|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LOTO
28.6.2005 21:30:54   
Anonimen
Danes je moj brat računal, koliko je možnih kombinacij za loto in je prišel do številke 77 milijard.
Do tega je prišel po formuli (4. letnik gimazije - kombinatorika)
39x38x37x36x35x34x33=77.000.000.000 (ko izbiramo prvo številko, lahko izberemo katero koli od 39. Za drugo številko imamo še 38 možnosti, ker smo eno že izbrali, in tako naprej).

Punce, nič ne bo. Žal.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   LOTO
28.6.2005 21:35:04   
Jančika_
Kva ne bo, jaz sem danes plačala menda drugič v življenju! Valdja bo!

Ful fajn klimo so imeli not v prodajalni. Pa enega sem imela na sumu, da je samo zaradi klime tam (je slonel ob pultu, nič listkov izpolnjeval in gledal v prazno, hm).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   LOTO
28.6.2005 21:36:16   
TaRe*
Moj se tlele zdej jeza.
Pravi,da se je tvoj brat malo zmotil.:zmeden:
Na lotu pravijo ,da je kombinacij nekje okrog 15 miljonov.Vplačanih kombinacij pa nikoli ni bilo več kot 10 milj.:sloncek:
Zdaj pa ne vem,kdo ima prov?:zmeden2:
8)Moj je itak najbolj pameten.8)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   LOTO
28.6.2005 21:41:39   
Anonimen
1 : 77.000.000.000???
Torej mam še šanso 8)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   LOTO
28.6.2005 21:42:58   
Anonimen
Ja, kolikor sem ga jaz razumela (je že dolgo od moje matematike) gre za dve stvari, eno je število kombinacij, drugo pa verjetnost, da bo točno določena kombinacija izžrebana. Drugače pa tudi jaz vem za tisto cifro 1:15 milijonov. Pa se mi že ta zdi velika, a ni? Če človek tako pomisli, verjetno jih veliko napiše isto cifro.

Ah, jaz itak nič ne zadanem (so mi te cifre za tolažbo).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   LOTO
28.6.2005 21:46:30   
Anonimen
Skopirano s strani Loterije Slovenije:

Koliko je vseh možnih kombinacij v igri Loto?
Vseh možnih kombinacij je 15.380.937. Izračunane so z binomskim členom. Pove, na koliko načinov je možno izmed 39 elementov izbrati 7 elementov.

Kaj je binomski člen, se mi pa niti približno ne sanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   LOTO
28.6.2005 21:49:53   
Teni_
Ja, tudi na faksu te to učijo, samo sem že pozabila. Vem pa, da gre to po binomskem izreku. Bi morala it v mapo pogledat enačbo.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   LOTO
28.6.2005 21:53:42   
Pupica
Ti Jančik, takih je pri nas kar nekaj...slonijo ob pultu ter bulijo v prazno...pa nimamo klime:ups:
:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   LOTO
28.6.2005 21:57:40   
Teni_
Evo sem pogledala. Če je to prav, je potem 39 nad 7, če se ne motim. Da še izreačunam: 39!/7!x32!= (39x38x37x36x35x34x33x32!)/7x6x5x4x3x2x1x32!= (39x38x37x34x33)/4 = naj ena izračuna, da vidmo, če je prav. Ne najdem kalkulatorja.

LP,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   LOTO
28.6.2005 21:58:12   
malecka
ja ta teden pa bo sigurno sedmica.:)- drgač se bo preveč denarja nabral:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   LOTO
28.6.2005 22:03:37   
Anonimen
Pride ista cifra kot pri loteriji.
Moj bratec se je lotil računati po sistemu:
kx(k-1)x(k-2)x(k-3)x(k-4)x(k-5)x(k-6)=?

Je pa že na faksu, tako da ni več na tekočem z kombinatoriko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   LOTO
28.6.2005 22:58:32   
Skabi
Ankica, tvoj brat je spregledal, da ni pomemben vrstni red števil. Se pravi, da je vseeno, ali recimo 23 obkrožiš kot prvo ali kot zadnje število. uporabil je variacije, kjer je pomemben vrstni red.
MojcaH :nosecka: je računala čisto prav. Uporabila je formulo za kombinacije - pri kombinacijah pa vrstni red elemntov ni pomemben.
Ker je tam, kjer je vrstni red pomemben, več možnosti, je tvoj brat dobil tako gromozansko število.

Zaključek: MojcaH:nosecka:, sedi, pet! Ankicin brat, ti si boš pa še malo pogledal in se naslednjič javil. :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   LOTO
28.6.2005 23:08:09   
Teni_
Ne, MojcaH sedi 10, ker sem to pisala nekje januarja v 1. letniku faxa, ampak ni bilo 10 ampak 7:)-. :bravo: jaz.

LP,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   LOTO
29.6.2005 6:49:28   
Anonimen
Joj, punce, kako ne veste kaj je binomski člen :ups:

A sem prav napisala :zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   LOTO
29.6.2005 8:20:49   
Anonimen
Verjetno si mislila albinski člen? 8)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   LOTO
29.6.2005 8:49:41   
Anonimen
Albina, hehe:)-

Evo že pišem bratcu en email, uf, bom pametna izpadla, hehehe.;)

Saj ni čudno, da mu faks ne gre preveč od rok (no, sicer imajo matematiko, ampak s povsem drugimi nameni).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......