|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LAP in HSG
26.2.2006 9:37:10   
Caarmen
Zdravo
Sem nova med vami. Tudi midva z možem že več kot leto dni načrtno delava na user posted image  pa ni še nič. Naredila sva spermiogram pa je bil ok.Sedaj moram narediti preizkave še jaz. Zanima me kako poteka LAP in HSG? Menda mi bodo obe preiskavi naredili na enkrat. Ali je boleče? Kaj moram vzeti s seboj v bolnico? Koliko časa bom v bolnici? Kakšne posledice lahko nastanejo? Koliko bo bolelo?...

Vprašanja so smešna, ampak mene resnično skrbi...

Hvala vam za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LAP in HSG
26.2.2006 9:50:34   
Taja79
Caarmen, pozdravljena in dobrodošla med nami! user posted image user posted image user posted image

Verjemi, da ti bomo punce na tem forumu zelo pomagale, tako da kar vprašaj, karkoli te zanima.

LAP je operacija, zaradi katere si v bolnici nekje tri dni. Opis operacije najdeš na tem forumu, kjer si ti postavila vprašanje, in sicer na vrhu - Opis preiskav za neplodnost. S HSG-jem se preverja prehodnost jajcevodov, tudi ta opis najdeš tam. A si sigurna, da bodo delali Lap in HSG skupaj? Ali bo LAP in histeroskopija skupaj? No, kakorkoli bo, te ne rabi bit nič strah, saj si v splošni narkozi. Čimprej pojdi na operacijo, da boš en korak bližje user posted image .

Mene čaka zdaj marca že tretja histeroskopija! Trudimo se pa že več kot 3 leta...
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

LP!

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2006 10:06:55   
Caarmen
Taja79 hvala ti.

Zanima pa me katere preizkave moram narediti (poleg -  kri, urin,...) ? Ali lahko G naredi ultrazvok v času menstruacije? user posted image

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2006 10:28:11   
Taja79
Jaz moram zdaj, preden grem še tretjič na histero, narediti EKG in dat kri. Ampak to bom jaz opravila še preden grem v bolnico, ker si s tem prihranim 1 dan, napotnice pa že imam.

Zanimivo mi pa je, da so te poslali na to operacijo, še preden so ti naredili ultrazvok - če prav razumem user posted image  Ne vem no, če ravno med M delajo UZ. Po moje ne. Meni je preden sem šla na operacijo delala vaginalnega in je tam videla septum (pregrado), pa še polip je bil. Sem mela pravo gužvo v maternici user posted image .
Jaz sem ti zdaj povedala, kaj sem jaz dala skozi za histero, če pa je za laparo kaj drugače, pa ne vem. Kdaj pa imaš LAP?

LP!

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2006 10:43:14   
Caarmen
Oboje ( operacijo)  naj bi imela 22.3. ultrazvok pa 10.3. Jutri grem v laboratorij. Mislim, da mi bodo vzeli vodo in kri. G pa mi je rekla, naj grem 10 dni pred operacijo do svoje osebne zdravnice, da mi bo naredila še ostale preizkave ( katere - ne vem).

Mislim, da je pri meni  problem operacija slepiča (leta 99) in da so sedaj zrasle zarastline (kar čisto točno ne vem kaj naj bi to bilo - menda tkiva, ki so se ovila okoli jajcevoda).  Posledice pa je lahko pustila tudi prometna nesreča, ko me je varnostni pas stisnil in ohranil na tem svetu.

Res hvala ti za vso podporo in odgovore. Ko sva bila z možem v Dravljah za spermiogram naju je zdravnik vprašal koliko časa delava na tem. Odgovorim mu, da dobro leto dni ( načrtno). Potem pa naju vpraša koliko časa pa seksava brez zaščite pa mu odgovoriva 4 leta. Od takrat sem se pa res ustrašila, da ne bom mogla imeti otrok.

Upam, da nam bo ratal...

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2006 12:04:41   
saša80
caarmen!

sama sem imela hsg(junij 2005) ,laparoskopijo ( decembra 2005), če pa te zanimajo moje izkušnje pa mi piši na privat pa ti bom   z veseljem povedala še kaj več..

lp saša

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2006 12:08:27   
emaa
Meni so delali laparo in histero (HSC) skupaj, lani aprila. En dan pred operacijo sem šla noter, kjer so naredili vse predoperacijske preiskave. V LJ te v tretjem tednu M ciklusa čaka UZ, vse ostale preiskave pa naredijo dan pred operacijo (kri, voda, G pregled, razgovor z anesteziologom, EKG). Pa seveda odvajala. Ni nobene sile. Meni nje bilo sicer po operaciji slabo, ampak se da preživet. Upam, da nimaš zaradi slepiča preveč poškodovano noter. Meni so odstranili zaratsline (zaradi slepiča), jajcevod in jajčnik sta bila zraščena, ravo tako jajcevod na maternico. Popravili so kar so lahko, je pa res, da moj jajcevod žal očitno ni funkcionalen (pa še O so pri meni problem) in me čaka IVF v naslednjem mesecu. Sem pa potem dobila klomifen, vendar nama z njim ni uspelo. Bolniške imaš potem, ko prideš iz bolnice 14 dni, malo bolj se mirkaš, pa je. Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?