. V vasi mrgoli psov. No, problem je tudi v tem, ker ti sosedje sploh niso vidli, da je to naš kuža, ampak je videl to moj stric...kateri išče pač neke spore in se na drugo kot na kužka ne more sklicevat. In tako je naš vedno vsega kriv. Ampak ko je res najprijaznejši kuža. ta stric je rekel, da ga mučim, ker ni privezan. user posted image  

Torej meni še vedno ni jasno...a je labradorec sposoben kaj takšnega kot je poboj 8ih kokoši. In to podnevi, ko večinoma doma spi. In ali je možno, da ga ni videla gospodarica, ki je cel dan doma in lahko pazi kokoši...ampak je to videl njen sosed...ki vedno sedi v bajti za istim stolom in k tej hiši nima pogleda?  user posted image  No, tega mojega strica precej moti, da imamo psa, ker je zelo radoveden...sploh glede nas...in je včasih hodil okrog hiše, se skrival po gozdu, da je videl kaj se dela pri nas. Zdej tega ne more, ker naš kuža, čeprav je zelo prijazen, fejst laja in je precej velik. Torej bi zanj bilo najbolje, da je zaprt. user posted image

Mi seveda v enem dnevu pesjaka ne moremo postavit (čeprav material že imamo nekaj časa doma). Pa sem jim predlagala, da pač imajo kokoši 3 dni zaprte. Ampak gospa trdi, da pol jajc ne bodo nesle. user posted image  Vsega skupaj je bilo 15 kokoši...torej, hoče za vsako jurja, ...več kot 15čukov me ne bo stalo, če vse izginejo v 3 dneh. user posted image

No, ta sosed tudi trdi, da je ta pasma hujša kot kaka prava zverina, ker so imeli 1x v gozdu, kjer so delali na tleh sendviče in da jim jih je pojedel. user posted image  Po moje bi to vsak naredil. user posted image

Torej mene zanima...kakšno je vaše mnenje o labradorcih...ima kdo 'zverinske' izkušnje?

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 7.1.2007 17:54:21 >

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Labradorec- zverina???
12.12.2006 8:50:52   
Anonimen
Ne gre za labradorce, gre pač za lovski nagon, ki v nekaterih psih resnično je prisoten. Jaz imam višavko, eno plašno malo bitje, scrkljano do amena. Ampak vedno, ko gremo mimo kmeitje, kjer se pasejo kokoši, jo dam na štrik. Da ne govorim o papigi, ki nam je ušla iz kletke ...user posted image

(odgovor članu Afnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2006 8:55:24   
Marogica
Ja, labradorci so pač lovski psi, čeprav mislim, da tudi "nelovskemu" bi se ob pogledu na kokoši pocedile sline...user posted image  

Sosedu pa ne plačaj nič, saj ti naj najprej dokaže, da je bil vaš. Pri vseh teh pseh v vasi, kot praviš....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2006 9:02:30   
Afnica
Ja, mogoče našega angelčka preveč zagovarjam. Res je da psi so zveri.

In tudi na to opcijo, da je to res bil naš kuža sem pomislila. Ampak jasno mi ni sledeče. Prišla sem domov ob 13h. Kuža me čaka zunaj na svojem fotelju. user posted image  Z mano gre v hišo in leži na svoji dekci. Ob 18h, torej 5 ur kasneje kliče sosed, da so našli še čisto sveže zadavljeno kokoš in na pol pojedeno. Ni mi jasno, kako je po 5ih urah še lahko sveža in kako moj kuža ni umazan od krvi, morda perja?? user posted image  Ne vem...vem samo, da pesjak bo v 3 dneh...in da ko bomo doma bo kuža z nami in tudi ko se stemni bo odprt (takrat so kokoši zaprte)...in da stricu radovednežu ne bom pustila da se klati okrog naše hiše. In prav vesela bom, če bodo tudi po zaprtju našega kužija kokoši izginjale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2006 9:03:31   
CUKRČEK
Vsak pes je tega sposoben..to je dejstvo. Samo: če ti ni dokazano, če veš da ti nekdo hoče nagajat, če se okoli klati veliko psov...potem naj ti dokažejo.

Pri nas je bilo tako, da so začele pri sosedi zginjat kure. Oz. niso zginile ampak so bile pokončane. In seveda je obožen bil anš pes. Kakopak! In se pustila to možnost kot verjetno. Samo potem se je pa ugotovilo, da je kure davil sosedov mulc, ki nima vseh pik. In ravno on je bil tisti, ki je za vsako kuro prišel povedat. da je crknilauser posted image  Tako, da se raje malo pozanima, kako in kaj. Ker pri "dobrih sosedih" je vse mogoče.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2006 9:11:12   
Afnica
Ja...sej to mi je sumljivo...ti dobri sosedje...ker moj stric išče skoz nek kamen spotike. In dokler ni bilo kužija, ga ni imela oziroma nismo nasedli njegovim spodbadanjem. Pred pol leta je pa klical, da nas bo prijavil, da mamo fraj psa, da bo poklical policijo, inšpekcijo (ampak 20 let do sedaj, ko so ga tako imeli vsi sosedje, pa to ni blo narobe...narobe je, ker je to NAŠ kuža).  Težil o tem, da pes mora bit cepljen...pa sem mu rekla, da je naš kuža edin v vasi, ki je celjen in da imam zanj več papirjev kot on zase user posted image . No, in ravno ta moj stic je videl, da je tokrat bil naš kuža. Ni vidla gospodarica, ampak on. Kako ironično.
In kot sem že rekla, problem je v tem, ker se ne more več svobodno past okrog hiše (stric). In tudi v naprej se ne bo!!! Ob prvi finančni priložnosti gre celotna parcela v ograjo...v zadovoljstvo našega kužija in v zavist sosedom!!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2006 9:11:37   
soncece24
Mi imamo tudi labradorca in teoretično bi mu recimo lahko pripisala, da bi kaj takega naredil. Da bi se hotel igrati s kurami, pa bi se to za njih slabo končalo. Recimo user posted image user posted image Po drugi strani pa, če je bil 5 ur s tabo doma in če ni imel nobenih sledi krvi al pa perja, ko si prišla domov, pa sigurno ni bil on. Če je 8 kokoši scotal, se mu ja mora to nekje videt, ni si mogel dlake sam tak zlizat, da se ne bi kri videla. Ne vem no... malo neverjetno se vse skupaj sliši.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2006 10:42:36   
Anonimen
Mi imamo zlato prinašalko.Je zelo prijazna in mila.Rada ima otroke in nikoli na nikogar ni bila huda.Zadnjič mi je pobegnila v drugo vas na kmetijo kjer imajo race in ko so le te bežale je eno zagrabila in zadavila.
To je lovski nagon in tega ne moreš preprečiti.Imamo tudi muco in so s kužko prave prijateljice,skupaj ležijo in ližejo ena drugo.user posted image  

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2006 17:00:53   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Lovec bo vedno lovec -> to ima pes v genih, kokoške so verjetno tekale, kuža pa za njimi, ne da bi dejansko vedel, kaj dela, je zagrabu kokško in jo stisnil, ker ta ni več tekala, je odhitel za naslednjo...

Ampak jaz bi na tvojem mestu hotela še vseeno dokaz, da je to storil MOJ (v tem primeru TVOJ) peso...
Kako rešit zadevo -> saj pes ne sme zunaj brezglavo naokoli tekat, tako kot njemu paše - malo nadzora nad njim pa bo

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.12.2006 23:04:42   
zmaja
To da ima pes lovski nagon, še ne pomeni, da je tudi ubijalec. Lovski nagon je pri različnih pasmah različno razvit, predvsem pa so pasme desetletja vzrejali z določenim namenom in "vzpodbujali" samo določene faze lova. Tako je bilo pri labradorcih (kot tudi ostalih prinašalcih) pomembno sledenje in prinašanje, ne pa ubijanje plena. Še več prinašalec je moral "plen" prijeti mehko, da ga ni poškodoval, saj je moral prinesti intaktnega. Torej od labradorca, ki ima tipičen karakter, ubijanja ne gre pričakovati: če bi se tak pes pojavil na lovu, bi ga lovci takoj izločili, ker bi jim delal škodo.
Seveda pa obstaja možnost, da labradorec tudi ubije, samo je to manj verjetno. Še manj verjetno je, da bi ubil toliko kur.
Tudi sama imam labradorko in to z zelo močnim lovskim nagonom, vendar ni še nobeni živali naredila nič. Pa se prosto sprehajamo na predelih, kjer je ogromno divjih rac, kure se pa po našem koncu itak večinoma prosto sprehajajo.

Se mi pa zdi da je problem drugje. Ne vem kako pustite, da vam pripisujejo nekaj, kar vaš pes očitno ni mogel storiti. Če veste, da je bil notri in pod nadzorom, potem ste lahko mirni in jasno povejte, da ni bil vaš pes, ker ni bil prost. dokazati vam tako ne morejo. V prihodnje pa imejte psa vedno pod nadzorom, ker je neodgovorno, da se vaš pes prosto sprehaja po vasi pa čeprav je nenevaren.  Meni osebno gredo ful na živce  odvezani sosedovi psi, ki morajo obvezno hoditi na naš vrt in za seboj puščati svoje iztrebke. Morda je tudi vaš tak.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2007 22:00:14   
yaris
labradorec vsekakor ni nobena zverina.je miroljuben pes.mi imamo doma zlatega prinašalca in karaktersko so zelo podobni labradorcem.ljudje nimajo kaj počet pa se znašajo na vašega psa.pazi psa da ti ga kdo ne zastrupi.ker naokoli nas je dosti ljudi ki ne marajo živali.labrdorci in zlati prinašalci so zelo mirni in dobri psi.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2007 13:20:57   
ANDREJA*
Ob prvi finančni priložnosti gre celotna parcela v ograjo...v zadovoljstvo našega kužija in v zavist sosedom!!
tole je afnica najboljše....samo pazi, da ti stric ne zasrupi psa.......še vedno je psa dobro imeti v pesjaku, ko vas ni doma............ga pa nekaj časa vsak dan naloži v avto pa pelji na sprehod čez sosednji hrib in v sosednjo vas...pa ne na kure!!user posted image
lepo se imejte z labijem..........če bi pa rada hodila na race pa na kure pa ti lahko pomagam izuriti psa za PNZ ( preizkus naravnih zasnov), to je prinašanje race iz vode, pa fazanov iz trave.....moj je užival......lp andreja

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2007 14:11:53   
bumerang
Imeli smo zlatega prinašalca, mirnega kužka in zlato zverino, ki je nekega dne oklal gospo, ki mu je včasih prinašala kosti. Tebi nič meni nič ji je "strgal pol roke". Prej nobene agresije, potem nobene, niti najmanjše, agresije.
Dva labradorca prijateljev, mirna, lepo zalita in tako okorna, da se zibata pri hoji, sta se večkrat z izleta po gozdu domov vrnila s krvavimi usti, gozdna policija pa jih je že parkrat dobila pri kakem srnjaku, ki sta ga ubila.

Pes je pes in lastnik mora za svojega psa poskrbeti. Če hiša ni ograjena, potem pes brez nadzora pred hišo nima kaj početi!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2007 16:32:42   
Anonimen
Afnica, jaz bi pa malo lovske nagone tvojega strica preverilauser posted image ... Glede na (ne)odnose, ki jih imate, je lahko tiste uboge kokoše tudi on podavil in podtaknil vašemu sckrljancu... Ne vem, no...

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?