Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 11.4.2008 23:53:24
|
|
|
|
Samrela
|
Dva. Pri naj je tako, da naj bi bila moški in ženska (ni pa nujno) - kao nadomestna starša.
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 0:01:26
|
|
|
|
rija
|
ja koliko pa jih rabi? mislim, da eni resnično močno pretiravajo.....kličejo za botre pol vasi....samo da se nabere kinte
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 0:13:22
|
|
|
|
benika
|
Ja rija no, pa sej sem napisala al enega al dva, ne pa pol vasi Ne, resno me zanima, no. Pri nas naj bi bila navada imet dva, moškega in žensko ampak mi bi pa imele samo eno botrico, pa me zanima, če zna pol župnik kej komplicirat.
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 0:18:23
|
|
|
|
rija
|
ja, jaz pa ti pravim, da ma marsikateri otrok v naših krajih tudi po 5, 6 botric....seveda vse boljše situirane
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 0:30:14
|
|
|
|
benika
|
Ja seveda, to je čist praktično...ena da zlata, druga srebro, tretja da €....mi reveži smo pa bolj skromne sorte, pa želimo imet samo eno.
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 0:34:42
|
|
|
|
rija
|
mi smo še večji reveži, nimamo niti ene.....se še nismo spravili zraven, da bi malega dostavili škofu..... no, mogoče pa se bo v bližnji prihodnosti le nekaj zgodilo, ker je rekel, da bo šel v bimbambom cejkev
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 0:45:34
|
|
|
|
benika
|
Ma naš tavelik je v cerkvenem vrtcu, pa moramo še tamelega čimprej krstit, da bo pol imel veze pri šefu vrtca
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 8:16:56
|
|
|
|
Raho
|
Sinko ima 2 botri - mojo sestro in mojo najboljšo prijateljico - komaj smo pri obeh skupaj vse zakrametne skup spravili Pri moji hčerkici, ki še ni bila krščena je gužva pred golom - imamo eno wanna be botro, ene kolegi, ki so nama všeč in so potencialni kandidati za botre ter imajo ob tem še vse zakramente (tudi poročena sta cerkveno), potem pa imamo na zalogi še naseldnje ljudi, ki jih imamo radi in s katerimi se super razumemo, a ne izpolnjujejo osnovnih pogojev: - rijo, ker je druge vere, pa bi bilo fajn, da našo pupo izobrazi malo tudi v tej smeri; - adelaide, ker ni cerkveno poročena in bodo naši takoj rekli NJET - viv, ki je sicer moji pupi uradno botra na RR, a se žal ne poznamo - stroberičeri - bojda imamo obljubljenega Ožbeja (pa je fajn, da se tamala s taščo dobro razume), - Magi* - a ne bi bilo fajn, da je Živina botrca doktorica znanosti... - eni najini prijatelji, ki so spet napačne vere, No, sedaj jih je že 7...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.4.2008 10:39:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 12.4.2008 10:50:15
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Moja bo imela za botra mojo sestro in strica. Drgač pa naš župnik nič ne komplicira.
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 13.4.2008 10:33:19
|
|
|
|
mayci
|
Tudi pri nas smo imeli samo eno botrico. Pa ni župnik nič kompliciral.
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 13.4.2008 10:57:40
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Starejša je imela 2 botra...mojo sestro in moževega brata. Dvojčka pa sta imela 3 botre....moja sestra je bila botra obema, moževa brata pa sta bila botra vsak po enemu. Gre za stvar dogovora..nič ni določeno.
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 13.4.2008 10:59:05
|
|
|
|
Maxica
|
Raho Pri nas imamo sicer takole: starejši sin ima za botra mojega bratranca in moževo sestro, mlajši pa mojo sestro in moževo sestro.
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 13.4.2008 11:12:11
|
|
|
|
Udb
|
Dva botra - botrico in botra, če smo čisto natančni (par).
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 13.4.2008 18:21:38
|
|
|
|
LIDJOČKA
|
Moja starejša ima dva krstna botra, in sicer mojega strica in od mojega sestro (sta nama bila tudi poročni priči). Dvojčici pa sta imeli tudi dve (obe isti) botrici, in sicer moji sestrični, ki sta tudi dvojčici- stari 16 let.
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 13.4.2008 19:09:53
|
|
|
|
Pikabu
|
Pri nas je bila navada, da sta vedno dva botra. Ko sem bila prvič na krstu, kjer je bil en boter, sem bila vsa presenečena, kako je to možno, pa so mi povedali, da nujno je en boter, da so iz ne vem kakšnih razlogov dovolili, da sta dva, tako da mislim, da ti župnik ne bo nič kompliciral in bo vse v redu tudi, če boste imeli samo enega.
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 14.4.2008 7:06:30
|
|
|
|
NATAŠI
|
tudi pri nas je v navadi dva, eden z moje strani in eden s strani mojega partnerja.. tako da je imel najin sonček tudi dva
|
|
|
|
RE: Krsni boter-koliko ste jih imele 14.4.2008 12:36:54
|
|
|
|
2ursae
|
pri nas je, HB, dovolj eden. Po moževi strani niso verni, po moji je pa žal le moja mami vzorna katoličanka, ostali hodijo v cerkev le za Božič al pa še to ne . Če bi naš župnik hotel dva botra, bi bila kar v zadregi, mi pa ni do tega, da bi bil boter nekdo, s katerim se vidimo na par let in v bistvu mojega otroka sploh ne pozna.
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?