|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvna skupina
11.4.2005 13:42:48   
drejci
Pozdravljene,
mene pa nekaj zanima in sicer imam krvno skupino A, Rh faktor -. Ali je ob zanositvi pomembna tudi krvna skupina partnerja? Ali se morata kakorkoli krvna skupina matere in očeta ujemati?
lp:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Krvna skupina
11.4.2005 13:48:01   
teta beta
Ne, ni treba, zanosiš lahko v vsakem primeru. Ker pa si Rh-, boš v nosečnosti dobila injekcijo s protitelesci, to boš tako še kasneje vse izvedela.

Na zanositev pa to ne vpliva.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Krvna skupina
11.4.2005 13:49:37   
Gina
Ne, ni treba, da se ujemata.
Do edinega neujemanja pride, kadar je mati rh d-, oče pa rh d+. Včasih je potem prihajalo do tega, da je bil drugi, ali tretji otrok, če je bil predhodnji otrok rh d+, napaden s strani materinega imunskega sistema, ki ni sprejel rh d+ krvi. Včasih so mu morali potem celo kri zamenjati, če je do tega prišlo in je bil otrok (ne prvi!) v življenjski nevarnosti.
Danes ti ravno zaradi teh razlogov že v nosečnosti dajo injekcijo ne vem katerega globulina, ki prepreči, da materina kri ne zazna tujka v telesu. To naredijo ne glede na to, kakšna krvna skupina je oče. Pravzaprav dobiš mislim da 2x v nos. tako zaščito, po porodu pa vzamejo kri še otročku. Če je otrok rh d-, ni nevarnosti za naslednjega otroka, zato potem ne dobiš injekcije, sicer pa ja.
Torej, nič ni nevarno, v današnjih časih, včasih je pa bilo.
LP

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Krvna skupina
11.4.2005 13:49:38   
drejci
Kaj pa na plod, ali lahko to kakorkoli vpliva na bebico?

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Krvna skupina
11.4.2005 13:51:51   
Gina
Kira, ravno zadnjič je ena pisala na forum, da je to natega, da dobijo čim več mail naslovov. Ne vem, kako je s tem....
Sicer pa je A skupina ena najpogostejših, pa tudi A rh d- je dosti pogosta.
No, jaz bi sicer rade volje pomagala, če bi kdo v resnici rabil....

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Krvna skupina
11.4.2005 13:53:44   
Gina
Drejci, kaj nisi razumela?
Na prvega otroka nima vpliva sploh! Če pa ob porodu pride tvoja kri v stik s krvjo rh d+ otroka, pa na to reagira tako, da razvije protitelesa na to kri. Če je drugi otrok tudi rh d+, potem ga lahko napade, kot da je tujek! Razumeš? Ampak, da se to ne bi zgodilo, dobiš injekcije , ki to tvojo reakcijo telesa preprečijo. Zaradi teh injekcij noben tvoj naslednji otrok ni ogrožen.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Krvna skupina
11.4.2005 13:54:52   
drejci
Gina, sem razumela, sam sem istočasno poslala vprašanje, ko je bil poslan odgovor:)-
Hvala

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Krvna skupina
11.4.2005 13:58:53   
pika78
Če si Rh-, boš dobila v 28. tednu nosečnosti injekcijo s protitelesi.
Po rojstvu otroka pa še eno, če bo otroček Rh+ (se pravi, da se vajini skupini ne bosta ujemali). Če pa bo Rh- (tako kot ti) pa ne.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Krvna skupina
11.4.2005 14:02:51   
Lana_s
Prvo injekcijo dobiš v 28-em tednu, po porodu pa vzamejo kri otročku in če ima +, dobiš še eno injekcijo, drugače pa ne. Ta druga je preventiva za naslednjega otroka, kot je že Gina napisala.

LP

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Krvna skupina
11.4.2005 14:03:58   
Lana_s
Sem zgleda tak dolgo pisala, da me je že Pika prehitela.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Krvna skupina
11.4.2005 14:26:34   
mimica
Gina mislim, da nimaš prav glede tega, da je rh - pogosta skupina. Rh - je namreč, če se ne motim okrog 30% ljudi.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Krvna skupina
11.4.2005 14:30:36   
Gina
Babu, to imaš prav, ne vem če ni % še nižji, vendar sta med rh d- še vedno najbolj pogosti skupini A in 0. Ne moreš primerjati s pogostostjo npr. B rh d- ali AB rh d-.
V glavnem, menda tisto ni šlo za pravo pomoč, to se mi je zdelo obupno, da ljudi na tak način, ko vendar težko rečeš ne, ne bom pomagal, nategujejo. Samo da ti potem junk mail lahko pošiljajo.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Krvna skupina
11.4.2005 14:30:37   
Anonimen
Če ima oče tudi Rh-, potem ta injekcija sploh ne bila potrebna. Jaz sem tudi Rh- in ko sem vprašala, zakaj raje partnerja ne stestirajo, kakšno kri ima, če drugega ne, bi bilo verjetno cenejše, so mi odgovorili, da bi bil to prevelik riziko, ker mama iz kateregakoli vzroka lahko ne bi navedla pravega partnerja. Zanimovo, a ne? Imajo kar prav.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Krvna skupina
11.4.2005 14:43:56   
teta beta
"prevelik riziko, ker mama iz kateregakoli vzroka lahko ne bi navedla pravega partnerja."

:)-:)-:)-:)-:)-:)-

no, ta je pa dobra!! Kaj pa tiste, ki bi ga ??!! Potem pa jamrajo zaradi denarja in propagirajo generike!!

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Krvna skupina
11.4.2005 15:09:27   
Jančika_
Pa še nekaj je, če si Rh-. Če žačneš krvaveti pred 28. tednom, ko dobiš zaščitno injekcijo, takoj h ginekologu po injekcijo! Ob vsaki najmanjši krvavitvi (ne mislim, če se urežeš v prst:)-, ampak ob vaginalni krvavitvi).

Ne spomnim se točno, kako dolgo potem zaščita drži, mislim, da nekje 16 tednov:zmeden2:. Jaz sem jo dobila, ko sem v drugi nosečnosti začela krvaveti, en teden kasneje, ko je prišlo do ss, pa je nisem dobila še enkrat. Tudi prvič je po porodu nisem dobila, ker je Vasja tudi Rh-. Sami negativci:).

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Krvna skupina
11.4.2005 15:16:37   
Lana_s
Splišni, ne bi se strinjala. Moj partner ima krvno skupino Rh-, pa sem jaz mogla vseeno injekcijo dobit.

LP

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Krvna skupina
11.4.2005 15:19:39   
Anonimen
Ja, Lana_s, saj to pravim. Niso ti verjeli, da je ta tvoj resnično očka.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Krvna skupina
11.4.2005 15:21:32   
Lana_s
Nisem jaz tam povedala, da ima on Rh-. Krvodajalec je in zato vem kakšno skupino ima.

LP:rozica:

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Krvna skupina
11.4.2005 15:49:57   
Gina
A da dajo, tudi če krvaviš? Meni pa niso dali nobene injekcije, pa sem pri vseh treh krvavela in to ne 1x. No, razen tiste, ki jo itak moraš dobiti. Pa sta k sreči Lana in Dorian tudi rh d-. zanimivo. Saj v bistvu je prav tako, samo v Lj. to pred enim letom še niso izvajali. Pa če tako pomislim, tudi niso dajali med nosečnostjo nič zaščite še 9 let nazaj, 6 let nazaj pa 1x na nos, zdaj pa 2x = napredek.:bravo:

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Krvna skupina
11.4.2005 15:57:13   
Jančika_
Ja, meni je G zabičal, da naj pridem po RHogam, če bom kaj krvavela. Sicer je potem rekel, da ne krvavim tako zelo, da bi bilo zelo nujno, ampak da je vseeno bolje, da ga dobim. V vsakem primeru pa bi injekcijo dobila po ss, če je ne bi že prej.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Krvna skupina
11.4.2005 16:11:25   
smrka
Jaz sem bila danes ravno pri babici in mi je rekla da imam kri super, samo da sem A negativna. Bila sem cel dan zalostna ker sem prvic noseca, in sem stalno mislila, kaj bo z mojo drugo zanositvijo.... upam da so te inekcije ki ti jih dajo res DOBRE, da ne pride do teh protiteles ki bi lahko skodile drugem otroku.... Berem v neki knjigi da je negativnih zensk redko samo 15%, zakaj sem ravno jaz ena izmed njih ?? :zmeden:

:nosecka: 26t

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Krvna skupina
11.4.2005 16:31:16   
Gina
Lej smrka, saj nas je potem 300.000 v sloveniji z rh-.
Pa če je tvoj:love: tudi rh-, potem itak ni nevarno. Če pa tudi je, imaš še vedno 50% možnosti, da je otrok tudi rh-. Pa tudi če ni, še vedno dajejo zaščito ob kateri telo ne prepozna tujka. Zanesljivo ne. Tako da se nimaš nič bat. Jaz jim topogledno pa res zaupam, pa sem drugače zelo skeptična. Če ni bilo nobene v Sloveniji že zelo dolgo, ki bi imela zaradi rh d neskladja kakšne probleme, potem jo tudi še naprej ne bo! Lepo nos. ti želim.:)

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Krvna skupina
11.4.2005 16:38:36   
smrka
Gina hvala za besede tolazbe, lazje diham ko slisim dobre besede, zdajle se grem pa kar ulect pa noge v zrak da nebodo tok natecene.
papa

:kuza:

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Krvna skupina
11.4.2005 20:00:26   
smrka
Spet jaz. Zanima me, ali vpliva tudi partnerjeva kri na plod. Torej, jaz sem A negativna, ce je moj fant isto negativen oz. pozitiven - kako lahko nasprotna kri oz. ista kri vpliva na plod?
Hvala vam za odgovore.
smrka :kuza:

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Krvna skupina
11.4.2005 21:03:12   
Anonimen
Čisto nič ne vpliva, v nobenem primeru, zato ker dobiš te injekcije. Čeprav zaradi prvega otroka tudi to ne bi bilo potrebno, dajo injekcije zaradi nadalnjih nosečnosti, kjer bi telo plod že lahko prepoznalo kot tujek in začelo tvoriti protitelesa. To je, če ima oče in s tem morda posledično tudi plod drug RH faktor. Torej nič se sekirat, v nobenem primeru absolutno ne more biti nič narobe.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?