|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvna skupina vaših otrok
25.2.2009 14:22:22   
temboli1
Pozdrav mamice in očki,

mene pa zanima če za svoje otroke veste, kateri krvni skupini pripadajo ?

Jaz za svojo punco ne vem, niti se ne spomnim, če so mi po porodu to povedali.
Jaz bi ful rada vedela za hčerko. Ali je šel kdo že to preverit; ali je potrebno, da vzamejo kri iz žile ali lahko iz prsta?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvna skupina vaših otrok
25.2.2009 14:32:15   
Isabellabina
Ker sem jaz negativna so vedno po porodu vzeli kri otrokom in za vse vem katero imajo--mojo ali moževo,kolikor vem pa pozitivnim tega ne naredijo ...in če ne daš prej pregledat kri svojega otzroka ,deklica izve kakšno kri ima, ko je prvič noseča,kako je pa za fanta pa ne vem,včasih so zvedeli ,ko so šli vojakom služit,danes pa moraš verjetno it na zavod če češ izvedet katero kri ima otrok...no verjetno,predvidevam

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2009 14:33:18   
ThinkPink
Jaz vem, saj sem že v porodnišnici pogledala izvide, ko so ji preverili kri. Po mojem vprašaš pri P, verjetno piše v njeni kartoteki?

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2009 14:47:12   
lelaval
Pri starejših2 so napisali v MK, pa vem - imata oba isto,kot jaz.
Ko pa sem 3. rodila, pa niso nič nikjer napisali ali dodali - baje to ni nujno potreben podatek user posted image
Če ima P v kartoteki, pa ne vem, me pa zanima, kako krvno skupino ima.
Če hočeš le to vedet, pa je plačljivo - mi je tako rekla kolegica, ki dela na transfuziologiji.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2009 14:51:41   
emaa
Samo otrokom ne delajo brez napotnice zdravnika (samoplačniška varianta za mladoletne ne obstaja), sem se pozanimala, ker sem želela vedet krvno skupino enega od dvojčkov (za enega vem), ker če nista enaki, potem ne moreta biti enojajčna dvojčka. 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2009 14:54:52   
Isabellabina

Zanimivo pa imata izvid na katerem piše katero kri ima vaš otrok ,saj ste potem to oddale otrokovi P ,če so delali preiskavo potem bi skorajda morali imeti tak ozek moder listek na katerem je razvidno katero kri ima otrok.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2009 15:05:10   
emaa
Jaz vem krvno skupino, ker je bil operiran in se takrat ta preiskava naredi. 

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2009 15:07:09   
Pat74
Jest vem, ker je na bolniškem listu v P pisalo, pa sem vse prešnofala, njuno in mojo dokumentacijo.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2009 15:28:27   
Mikica
Zaradi zapletov med nosečnostjo med mojo in otrokovo krvjo, so mu takoj po rojstvu odvzeli kri za preiskavo in ima točno tako skupino kot jaz. Potrdilo o krvni skupini (na modrem listku) so mi dali skupaj s knjižico o cepljenju.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2009 15:49:26   
lelaval
Jest vem, ker je na bolniškem listu v P pisalo, pa sem vse prešnofala, njuno in mojo dokumentacijo.

Jaz tudi, pa ni nikjer nič pisalo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2009 16:05:31   
Gina
Ker sem rh negativna, so mojim otrokom pregledali kri po rojstvu. V bistvu so hčeri pozabiliuser posted image , pa sem jih spomnila na to. Še dobro,d a je negativna.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2009 21:42:50   
K_a_t_i
ne vem

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2009 23:09:40   
CatJa
Za nobenega ne vem.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2009 7:33:21   
ksenjak
Meni je P rekla (že leta 2005), da tega pri porodih brez posebnosti in če je z otrokom vse bp, ne preverjajo več.

Lp

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.2.2009 8:21:03   
Rožica82
jaz sem rodila 2007 pa imam v materinski knjižici napisano krvno od male pa tudi ni bilo posebnosti ne v nosečnosti in ne med ali po porodu

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 9:22:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Rožica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
26.2.2009 9:38:08   
ksenjak
Res je. Jaz imam krvo skupino 0+ in nobenemu izmed mojih dveh otrok niso dali testirati krvne skupine.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.2.2009 10:40:52   
katjandraž
Jaz sem tudi Rh neg., tako da so obema pregledali kri ob rojstvu. Je bila pa huda fora pri mali. Jaz imam A-, mož A+, tako da sem vedela, da bosta otroka nekaj od tega. Ko so mi prišli dat injekcijo po rojstvu male, sem rekla: "O, naša je pa A+, ne?", nakar mi sestra odvrne, da ne, da je 0+user posted image . Meni pa ni bilo nič jasno, pa mi je povedala, da 0 je lahko vedno, tudi če starša nistauser posted image . Še dobro, da nimam ljubosumnega možauser posted image .

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.2.2009 13:05:35   
Rožica82
pa ti si rh neg. ali poz.?

ker če si neg. morajo otroku pogledati kri!

jaz sem 0-, mala pa je A-

Ne, jaz sem Rh+

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.2.2009 13:12:47   
uwaga
Vem za vse štiri člane.

(odgovor članu Rožica82)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.2.2009 14:56:42   
diva 4
Ko sem hči rodila, so zapisali na izvid (tako , da vem), ker je prišlo do kar hudih komplikacij , ki so se dobro končale. Dve leti kasneje , ko sem rodila sina pa ni bilo nikjer zaslediti njegove krvne skupine.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.2.2009 20:47:27   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: katjandraž

Jaz sem tudi Rh neg., tako da so obema pregledali kri ob rojstvu. Je bila pa huda fora pri mali. Jaz imam A-, mož A+, tako da sem vedela, da bosta otroka nekaj od tega. Ko so mi prišli dat injekcijo po rojstvu male, sem rekla: "O, naša je pa A+, ne?", nakar mi sestra odvrne, da ne, da je 0+user posted image . Meni pa ni bilo nič jasno, pa mi je povedala, da 0 je lahko vedno, tudi če starša nistauser posted image . Še dobro, da nimam ljubosumnega možauser posted image .

user posted image user posted image MIdva sva tudi A- in A+, ta mali je pa 0-. Samo sem vedela že prej, da je to ena od možnosti.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.3.2009 13:17:00   
3T
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Meni je P rekla (že leta 2005), da tega pri porodih brez posebnosti in če je z otrokom vse bp, ne preverjajo več.

Lp

Res je, razen če ima otrok zlatenico, kot jo je imela naša, potem naredijo še tovrsten test, tako da jaz za našo vem.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.3.2009 7:36:07   
ksenjak
Naš je imel tudi zlatenico pa mu vseeno niso preverjali krvne skupine.

(odgovor članu 3T)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.3.2009 9:07:51   
Kontrakarambolšrauf
Jaz sem izvedela med zdravljenjem neplodnosti da imam jaz 0-, mož pa A-. Tako tudi nisem prejela nobenih injekcij ko sem imela abrazijo in po tem ko sem rodila, ker je bilo jasno da lahko ima otrok samo negativni rh.
So mu jo pa po porodu določili in jo ima po možu A-.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Ime za punčko
Brenčačka

Katero ime izmed spodaj naštetih vam je najbolj všeč?

Nina (23%)

Gaja (21%)

Neli (17%)

Maja (14%)

Pia (26%)

Število vseh glasov: 413

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!