|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krstna botra - vrednost darila
3.4.2008 20:54:32   
bejbi3
Saj vem, da je različno od posameznika do posameznika, od družine do  družine, ampak vseeno bi vam bila hvaležna za vaše izkušnje pri vprašanju: kakšna vrednost darila ob krstu je v navadi, se spodobi, ?
Namreč pojma nimam?

Poskrbela bom za prtiček in svečo, seveda, dalje pa razmišljam o dveh variantah:
- zlata verižica + nekaj malega denarja
- več denarja.

Starša (brat in svakinja) si želita denar, tako sta omenila tudi v zvezi z poroko, ki bo istega dne. NIsmo v nekih pristinih odnosih. 

Koliko denarja oz. kakšna vrednost darila (če podarjate darila)? Pomagajte z izkušnjami.
Hvala in lep večer.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krstna botra - vrednost darila
3.4.2008 21:04:26   
biga
Ja, zdaj odvisno, če boš dala posebej darilo za otroka in za poroko staršev. Otroku bi jaz kot krstna botra kupila zlato verižico z obeskom angelčka in zraven še kako malenkost (medvedka ali kako praktično stvar), staršema daš pa za poroko denar. Koliko, se pa odloči sama. Jaz bi dala kakih 100 evrov, sploh če praviš, da niste v tako pristnih odnosih. Mislim, da otročku ne rabiš dajat denarja, raje mu ga daj še ob kaki drugi priložnosti. Jaz sem tako naredila pri mojem nečaku.

(odgovor članu bejbi3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2008 21:49:10   
sonček33
Jaz bi otroku kupila pač tisto, kar bi izbrala - mislim predvsem, da je treba razmislit - zlatnina- jo bo nosil? jaz vem, da mi recimo zlato ni všeč in da moj otrok nakita (vsaj ko bi bil mali) ne bi noasil. No ja...saj ga/jih dobro poznaš, tako da mislim, da boš našla pravo rešitev

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.4.2008 0:16:24   
benika
Jaz osebno nisem pristaš ne zlata, ne srebra in niti ne želim, da ga kdo poklanja mojemu otroku, niti za krst ne.

Ker je pri nas za prt ter svečo poskrbela babica, sta botri malemu dali €, s katerim smo potem zanj kupili stolček za hranjenje.

Stvari, ki jih postaviš v vetrino in potem tam ležijo v nedogled mi niso ravno pri srcu, in ravno zato sva se s partnerjem odločila, da naj botrici kupita eno stvar, ki jo otrok zares potrebuje. Sej za spomin mu bodo ostale slike, sveča in prtiček.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
4.4.2008 0:26:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.4.2008 8:54:30   
kristinaj
otrok je mali in preden bo zlato verižico nosil bo že zastarela, pa še takoooooo staromodno je to......zato bi jaz raje dala keš v protivrednosti oz. raje kaj bolj uporabnega za otročka seveda........ meni osebno zlato ni všeč, rumeno seveda, sem bolj od belega.....naša mala je za rojstvo dobila od pranonota in pranone zlato verižico z briljantom....in kdaj jo bo nosila???? najbrž nikoli....... 

....kar se pa poroke tiče in če niste v pristnih odnosih bo 200 EURčkov čisto dovolj...... 

(odgovor članu bejbi3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.4.2008 9:37:15   
benika
....kar se pa poroke tiče in če niste v pristnih odnosih bo 200 EURčkov čisto dovolj......

Če nisi priča in če niste v dobrih odnosih bo tud 100€ več kot dovolj.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2008 10:53:58   
aluš
Pri nas je navada, da se kupi zlatnina. Moj je kupil ko je bil boter zlate uhančke, knjigico Spomin na sveti krst (al nekaj takega) in Pametnega kuža. Pa v cerkvi je dal župniku mislim da 50 eur.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.4.2008 11:04:00   
bt08
Jaz sem bila lansko leto botrca od prijateljice hčerkici in sem ji kupla zlato zapestnico,posteljnino čebelica maja in igraćko plišast bomobažka in sem zadovoljila starše in otročka!

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2008 17:59:36   
mišk
Ko je imela hčerka 2 meseca nazaj krst je dobila zlato verižico, zlato zapestnico, hranilnik in 50 evrov. Njena botrica je še najstnica, zato se mi to zdi več kot dovolj.
Zlatnine pa itak po moje ne bo nikol nosila, ampak taka je pač navada. Spominek.user posted image  Če ne drugega jo bo pa pretopila v kaj drugega ko bo večja.

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2008 18:13:41   
Raho
Moj sine je od svoje botrice (smo si v zelo pristnih odnosih) dobil zlatnik. Bolj pomembno kot to, kaj je dobil, pa mi je, da ima tako kul botrico, ki je moja najboljša prijateljica in da ga pride vsak teden pogledat.

Jaz sem kot botra (nismo si v tako pristnih odnosih) tudi dala zlatnik, pa poleg sem kupila še oblekico, ki so jo izbrali (ni bila poceni).

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2008 19:44:18   
vaney
Meni se pa zdi kupovanje zlatnine neumnost. Kaj neki bo majčken otrok z npr. zlato verižicouser posted image Moj bratranec jo je dobil (6 mesecev star) in je bila teta (njegova mama) prav nezadovoljna. Sedaj bo ona botra mojemu 3-mesečnemu sinu in sem ji rekla, naj ne kupuje nobene zlatnine, tako da sva se na koncu zmenili za nakup avtosedeža (ko ga bo rabil).
Ko je bil moj mož lani krstni boter, smo jim podarili bon za otroško trgovino (100€), ovir za fitigrafijo in album. Bili so zelo zadovoljni.

Me pa zanima  nekaj drugega. Nekatere pišete, da si niste v pristnih odnosih s svojimi krščenci oz. njihovimi starši. Zakaj pa potem sploh ste krstni botri oz. kaj sploh delate na krstu? Za moje pojme mora biti to nekdo, s katerim se super razumeš in mu zaupaš ter veš, da bo (naj bi) pripomogel, da bo otrok lepo vzgajan in bo poskrbel za njega, če se staršem kaj zgodi. Ne vem, no, jaz sem daleč stran od velikih verskih privržencev, ampak to se mi pa zdi nekako logično.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2008 20:55:23   
bejbi3
vaney, pameten pomislek. Bila sem na tem, da odklonim. Pa sem se premislila. Otrok ni nič kriv.
Po moje ni veliko žlaht, kjer bi bilo vse idealno. Žal. Kjer bi se na slavjih prisrčno objemali.  Nisem v pristnih odnosih z očetom, vseeno pa več ne kričiva drug na drugega (sem jaz postavila mejo), oče tudi ne želi, da bi se z bratom razumela - da ne bi bil on tako samostojen kot jaz), kljub temu pa pomagam mami, ki je invalidka.
Otročka tu in tam popazim, pomagala in ob strani bom, kolikor bodo želeli. Tudi do njegovih staršev sem vljudna in strpna. 
Nekoč sem že želela prekiniti  odnose in odditi daleč, pa saj veste kako pravijo, če na razčistiš stvari, jo neseš s sabo na drug planet. Danes sem blizu in mirna. SPremeniš lahko sebe, drugih ne moreš.
Brez problema bi skrbela za otroka recimo, če se staršem kaj zgodi. Otroci so čisti. Na krstu bom varovala otroka, se družila z drugimi.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.4.2008 21:35:44   
vaney
bejbi, imaš prav, otrok ni nič kriv. lepo od tebe, da si sebe spremenila. marsikdo tega ni zmožen in vedno krivi samo druge. mislim, da boš super botrica.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu bejbi3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2008 14:11:09   
zabica26
Meni je bilo super darilo za otroka npr. tavelik paket lego kock (za cca 3 leta)- kakšna kmetija, hiša, električni vlakec... nekaj kar je za dolgo časa in uporabno+didaktično hkrati. Pa pri tavelikih paketih kock se da še dodatno dokupovati zraven, tako da je možnosti neskončno...

Zlato je klasika. Si mogoče razmišljala o swarovski kristalčkih?

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2008 20:00:04   
bastian111
Pri nas pa je navada oz. običaj ,da boter-a  otroka sama oblečeta oblačilo ki ga seveda kupita ,zraven gre seveda sveča in prtiček.Ponavadi botri še kupijo torto in nekaj zlatega!To je to ,tako je pri nas navada.

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.4.2008 21:03:14   
Felicita
Ja, tudi pri nas je navada zlatnina - zadnje čase predvsem verižice iz belega zlata, ki so po mojem mnenju bolj nosljive kot rumeno zlato. In jaz sem načelno čist za. Zakaj? ker tako ima otrok, ko enkrat zraste vsaj nek spomin na krst in botra/botrico.... Sama imam edini (uporaben) spomin na krst uhane, ki jih še vedno precej nosim. Nekaj časa so se na veliko podarjali zlatniki/srebrniki (tudi meni), kar se mi zdi pa res... mimo. Saj je lepo za iz roke dat, samo kaj naj s tistim? prodala ne bom, čeprav je veliko vredno, v omari mi leži in to je to.
Kakorkoli, sama še vedno mislim, da je pametno vprašat starše;  bejbi, v tvojem primeru bi pa jaz malemu dala verižico in kakšno igračko, staršema pa denar.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.4.2008 9:56:26   
NATAŠI
mi smo dobili od botrov
- od enega močnejšo zlato zapestnico
- od drugega verižico z obeskom
in oba sta mu dala zraven še angelčka

jaz za krst nebi dajala denarja ampak spomin, za poroko pa lahko denar

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

spanje
tailor

ob kateri uri hodijo vaši otroci spat?

ob 19h (15%)

ob 20h (42%)

ob 21h (29%)

0b 22h (8%)

ob 23h (3%)

drugo (2%)

Število vseh glasov: 453

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!