Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 8:10:14
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Seveda ga lahko krstiš, če želiš. JE pa res, da se zadnje čase pojavljajo "odbotki", ki se želijo nekaj vtikati v cerkev in njihove navade.
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 8:13:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da to nima z zakoni nobene zveze. Veliko staršev ne "zaznamuje" otrok z nobeno vero, češ da se bodo sami odločili, ko bodo dovolj stari. Moji so krščeni, ker smo katoliki, grozno verni pa nismo. Če bodo hoteli, pa bodo pač prestopili v drugo vero, ko odrastejo.
|
|
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 8:16:32
|
|
|
|
Udb
|
To te ja malce "nasrala" tvoja tašča! Je pa res, da ima vsask nekrščeni možnost, da se krsti kasneje v življenju - kot odrasel - katehumen.
|
|
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 8:24:22
|
|
|
|
lelaval
|
Zakonsko ni nič določeno. Je pa res, da se zadnje čase nekateri 'bunijo', da otroke starši silimo v določeno vero s tem, ko jih damo krstit. Jaz sem svoje 3 dala vse krstit, ti pa naredi, kot se tebi (in ne tašči ali komurkoli) zdi prav.
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 9:08:58
|
|
|
|
Naja31
|
Meni se zdi, da gre tu bolj za nestrinjanje tebe in tašče glede tega, ne pa glede zakona. Kaj takega pa zakon ne more določiti, saj je svoboda veroizpovedi pravica določena z ustavo. Če se ti in partner strinjata, ga krstita. Tašča pa res nima pri tem nič.
|
|
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 11:28:17
|
|
|
|
darjatimci
|
Pišeš,da izhajaš iz zelo verne družine,zato me čudi,da verjameš takim traparijam.Saj tudi,če živiš vsaj približno po krščanskih zakonitostih veš,kako stvari stojijo.Če se vama zdi prav,ga krstita,če ne pa ne. Jaz oz. midva sva tudi krščansko vzgojena in otrokom sem dala tudi to mopžnost.Ko pa bodo sami odločali za naprej,pa kakor želijo.
|
|
|
|
RE: Zanima me... 20.6.2006 12:45:30
|
|
|
|
tamala83
|
jaz sem mojo mala dala krstit, in zdaj bom botra enemu fanteku, tak da zgleda da tega zakona še ni. vem pa, da v eni cerkvi v Italiji ( nevem točno ki), ne krestijo otroka, dokler ni star 18 let. in to na podlagi tega, ker še je le takrat dovol "star" da se sam odloči v kateri ver bo. meni je to malo mimo, ker ni nikjer prepovedano prestopit bilokdaj v drugo vero
|
|
RE: Zanima me... 7.7.2006 11:12:11
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci zato me čudi,da verjameš takim traparijam. Mene tudi. Ker za vero se ne odločiš in se ne včlaniš kot v kakšno društvo. Vero živiš in vero otroci prejmejo od staršev kot prejmejo vse ostale življenjske navade, običaje, vzorce.
|
|
|
|
RE: Zanima me... 11.7.2006 15:27:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, česa vse se eni ne spomnijo
|
|
|
|
RE: Zanima me... 13.7.2006 13:32:15
|
|
|
|
alea_si
|
Cerkev ima svoje kanonsko pravo in je civilni zakoni pri takih čisto cerkvenih zadevah čisto nič ne obvezujejo tudi če bi obstajali. Pa ne verjeti vsakemu, ki ima 5 minut časa za svoje teorije
|
|
|
| Stran: [1] |
Vprasanje za mamice -kako pogosto gredo vasi mozje/partnerji zvecer na pijaco s prijatelji?pogosteje kot 1x tedensko (
16%)
1x na teden (
13%)
1x na mesec (
18%)
redkeje (
52%)
Število vseh glasov: 395Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!