|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LJUBOSUMJE
14.4.2006 0:01:40   
Anonimen
Prosim, če mi tiste bolj"izkušene" oz. starejše pomagate s kakšnimi nasveti kako (občasno) preprečiti ljubosumje!!

Stara sem 22 let, prav tako fant in skupaj sva že 6 let - sva zelo navezana en na drugega(morda tudi zato, ker sva sošolca na faxu, ves čas skupaj...), mislim da si kar zaupava in večinoma hodiva ven žurat skupaj, imava iste kolega (njegovi prijatelj so bolj "njegovi frendi", njihove punce pa bolj moje prijateljice" user posted image ), čeprav je res, da kakšne prev posebne prijateljice nimam med njimi...
toda lahko bi rekli vse dokaj o.k. - AMPAK:

Kadar se zgodi, da gre on sam ven - s prijatelji, mene vedno muči nekakšna ljubosumnost - pa ne, da bi se bala, da bi me prevaral, ali pa karkoli v tem smislu, vendar sem ljubosumna na to, da je on zunaj jaz pa čepim doma....zato grem vedno takrat vn žurat še jaz, ker doma samo razmišljam pa....če pa slučajno ne grem, mi je pa ful težko oz. težko zaspim, se ponoči zbujam (še ne stanujeva skupaj..)...In zjutraj me on pokliče in sem čisto hladna in ko mi hoče povedati kako je bilo zunaj, rečem da me ne zanima ali pa se zraven še kaj skregava...

To me zelo moti oz. moti me ta moja "ljubosumnost" oz. karkoli to je, saj bi rada ZDRAVO zvezo, kjer bi vsaj tiste 5 x letno, ko gre ven sam bila NORMALNA (tako do sebe, kot do njega)!!

PROSIM ZA KAKŠNE UPORABNE NASVETE,

hvala punce......user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LJUBOSUMJE
14.4.2006 0:32:35   
karmy
men se zdi da ni ravno zdravo da je nek par res non stop skupaj.. potem nima noben nobene zasebnosti... oz. časa zase... men bi se utrgalo če bi bila z mojim non stop skupaj.. rabim tud stik z zunanjim svetom, in nasploh sem rada sama vsake tolko časa...

če ne moraš it vn žurat, pa pojdi na kak večerni sprehod al pa kej.. malo ven da na sveži zrak, ali pa si vzami čas zase... - dolga kopel, manikiranje, pedikiranje.. o jej... te dve stvari ne poznam ker jih ne delam user posted image user posted image ... rajši kaj na računalniku brkljam.. se vedno kaj najde... user posted image user posted image jaz sem ful nora na filme, nadaljevanke, dobre risanke, tako da mi sploh ni težko se sama zaposlit... se navadiš user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2006 15:38:22   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
skupaj sva že 6 let

Čez eno leto se poročita ali pa pejta narazen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2006 22:28:08   
kapica
Najprej pravis kako si zaupata, potem pa te doma tako muci. Nekako ne gre skupaj.
A on to ve, kako je tebi doma? A sta govorila o tem, da mogoce vec ne bi vsak za sebe zurala, ampak pac vedno skupaj. Prosti cas in dovolj casa vsak za sebe lahko koristita  tudi drugace, kot zuranje.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2006 22:41:20   
rija
Po moje si posesivna.
Ali boš z leti to prerasla ali pa boš imela v vsakem partnerstvu podobne težave.
Uvidi, da partner ni tvoja lastnina, pa bodo tovrstne težavice mimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2006 22:52:02   
Marogica
Draga mlada deklica, ljubosumna si kot hudič. TO je dejstvo. Pri tebi je najbrž problem v tem, da si premalo samozavestna in se enostavno bojiš, da ti bo fant ušel. Ker če si sama do sebe odkrita, potem se bojiš, da te bo fant prevaral, ko gre s prijatelji ven, ne pa da si "ljubosumna", ker ti čepiš doma. To je metanje peska v oči. Kdo pa ti pravi, da moraš biti ti v tem času doma? Idi s prijateljico ven, ali k mami/sestri na obisk, če ti je moteča samo "samota".
Kako si pomagati? Najprej razčisti pri sebi, da če te ima fant namen prevarati, te bo prevaral, pa ne takrat, ko gre s prijatelji, temveč kadarkoli. Če ima ta namen. Če ga nima, ga pa tako ali tako nima.
Pa zavedaj se nečesa. Fant v tej situaciji ni nič kriv. Rad bi bil pač v družbi prijateljev, ne pa samo s teboj, kar je normalno in tudi zdravo. Če želita ostati skupaj dalj časa, je to tudi priporočjivo.
Ker sta se mlada spoznala(16 let), je normalno, da išče še kaj drugega v življenju, kot čepenje s punco 24 ur na dan, kajti to ni smisel življenja. To pa ne pomeni, da te ima zaradi tega manj rad. Pa tudi ti bi morala razmišljati v tej smeri.
Pa še nasvetek: Dokler ti bo hotel sam od sebe povedati, kaj se mu je dogajalo brez tebe, bodi sigurna, da ga ni sral okoli...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2006 14:06:23   
Anonimen
Pozdravljena.Midva z mojim sva skupaj že 11 let pa me še vedno muči ljubosumje,vedno bolj.Težko boš kaj naredila proti temu.Moj sicer ne hodi skoraj nikamor,pa vseeno.Ti pa svetujem da probata čimveč časa preživet skupaj,skupaj ga žurajta,le na ta način mu bo dosti bolj zaupala.Ker to,če bos doma sama čakala da se vrne,bojo tvoje misli preplavljala razna vprašanja,kaj počenja,s kom je...Pa dosti sreče

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2006 23:39:48   
Anonimen
Temu se reče posesivnost.

Poznam tudi sama, ni fajn. Sploh, ko mi omeni, da gre s kolegi, al pa na fuzbal. Kr začnem oči sukat.

Jap, ne morem si pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2006 13:43:52   
Anonimen
Podatek, da sta skupaj že 6 let, ni nič posebnega. Zame štejejo leta, ko bosta živela skupaj. Sicer bo pa po mojem tvoje ljubosumje s časom splahnelo. Moje je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2006 22:38:19   
mojamura
sreča v partnerstvu ni v tem, da čepiš z njim/njo 24 ur na dan. partner mora iti malo stran da malo menja okolje in te zato ma še raje ko te vidi.

Po moje sta preveč skupaj in si si ga začela prilaščati. Vprašaj se kaj konkretno te moti, če gre ven s frendi in se z njim o tem pomeni. malo se probaj postaviti v njegove čevlje.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2006 22:04:00   
Anonimen
Nisem tista anonimna ki je temo začela. Ampak se mi zdi nesmiselno začenjat še eno temo z enakim naslovom.
Najin odnos s partnerjem, je ok. Imava vsak svoje stvari v katerih uživava, nisva non stop skupaj, kadar sva se imava super. Doma je res zlati možek, pomaga pri najinemu otroku, kuha, se ukvarja z mano....skratka vse je super. Problem pa je v meni ko pride do zaupanja.
Vem da sem ljubosumna, vem da to ni prav, vem da si ga ne smem lastiti,in večinoma mi to tudi uspeva, ampak ko me napade ta zelena pošast si ne morem pomagat. Zato vas prosim za nasvet, dragi je šel s kolegi vn, mene pa spet kot že tolikokrat razjeda....da bi bil s katero drugo, da mu je bolj všeč, da se bo z njo bolje razumel......Nesamozavest je bila že od nekdaj moj glavni problem, na zunaj zelo samozavestna poslovna ženska, tako kot pa sem me poznata le dva človeka in zato mi je tole zelo težko pisat. No skratka, ker se zavedam da ljubosumje ni pot in da tako ne želim več živeti, želim nekaj spremeniti.
Najbolj mi je hudo,ker ga napadam zaradi stvari ki jih ni storil, ali zaradi katerih ne vem ali jih je storil, jaz si v glavi ustvarim neko sliko in potem ga naderem v brezveze. Kasneje seveda vem da sem ravnala napak in mi je žal, ampak tak odnos ne gre in vem da si moj partner zasluži boljšega, na konec koncev si pa predvsem jaz ne želim živeti v večnem strahu.
Saj vem da me boste večinoma nadrli, da to je pa res enostavno pač veš da nekaj ni prav in ne delaš več. Joj ko bi bilo vse to res potem jaz že nekaj časa nebi bila več ljubosumna. Lahko mi rečete tudi da sem že malo bolna, ok, če pa bo samo eden od vaših odgovorov kakor koli uporaben, mi bo ogromno pomagalo saj res ne vem več kako naj se znebim tega ljubosumja.
Torej če je bil kdaj kdo tak kot sem jaz in ima predlog kako s tem nehat bi lepo lepo prosila če ga pove.

LP

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2006 22:28:57   
Anonimen
nisem prva anonimna,da nebo pomote.brela se ta zadnji post anonimne,kot bi sebe brala,totalna podobnost.tud jaz bi se rada rešila ljubosumja,ampak kako???????Ne gre,pa ne gre,te grozne slike pred očmi nonstp.Prav grozljivo že postaja.Tud jaz se zavedam da ne delam prav,nazunaj samozavest,skoraj ni moškega ki me ne bi želel ampak jaz pa globoko v sebi ujeta .Prosim take ki ste to premagale za pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.4.2006 7:10:02   
acjom
Ne vem no, po mojem je ljubosumje normalno čustvo, kot sem že enkrat napisala, če te seveda ne preveč obsede. Znebiti se ljubosumja je po mojem, ko bi se želel občutka žalosti, sreče, jeze...

Če pa je prav hudo sem v reviji Viva videla oglas za enega, ki zdravi ljubosumje...če katero zanima lahko pogledam bol podrobno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.4.2006 22:05:01   
Laubica
Ja pri nas pa je obratno je on ljubosumen jaz še po tv ne rečem keri mi je všeč ker pol že dobim zbadanje besedno mislim pa mi gre to ful na živce tak da bi blo dobro se postavit na njegovo mesto pa bi vidla kak si tečna s tem moj že je meni tečen kouser posted image

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.4.2006 11:02:59   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ne gre,pa ne gre,te grozne slike pred očmi nonstp.Prav grozljivo že postaja.

Gre, gre. Samo bodo spet rekli da samo težim. Bom napisal malo bolj ohlapno.

To nima nobene veze s tvojo samozavestjo. Gre zato, da se bojiš dogodkov na katere nimaš vpliva. Da bi našla možnost vpliva, izdeluješ razne scenarije. In vedno prideš do tega, da nimaš vpliva. Nekaj, kar delaš v bistvu zato, da bi stanje izboljšala te v resnici peha v poslabšanje.

To pa je čisto klasičen način ko se slabo predstavlja kot dobro. Dokler tega ne vidiš se prosti temu tudi ne moreš upirati - ker nisi pravzaprav prepričana da se je sploh pametno upirati. To lahko žele ko spoznaš njihove sadove. Gnile sadove že vidiš, samo povezave pa še ne. In nimaš nikogar, ki bi ti pomagal v situacijah, na katere ne moreš vplivati. Nikogar, ki bi mu to lahko zaupala, da bo poskrbel za tebe. Ker si sama, moraš sama iskati rešitev in spet začneš delati scenarije.

Normalna je zdrava mera ljubosumja. Tvoje pa je že čez to mero in vpliva na tvoje življenje.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 21.4.2006 11:04:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?