|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kupec zahteva darilno pogodbo!
12.2.2007 19:40:21   
Sulfinija
Pozdrav!

Imam en problem in ne vem na koga naj se obrnem.Mogoče katera od vas tlele goti ve.
Mož je po očetovi smrti podedoval cca:24arov zemlje,ki se še ne vodi kot gradbena parcela.Zemlja je še na taščo,ker nismo delali prepisa.Sedaj se je pojavil kupec in vsi smo se strinjali,da bi kupil zemljeo in od vseh lastnikov je vzel podpise in vsem dal 100.000sit plačila naprej.Ker je v moževi zemlji 2 ara imel neki daljni sorodnik v Canadi so sedaj urejali tole zadevo in medtem, časom od osatlih kupcev papirje obeseli ven na oglasno desko le najino nne,ker še zadeva ni bila rešena.In glej ga zlomka medtem časom se je našel novi kupec,ki ponuje več denarja onim,ki so parcele imeli na oglasni deski.Danes se je pojavil prvi kupec pri tašči in jo hotel pregovoriti naj naredi darilno pogodbo on pa nama da takoj preostali del denarja.In punce kaj sedaj storiti,narediti?Jaz sem čisto avt,če ostali ne dajo zakaj bi nkdo njemu moral dati darilno pogodbo za vsojo zemljo,če mu jo prodaja ne podarja?

Upam,da se katera kaj razume,komu naj sploh grem po nasvet?Kaj naj naredima,da ne bi bila ogoljufana v tej zadevi?

LP Mojca

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kupec zahteva darilno pogodbo!
12.2.2007 22:32:46   
Slončica
Z darilno pogodbo se bo izognil davku,to je vse kar vem..sicer pa kdo bi popolnemu neznancu z darilno pogodbo podaril zemljo,nateg čisti..

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 22:36:44   
Marogica
Sicer nisem pravnica, vendar je darilna pogodba darilna pogodba. TOrej uradno nekomu nekaj podariš. To se lahko naredi med sorodniki, ki jim zaupaš, ne pa med tujci, ki ti kao več ponujajo, na koncu pa bo imel papir v rokah, da ne rabi nič plačati, saj je dobil zemljo v dar.

Bodite previdi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 22:54:52   
Anonimen
Vas v končni fazi zanima gotovina, kajne? Če vam plača celoten znesek zemlje takoj in to v gotovini, potem je to OK. Samo prej se pozanimajte, kako je z davkom. Davka so oproščene samo darilne pogodbe med sorodniki, pa še to nisem zihr, da so oproščene 100%-no. Darilne pogodbe med "tujci" pa so plačljive in to sploh ne dosti manj kakor kupoprodajne pogodbe. Vsaj za prodajalca velja tako. Kako je pa za kupca, se mi pa ne sanja. Še v življenju nisem česa podedovala. user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 23:49:55   
Anonimen
Tudi pri darilni pogodbi so davki, preverjeno!user posted image  Seveda med sorodniki, tujci pa itak.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2007 6:43:09   
Anonimen
Ja res je.Tudi pri darilni pogodbi plačaš davek.Davek je odvisen od vrednosti parcele ali zemlje.
Midva sva še po starem zakonu plačala,ki je bil dražji.Za parcelo vredno 5 miljonov sva odštela 200.000 sit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2007 11:51:22   
bomaja
darilna pogodba je lahko samo med ožjimi sorodniki. vprašaj odvetnika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2007 12:03:18   
romy
Mislim, da je davek pri darilni pogodbi oproščen samo sorodstvu prvega kolena (mama, oče, sin, hči).

Vsekakor pa ne podpisuj nobene darilne pogodbe!!!

(odgovor članu bomaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2007 12:06:02   
Anonimen
Ne bo držalo.Moj mož je od očeta dobil parcelo z darilno pogodbo in je moral plačati davek.

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2007 12:16:12   
romy
Ne bo držalo.Moj mož je od očeta dobil parcelo z darilno pogodbo in je moral plačati davek.

Napisala sem DA MISLIM, ne pa da 100 % VEM!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2007 12:24:53   
Anonimen
Ne bit huda nouser posted image user posted image

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2007 12:28:37   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Davka so oproščene samo darilne pogodbe med sorodniki, pa še to nisem zihr, da so oproščene 100%-no.

Se mi zdi, da je davka oproščen samo prvi dedni red. Naj me kdo popravi, če se motim.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2007 12:34:12   
ZARA
kopiram:

Darilna pogodba

Darilna pogodba je pogodba, s katero ena stranka (darovalec) neodplačno prepusti drugi stranki (obdarjencu) kakšno stvar ali pravico, obdarjenec pa to prepustitev sprejme. Za darilno pogodbo je značilno, da ne nastane že s tem, da se stranki strinjata glede darila, pač pa mora biti sklenjena v strogi obliki ali pa mora biti darilo dejansko izročeno. Takšna ureditev hoče zagotoviti, da tisti, ki nekaj brezplačno daje, dobro premisli preden da.
Darovanje v nasprotju z javnim pojmovanjem ni enostranski akt, pač pa gre za pogodbo. Obdarjenec mora privoliti, drugače darilna pogodba ni sklenjena. Šteje se, da je privoljenje dano, če obdarjenec darila ne odkloni. Temeljen element darilne pogodbe je nagib (motiv), tako da zaradi napake v motivu (npr. nekdo je mislil, da mu je sosed nekaj dobrega storil, zato mu je dal darilo, v resnici pa je to storil nekdo drug – tu gre za zmoto v nagibu, ki drugje ni upoštevana) darovalec lahko izpodbija darilo.
Bistveno za darilo je, da je darilo popolnoma neodplačno. Kadar obstoji kakšna obveznost nasprotne stranke v zvezi z naklonitvijo (npr. mora tudi o­n dati neko darilo ali opraviti neko storitev), ki jo lahko stranka iztoži, takšno naklonilo ni darilo, marveč je kakšna druga pogodba.
Predmet darilne pogodbe (darilo) je lahko karkoli, kar je lahko predmet kupne pogodbe. Nepremičnine torej vsekakor spadajo sem. Darovalec mora biti za sklenitev darilne pogodbe poslovno sposoben. Darilna pogodba mora biti sklenjena pisno, ob tem pa mora biti podpis darovalca notarsko overjen. Če pa temu ni bilo tako (npr. je bila nepremičnina izročena brez pisne pogodbe), potem darilna pogodba velja, če je bila opravljena izročitev nepremičnine v posest (če so torej nastale določene posledice).
Načelo je, da je darilo nepreklicno, vendar obstajajo določene izjeme.
1. Preklic zaradi nehvaležnosti
Preklic darila je možen, če se obdarovanec hudo pregreši zoper darovalca. Tu gre predvsem za hudo nehvaležnost – ta je izpolnjena, kadar je obdarovanec zoper darovalca storil dejanje, zoper katerega je možen kazenski pregon. Sem sodi tudi že sam poskus kaznivega dejanja zoper darovalca, pa tudi dejanje, ki sicer ni kaznivo, pomeni pa zelo težko dejanje zoper darovalca.
Darilo lahko prekliče darovalec, kot tudi njegovi dediči, če darovalec tega dejanja obdarjencu ni odpustil. Od preklica naprej ima obdarovanec darilo v nepošteni posesti zato ga mora vrniti.
2. Preklic zaradi dariteljeve potrebe in stiske
To je primer, ko darovalec po obdarovanju pade v premoženjsko stisko. Obdarjenec mora tako v primeru, da obdarovalec postane siromašen, njemu pomagati. Premoženjska stiska darovalcu ne sme le groziti, pač pa mora že obstajati – darovalec sploh nima sredstev za preživljanje. Pogoj je še, da tudi obdarjenec ni v enaki stiski.
3. Preklic zaradi prikrajšanja nujnega deleža
Ta preklic ureja dedno pravo. Darila se vrnejo, kadar je treba dopolniti nujni delež. Pri nas se darila vračajo v obratnem vrstnem redu, kot so bila dana – najprej zadnje darilo.
4. Preklic zaradi ogrožanja upnikov
To ureja stečajno pravo. Pravna dejanja, storjena v zadnjih šestih mesecih pred uvedbo stečajnega postopka, se lahko izpodbijajo, če je stečajni dolžnik s premoženjem razpolagal brezplačno ali za neznatno plačilo.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2007 12:41:21   
Anonimen
Zdaj pa ne vem ali sem slepa al kaj.Tukaj nič ne piše o davkih.Jaz vem,da sva ga plačala,zato lahko trdim svoje.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.2.2007 13:26:19   
Sulfinija
Punce hvala vam za vse nasvete.Moja tašča je žal narobe stvar razumela narobe meni razlložila in oprostite da semn zagnala vik in krik,ker je druga na stvari kot je ona meni razložila,brez nobene darilne pogodbe,sem bila sedajle z kupcem in ob petih se ponovno z njim dobim in še zraven mene gre ena oseba,ki vse tole natančno razume in ve tudi vse zakone.Torej punce hvala vam in srečno se je končalo brez goljufije in darilne pogodbe.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.2.2007 13:50:26   
romy
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Davka so oproščene samo darilne pogodbe med sorodniki, pa še to nisem zihr, da so oproščene 100%-no.

Se mi zdi, da je davka oproščen samo prvi dedni red. Naj me kdo popravi, če se motim.

Še kar ne morem mimo tega, ker tudi jaz MISLIM (ne vem ampak MISLIM) da je prvo koleno sorodstva oproščeno davka, pa naj se gre za darilno pogodbo ali pa dedovanje.

Poudarjam da tako samo mislim.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.2.2007 13:58:16   
Anonimen
Zdaj je pa izpadlo,da jaz lažem in si izmišljujem.Če sem v nekaj 100% prepričana to tudi povem in za tem stojim.Tisti,ki pa ne vedo,pa naj se prepričajo.

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.2.2007 14:06:04   
romy
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Zdaj je pa izpadlo,da jaz lažem in si izmišljujem.Če sem v nekaj 100% prepričana to tudi povem in za tem stojim.Tisti,ki pa ne vedo,pa naj se prepričajo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.2.2007 14:27:13   
romy
Dalija!!!!

kopirano...

Ali lahko mama podari parcelo meni in moji izvenzakonski partnerici, ne da bi za to plačala davek?
( NN )
ODGOVOR:
Če mama podari parcelo vam in vaši partnerki boste plačila davka oproščeni samo vi, kot njen potomec. Davka na darila so namreč oproščene osebe, ki so v prvem dednem redu, to pa ste od vaju le vi.
Do enakega rezultata, a z malo več dela bi lahko prišli na sledeč način. Mama lahko podari  najprej celotno stanovanje vam in vi postanete lastnik celega stanovanja. Tu davka ne bo potrebno plačati. Potem pa vi lahko podarite polovico stanovanja svoji zunajzakonski partnerici. Zakon o davku na darila sicer plačila davka oprošča zgolj zakonca, medtem ko zunajzakonskih partnerjev ne omenja. Vendar je to določbo po našem mnenju potrebno brati v povezavi s zakonom o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki pravi, da je zunajzakonske skupnost popolnoma izenačena z zakonom. Zato po našem mnenju za darila med zunajzakonskima partnerjema ni potrebno plačati davka na darila. Seveda pa boste morali obstoj ta zunajzakonske skupnosti dokazati.
Davka tako ne boste plačali, imeli pa boste več stroškov, saj bo potrebno overiti 2 darilni pogodbi in plačati takso za 2 vpisa v zemljiško knjigo.

Poglejte si še:
-         Darilna pogodba
-         Vse o darilni pogodbi
-         Stroški darilne pogodbe
-         Davki na dediščine in darila
( 13.04.2003 - SLONEP )

vir: darilna pogodba-nepremičnine SLONEP

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.2.2007 14:35:12   
Anonimen
Meni ni treba nič dokazovati.Pred dvema letoma sva dobila to parcelo in sva jo morala dati ocenit,da sva na podlagi vrednosti plačala davek.Upam,da je bilo po zakonu.Tebi pa hvala,ker se tako trudiš.user posted image user posted image

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
13.2.2007 14:37:51   
romy
Se ne trudim, to je iz moje prakse in mojih izkušenj. Morda so nategnili tebe, ali so pa meni hoteli kaj prišparat. Nima veze, pozabi name!

lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.2.2007 14:39:33   
Anonimen
Ne morem te pozabiti,imam predober spomin.user posted image user posted image

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?