ronja
|
Sama sem svojo kuhinjo risala cca 2 leti. To sem si lahko privoščila, ker sva itak 'na lagano' delala svoj domek. Oba sva taka tipa, da se trudiva čim več narediti sama in tudi finance so to od naju terjale. Fauš! Sva tudi midva taka tipa, jaz sem se taka rodila, lubija sem pa okužila ... Mene je najbolj morilo, kako bom postavila del za kuhanje, del za pomivanje, kam bom dala lonce, krožnike ... v prvi vrsti sem hotela imeti tako, da bo vse kar najhitreje pri roki, da se bo kar najbolj praktično in hitro čistilo. Enim to ni pomembno, meni je zelo. To komu ni pomembno? Joj, ne praši, kako si želim imet kuhinjo, kjer bom lahko mela nastavke az testenine nekje bližje in mi ne bo prej treba dat 3 posod in kup prčkarij ven... No, enkrat, ko bom velika:D... Ta material lahko čistim tudi z megliom. Skratka, treba je izbrati nekaj, kar se bo dobro čistilo. Jaz seim imela omarice že v kuhinji, nekaj sva dokupila, da sva do konca sestavila, miza je bivši kateder, ki so ga hoteli dat stran (res je negravžno zelene barve (zelena je sicer lepa, samo ne ta od katedrov;), ampak ima pa dva predala, kjer je v enem pribor, palčke, v drugem pa nabodala, slamice,... Izrisala sem samo police, ki jih je naredil bratec in pult, ki ga je naredil oče iz materiala za pulte, ki ga kupiš v bauhausu - se super čisti, lahko gor mesiš itd... Meni je super:). Ne vem pa, kako se mu reče, po opisu sodeč, bi rekla, da to kar imata ankcia in vijoličarka, samo da je moj pult v principu majčken, ampak je pa do konca izkoriščen, nepravilnih oblik, tako da je za ta prostor dejansko ogromen:) Dostikrat, ko pridem h komu na obisk, vidim da imam sama v kuhinji veliko več prostora, čeprav imamo glih 10x manjšo kuhinjo:D. V naši bodoči kuhinji, če bo prostor dovoljeval, pa imam že 2 leti prihranjeno idejo za kuhinjski otoček - pult na sredi, ki bo iz previjalke - tako bojo stvari v predalih pri roki, pa ob straneh bojo obešalniki za brisačke, kuhinjske krpe (metulj bi se zgražala - metulj, saj bojo lepe, obljubim ), pa ena stran bo oblečena v kak tak material, na katerega lahko pišeš, pa se obriše dol, da bojo otroci tam svoje ideje risali, pisali:)... Ma, mam že vse zamišljeno, samo še stanovanje rabimo Meni recimo se ni problem sklanjat v pomivalni stroj (sem še mlada ), imam rajši, da imam na njem še pult - in sicer bo ta del marmornat, da bom lahko gor vlekla sladkor. Ja, vem, mam malo specifične želje glede kuhinje je bilo za se zjokat, kako nek domnevni profesionalec ne zna delati z majhnimi prostori in je zanj stanovanje pod 100 m2 nemogoče opremiti Podpis, hehe. Meni so vsi arihtekti rekli, da to se itak ne da not dat, da bi bilo treba tu stene podret, pa naredit eno veliko sobo - ja, super, in kam bi midva šla zvečer? itd... (nisva nobenega najela, ampak jih imamo v sorodu;) Niso vsi za vse, skratka. Je pa zanimivo, da dosti ljudi, ki pride k nam, pa me vidijo kuhat (če se glih ful ne bunijo, dobijo navadno za jest;), pravi, da je naša kuhinja ful praktična - pa čeprav je tini mini. Samo res pa nisem gledala, kaj je moderno itd..., ampak sem gledala, kaj imam in kako bi iz tega kar največ potegnila. Sem rada tu:).