|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LCD ali PLASMA?
14.10.2009 11:59:01   
Mici7
Kaj kupiti?
LCD ali PLASMO?
Kaj bi kupili, če imate navadno anteno in kaj, če T-2, Siol, Amis?
Diagonala max. 90cm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
14.10.2009 12:01:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mici7)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LCD ali PLASMA?
14.10.2009 12:46:19   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Mici7
Kaj kupiti?
LCD ali PLASMO?
Kaj bi kupili, če imate navadno anteno in kaj, če T-2, Siol, Amis?
Diagonala max. 90cm.

Odvisno od tega, koliko denarja si pripravljena odšteti. Glede na to, da praviš, da bi bila diagonala največ 90 cm, predvidevam, da ne ravno neke hude cifre. Je pa tako, da naj bi bile poceni plazme slabše od LCD-jev. Kolikor sem brala članke z nasveti na to tematiko, je večinoma pisalo, da dobre plazme stanejo tam od cca. 3000 eur dalje, te cenejše pa naj bi bile slabše od LCD-jev, tako da če kupuješ tv za neko normalno ceno, je boljše vzeti LCD.

(odgovor članu Mici7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2009 13:22:22   
Mici7
Ja, saj diagonale pod 90cm pri Plasmi itak ni....če bi bila pač plasma boljša glede karakteristik, bi vzeli rajši plasmo, pač ta prvo možno.
Glede cene pa tko, tja do 1000€ nekak za LCD, to je pa tut že kr nekej. Mislim, da za tak denar dobimo kar dobrega.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2009 13:55:28   
zmajaz
Ja - pri tej diagonali dobiš za manj kot 1000 eur super LCD. Plasme pa naj ne bi bile najboljše v tem cenovnem razredu - oziroma naj bi bile slabše od LCD-jev v tem cenovnem razredu.

Priporočam kaj TAKEGA (sonyev lcd za 840 evrov) - pa tale trgovina je med najugodnejšimi - če kupuješ na gotovino. Mi smo tu kupili sonyev LCD in to po nižji ceni, kot je za trgovine pri nas nabavna cena od slovenskega uvoznika. Tile si izdelke uvažajo sami. Vem zato, ker mi v eni trgovini, kjer sem spraševala za ceno, trgovka ni verjela, da imajo tu res po taki ceni, češ da zanje je nabavna višja. Potem je klicala uvoznika, pa ji ni hotel dati nižje cene.

(odgovor članu Mici7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
14.10.2009 14:13:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2009 20:04:30   
lukec
LCD al pa plazma za vsaj 2 jurčka.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2009 20:14:26   
bumerang
Plazmina slika mi ni všeč zato LCD. Edina res pomembni stvari sta resolucija in priključki. Zagotovo je fajn tudi najmanj 100Hz aparat.
Ko boš šla gledat tv-je, reči, naj ti prodajalec sliko preklopi na anteno. Edino ta slika je realna.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2009 20:15:31   
lukec
Sicer ima pa vsak dobre in slabe lastnosti. Če spremljaš navaden tv signal, bo na plazmi lepša slika, prav tako pri Divx, sicer je digitalni signal lepši na LCD, slabost plazme je, da se pri statični sliki ta lahko odtisne na ekran, pri LCD ne, plazme so težje in se veliko bolj segrevajo. Lcd ima malo večji vidni kot, plasma pa nima mrtvih točk, ki se pri LCD včasih pojavijo. No, to je v grobem. V glavnem za kvalitetno plasmo boš morala seči precej globje v žep.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2009 20:16:29   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Plazmina slika mi ni všeč zato LCD. Edina res pomembni stvari sta resolucija in priključki. Zagotovo je fajn tudi najmanj 100Hz aparat.
Ko boš šla gledat tv-je, reči, naj ti prodajalec sliko preklopi na anteno. Edino ta slika je realna.

No, tole je pa tud čist res. Dobro je, da je pripravljen na digitalni signal.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.10.2009 20:18:50   
bumerang
Ja, absolutno, na to sem pa res čisto pozabila. Pa je ena najpomembnejših stvari in nikakor ne avtomatična. MPEG4 dekoder mora imeti integriran, brez tega je kot da ne bi imela gumba za vklop.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.10.2009 20:43:34   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

LCD al pa plazma za vsaj 2 jurčka.

če vzame LCD in glede na to, da želi diagonalo samo 90 cm, potem ji res ni treba dajati toliko - dobi že za jurja ali manj prav vse, kar mora imeti dober lcd. Cena gre fejst gor z večanjem diagonale.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.10.2009 20:53:44   
bumerang
Tale z 2 jurji za LCD je malo bosa. Jaz gledam tiste okoli 104 cm in so odlični že za konkretno manj kot jurja in pol.
90 cm dobi za jurja že odličen tv.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2009 9:08:44   
ely*
Midva sva kupovala lani in nama je prodajalec rekel, da plazma ponoči oddaja svetlobo, zato sva se odločila za LCD, ker je v sobi, kjer spimo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.10.2009 18:34:05   
AndrejBiz
Plasma televizorji so se precej pocenili, ker prihajajo na trg novi OLED modeli. Nova, odlična tehnologija, zelo tanki televizorji z neverjetno svetilnostjo, ločljivostjo. Skoraj lahko stavim, da bomo čez nekaj let kupovali samo OLED (ali pa še kaj boljšega). Cena 540 evrov za 42 pačni ekran (107 cm), recimo poglej http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/izd_2255_AVT087478_PLAZMA_TV_LG_42PQ2000__42PQ2000

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.11.2009 14:13:52   
kalbo
Definitivno LCD, cena je pa tako padla, da dobiš diagonalo 90 za manj kot 1000 EUR. Samsung ta hip prednjači pri LCD tako pri monitorjih kot pri LCDjih.

LP

(odgovor članu AndrejBiz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.11.2009 20:48:10   
tweety83
Sem za LCD!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?