|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvavitve, krvavitve in še enkrat krvavitve
28.7.2009 8:38:32   
Anonimen
Živjo!
Zanima me, kaj se dogaja. Menstruacija traja normalno 6-7 dni, teden dni pred menstruacijo imam zadnje leto rahle krvavitve (rjavi ali roza izcedki), ki trajajo vse do menstruacije in vedno upam na vgnezditveno, ampak, kot kaže, je do zdaj še ni bilo. Ker pa to ni dovolj, se mi zadnja 2 meseca kaže še blaga krvavitev v času ovulacije. Torej, mesečno krvavim vsaj 15 dni.
Kontracepcijskih ne jem že 7 let, pri ginekologu sem 2x letno in izvidi so ok.
Zanositi ne morm že skoraj 10 mesecev. Nekje sem zasledila, da gre lahko za odpoved jajčnikov in povišan FSH. Se kateri dogaja podobno?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvavitve, krvavitve in še enkrat krvavitve
28.7.2009 8:41:24   
claud
Hm pojma nimam...najbolš da pokličeš in vprašaš ginekologa....
Jst sm mela zdj 6 mesecev krvavitve non stop brez prestanka, ampak to je blo zarad tabletk....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.7.2009 8:50:47   
tintin
Verjetno imaš pomanjkanje progesterona ali kaj v tem smislu.
Se ti to dogaja od prenehanja jemanja tabletk?
No, meni se (nehala jemati pred 4 leti), vmes sem 2-krat zanosila (enkrat IMN, drugič vse ok).
Zanosiš lahko kljub krvavitvam, vsaj pri meni je bilo tako, čeprav sem takoj v 6t dobila progesteronsko podporo, ker sem na začetku krvavela.
Te pa razumem, meni so se parali živci od teh krvavitev (G itak reče da je vse ok), no tudi zdaj se mi, ko začenjamo počasi razmišljati o št. 2.user posted image

Never ever kontracepcijske tabletke. Res, meni so zagrenile življenje.

(odgovor članu claud)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2009 9:02:30   
Anonimen
ravno sem hotela odpret temo na ... krvavitve... :)

no, mene zanima sledeče:
prejšni teden (ko mi je m že kar močno "zamujala" (v narekovajih ker imam neredne cikluse, ampak je bilo že krepko čez tistega prej najdaljšega) sem z trakci (First Sign... tiste ki jih kupiš v DM, not sta 2 trakca) delala test in je bila rahla druga črtica, potem pa se je m (predvidevam da je m) čez 2 dni ulila... je pa malček "čudna" v smislu količine krvavitve in trajanja, 3 dni in zdaj samo še kapljice. Običajno je 4 dni kar obilna. In sem danes v malček depresivnem :) stanju "pokurila" še drugi trakec, od razočaranja nisem mogla gledat tistega testa tam, kar tako ga pa tudi nisem zabrisala stran.... skratka spet rahla druga črtica...

in sedaj user posted image

kaj bi to lahko bilo? vgnezditvena menda ni (ker je le preveč teklo, niso bili le madeži), je možno da je SS - to me najbolj skrbi... ali je lahko lažno + v času sicer čisto obične m?

v bistu me samo skrbi ker sedaj ne vem, ali moram h g če je bil slučajno SS, ali je vse o.k. in se pač trudiva naprej (no to se tako ali tako)...

uf skratka user posted image user posted image user posted image

je imela že katra podobne izkušnje?

hvala za vse morebitne odg.

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2009 9:05:54   
tintin
rahla črtica in krvavitev je lahko nosečnost (s krvavitvijo) ali SS ali izvenmaterična. Pojdi k G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2009 9:10:30   
Anonimen
h g grem, a je ravno zdej na dopustu user posted image , sestra mi je "prav prijazno" po tel. nadrla, ko sem prosila če me pač lahko pogleda kdor koli jo že pač nadomešča (mojo g), da naj ne delam panike in da zihr ni nič narobe in naj lepo počakam da se vrne z dopusta.... zato sem še na forum naslovila moj problem... da probam vsaj nekaj, karkoli izvedeti.... stiska me pač, pa brez zamere...

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.7.2009 9:51:50   
limonita
Najbolje da greš na krvni test za nosečnost pa bo takoj jasno. Noseča si namreč lahko kljub krvavitvam. Če bo krvni test pokazal da si noseča te pa morajo pregledati.

Sicer pa lahko krvavitve / izcedki pred menstruacijo kažejo tudi na endometriozo. Jaz sem namreč tak primer. Imela sem pregrado v maternici, zarastline in endometriozo. Sedaj po operaciji krvavitev pred M nimam več. Zanositi mi še ni uspelo, no pa saj sem sedaj šele na sredini drugega kroga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2009 10:12:53   
JanaB
Jaz sem imela vsak mesec nekaj dni pred M rjav izcedek, ki mi je paral živce. Enkrat pa tudi sredi ciklusa. KT ne jem že ene 2 leti. No ko sem bila na KT je bilo svoje čase še slabše - krvavitve in izcedki od O do M. Sem penila in hodila od G do G pa niso nič pametnega ugotovili. Sem imela tudi kontaktne krvavitve zaradi česar me je G pred leti poslala na Letz - je bilo potem boljše. Ne izgubit upanja, ker kljub vsemu sem sedaj 2 meseca noseča user posted image  - je ratalo v 7. krogu kar pa tudi ni tako veliko, pa še najmlajša nisva več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2009 22:31:46   
kitka1
Anonimna, krvavitve pred menstruacijo so lahko tudi posledica t.i. lutheal corpus defect-a, po naše: popuščanje rumenega telesca.

Ob ovulaciji iz zrelega folikla (iz katerega se sicer sprosti jajčna celica) nastane rumeno telesce, ki izloča hormone, predvsem progesteron. Ta poskrbi, da se maternična sluznica primerno zadebeli in lahko sprejme morebitno oplojeno jajčece. V primeru, da se to zgodi, telesce hormone sprošča še naprej (v zgodji nosečnosti), dokler te funkcije ne prevzame posteljica. Če pa ne pride do vgnezditve, pa telesce po vrhuncu sproščanja, ki je nekje 7. do 8. dan po ovulaciji, začne nazadovati in okoli 12 dni po ovulaciji preneha izločati hormone. Posledično pride do odmiranja in propadanja sluznice, kar povzroči menstrualno krvavitev (v 28-dnevnem ciklusu približno 14. dan po ovulaciji).

Zelo hitro pa lahko spregledamo težavo, ki nastane zaradi prezgodnjega popuščanja rumenega telesca. Če začne popuščati predčasno, je posledica pogosto rahla krvavitev pred menstruacijo (nekaj dni prej), kar pomeni, da sluznica že začenja propadati. Razen tega, da je stvar moteča, ker dejansko na nek način podaljša čas krvavitve, lahko negativno vpliva tudi na zanositev, saj se morebitno oplojeno jajčece ni imelo možnosti dobro vgnezditi v sluznico (ko bi morala biti ta najbolje pripravljena, v tem primeru že propada). Tako se izloči skupaj s propadajočo sluznico ob menstruaciji oziroma že v predhodni krvavitvi.

Rešitev tega problema je dokaj enostavna: takoj po ovulaciji je potrebno dodajati hormon progesteron (običajno v obliki tablet) in sicer okoli 12 dni, kar nadomesti slabo delovanje rumenega telesca. Krvavitve pred menstruacijo v primeru, da je vzrok res popuščanje, ni več. V primeru nosečnosti običajno progesteron dodajajo še nekaj tednov, da ne bi slučajno prišlo do spontanega splava zaradi njegovega pomanjkanja. Ko pa funkcijo prevzame posteljica, pa običajno ni več potreben.

Pri nas so najpogosteje predpisovali dabroston, vendar se ga baje že nekaj časa ne dobi v naših lekarnah in je zato potrebno čez mejo (Hrvašk,a Italija, Avstrija). Žalostno...

Predlagam, da ginekologinji omeniš problem, saj redko sami pomislijo na to (enako je bilo pri meni; takoj se je strinjala, da poskusiva z dabrostonom, in krvavitev pred menstruacijo je res prenehala).

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2009 10:10:54   
Anonimen
Hvala vsem, še posebej tebi kitka1, zelo podrobno in razumljivo si to razložila.
Bom upoštevala, pri ginekologu sem pa tudi že naročena. Pa ti je po tem uspelo zanositi?

Hvala in lep pozdrav!

(odgovor članu kitka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2009 13:58:18   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: kitka1 Pri nas so najpogosteje predpisovali dabroston, vendar se ga baje že nekaj časa ne dobi v naših lekarnah in je zato potrebno čez mejo (Hrvašk,a Italija, Avstrija). Žalostno...

Jaz sem ga dobila ravno v ponedeljek v MS. user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2013 13:56:22   
pikaBO
Pozdravljene.Kitka1 zelo lepo napisano in obrazloženo.Me zanima če lahko meni kaj svetuješ,ker resnično potrebujem nasvet.Moj problem je nsalednji z možem že dve leti delava na naraščaju,ker sem imela hormonske motnje sem dobila dabroston.Moram ga jemati od 20-26 dne ciklusa po 1/tbl na dan.Sedaj pa odkar jem dabroston se pojvlja težava in sicer,da vedno 3-5 dni pred pričakovano M dobim rahle izcedeke..user posted image sedaj pa ne vem ali jem premalo dozo ali premalo časa?G pa mi bo itak rekla da je vse ok in da je normalna doza pa sem malo močnejše postave,tako da res ne vem več...Prosim pomagajte user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2013 8:32:45   
Anonimen
Jaz sem imela ta mesec krvavitev 3 dni za en vložek na dan in sem dva dni bla v bolnici in je vse ok noseča sem 10tednov vse teste pokazal negativ krvni test pozitiven in na UZ vse bp
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ravno sem hotela odpret temo na ... krvavitve... :)

no, mene zanima sledeče:
prejšni teden (ko mi je m že kar močno "zamujala" (v narekovajih ker imam neredne cikluse, ampak je bilo že krepko čez tistega prej najdaljšega) sem z trakci (First Sign... tiste ki jih kupiš v DM, not sta 2 trakca) delala test in je bila rahla druga črtica, potem pa se je m (predvidevam da je m) čez 2 dni ulila... je pa malček "čudna" v smislu količine krvavitve in trajanja, 3 dni in zdaj samo še kapljice. Običajno je 4 dni kar obilna. In sem danes v malček depresivnem :) stanju "pokurila" še drugi trakec, od razočaranja nisem mogla gledat tistega testa tam, kar tako ga pa tudi nisem zabrisala stran.... skratka spet rahla druga črtica...

in sedaj user posted image

kaj bi to lahko bilo? vgnezditvena menda ni (ker je le preveč teklo, niso bili le madeži), je možno da je SS - to me najbolj skrbi... ali je lahko lažno + v času sicer čisto obične m?

v bistu me samo skrbi ker sedaj ne vem, ali moram h g če je bil slučajno SS, ali je vse o.k. in se pač trudiva naprej (no to se tako ali tako)...

uf skratka user posted image user posted image user posted image

je imela že katra podobne izkušnje?

hvala za vse morebitne odg.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?