ronja
|
Mlečne izdelke, kruh, to vse slovensko, obožujem Zeleno dolino (Vipavske mlekarne. skuto, sploh pasirano Zakaj je nimajo več???, jogurte...), mleko v gl. Planika ali Bohinjske za tamali, zame pa navadno blagovno znamko, ampak naj bib ilo tudi slovensko poreklo. Če mi je pa neka reč res všeč, potem kupim tudi tuje, recimo jogurt Na planincah. Sicer pa se temu izogibam, če se le da, ne zaradi patriotizma, ampak zaradi naravovarstva - jogurt, ki pripotuje iz severa Evrope se mi zdi nekak potratno kupovat... Sadje, kakor katero: banan in mandarin še nisem kupila slovenskih , kiku jabolka so baje naša. če sta dva izdelka enako fajn, potem rajši kupim našega, ja. Nikoli ne kupim Milke, vedno Gorenjko, razen bele čokolade, ki je gorenjka nima:( kavo kupim Barkafe, samo to se jim glih ne pozna, ker jo kupim samo za darila. Mesa skoraj ne kupujemo, če se da tu res pogledam, da je slovensko, ker se mi smilijo živali pri prevozu. Jajca dobimo domača. Oblek praktično ne kupujem, prejšnja puhovka je bila Mont, zdaj pa je ni več in je neka tuja reč. Čevlji so mo tudi všeč Ciciban in Peko, samo včasih malo predragi. Od strojev pa prisegam na Gorenje. Super delajo, super servis!!!, prijazni, zanesljivi, ne posvinjajo, zrihtajo tudi če si sam kriv kaj kar na garancijo, pa res dobro delajo stroji!
< Sporočilo je popravil ronja -- 11.12.2012 12:19:38 >