donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča Eno z drugim. Roko na srce, red mora bit. Zdaj ne vem, koliko varuško že poznaš. Torej če je ne, definitivno priporočila drugih staršev! Glede tega blok/ hiša je pa tako: Tudi sama sem imela ob sinu še enega malčka, doma sem pa v bloku. Ampak glede na okolico in vse dejavnosti, ki smo jih imeli tako v stanovanju (moram povedat, da je prostorno) in zunaj, so bili starši zelo zadovoljni, meni je pa daleč največ pomenilo, da je malček vsako jutro prihajal z velikim veseljem, kar pomeni, da se je imel pri meni lepo! Sama sem si vnaprej pripravljala teme/ zaposlitve, na podlagi katerih bomo aktivni, tako da se nismo skozi ves dan samo "čuvali," ampak se nekaj tudi učili. Sama ne bi dala otroka v varstvo nekomu, ki zato ni usposobljen in se za varstvo odloči zgolj zato, ker je brezposeln... No, jaz pa poznam eno žensko, ki za varstvo otrok tudi ni strokovno usposobljena, pa je najbrž edina, ki bi ji dala otroka v varstvo. Zato ker še nisem vidla osebe, ki bi tak znala z otroki, kot zna ona - tudi če primerjam s strokovno usposobljenimi. Dovolj že pove to, da ji je zdaj v varstvo že drugega otroka dala ena vzgojiteljica, ker je bila pri prvem tak zadovoljna, in da ga raje da njej kot pa v vrtec, čeprav plača malo več. Tudi sicer poznam primere, ko so bili zadovoljni tudi s študentkami, starejšimi ženskami itd. Tak da zame strokovna usposobljenost ni tako visoko na lestvici. Je samo dodatek, ki je fajn, ni pa obveza. Nenazadnje lahko to šolo naredi tudi nekdo, ki tega ne dela s srcem in dušo, zato mu kljub znanju otroka ne bi pustila. Najbolj mi je pomemben prvi vtis, animiranje otroka itd.
|