|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kri v blatu
7.7.2007 18:12:52   
benika
Pozdravljene!

Noseča sem 15 tednov in zadnje dni opažam, da skupaj z blatom izločam tudi nekaj krvi in sluzi. Nekaj podobnega se mi je sicer zgodilo tudi v prvi nosečnosti ampak šele čisto pri koncu nosečnosti in ne tako pogosto. Res je, da sem precej zaprta in grem zelo težko na blato.

Se je kateri zgodilo kaj podobnega? Mislite, da je to povezano z nosečnostjo ali pa je znak za kako paniko in naj obvestim o tem svojega ginekologa?

Hvala punce in lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kri v blatu
7.7.2007 19:34:10   
snake
nimam otrok imam pa take težave na žalost + velike bolečine in krče, tako da ti svetujem da greš čimprej k G, lahko ni nič, lahko ti je samo kaka kapilara počila od napenjanja, ampak ne veš nikoli, tudi zaradi tega ker si napisala da si opazila tudi nekaj sluzi, ti priporočam da greš do G.......srečno

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2007 19:55:12   
hanakz
user posted image  
Ne, saj v resnici ni niti malo smešno. Jaz bi na tvojem mestu povedala G., do takrat pa pila veliko Donata. Ko sem bila user posted image , smo ga kupovali kar na zaboj. Če je kri sveža (rdeča), je težava nastala najbrž res zaradi zaprtja. Sicer pa je Mg v nosečnosti itak priporočljiv, ker preprečuje krče (ampak mislim, da samo skeletnih mišic), pa tudi zgago za silo pogasi (me je kr matrala proti koncu nosečnosti).

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2007 20:53:23   
benika
Ej hana, si me vsaj nasmejala s slikico. Hvala vama obema za odgovor.

lp

(odgovor članu hanakz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.7.2007 10:48:16   
Tinča1
Če je kri sveža je lahko dvoje.

Ali imaš notranje hemeroide, ki so v nosečnosti kar pogosti, ali pa lahko imaš analne fistule.
To so razpokice na analnem izhodu (ritni luknji), ki nastanejo zaradi pretrdega blata in pa napenjanja.
Pomaga ti ribje mazilo ali pa ognjičeva krema. In sicer pred odvajanjem, si ga daš na prst in čim bolj globoko potisneš v danko. Po odvajanju si ta zadnjo umiješ z mlačno vodo in ponovno namežeš zadnjik.

Zvečer pa probaj pojest veliko sadja, kot so npr. lubenice, breskve, suhe slive, ... Te čez noč zmehčajo blato. Zjutraj pa spij na tešče kozarec tople vode. Vem, da je ogabno, ampak pomaga,user posted image vsaj meni.
Če pa še to ni dovolj, pa po zajtrku spij zelo sladko belo kavo, nato poplakni z 2dcl tople vode in učinek je zagotovljen.

Jaz to izvajam vsak dan in nimam več problemov ne s krvjo v blatu, ne z zaprtostjo.

Če pa ti to ne bo pomagalo, pa pojdi k g., jaz sem zaradi tega letela na urgenco, ker sem mislila, da krvavim iz nožniceuser posted image . Ampak so me tako G, kot sestre pomirile, da je to nekaj normalnega v nosečnosti.

Lp

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.7.2007 13:03:07   
mamica80
Ali imaš notranje hemeroide, ki so v nosečnosti kar pogosti, ali pa lahko imaš analne fistule*.
To so razpokice na analnem izhodu (ritni luknji), ki nastanejo zaradi pretrdega blata in pa napenjanja.
Pomaga ti ribje mazilo ali pa ognjičeva krema. In sicer pred odvajanjem, si ga daš na prst in čim bolj globoko potisneš* v danko. Po odvajanju si ta zadnjo umiješ z mlačno vodo in ponovno namežeš zadnjik.

Pozdravljena!

Tole po sluzbeni dolznosti moram popravit: *fistula je kanal ki povezuje votel organ s kozo (zelo poenostavljeno povedano)

to kar si pa ti Tinča po vsej verjetnosti hotela povedati so pa fisure oz. razjede, ki se naredijo na kozi oz. sluznici analnega kanala in boli kot sam hudic.

niti slucajno cim bolj globoko, ker ne bos s tem nic naredila; samo za prvi clenek prsta, in potem masiras, lahko je pa to katerokoli mazilo (navadno olivno olje, ribje mazilo, navadno maslo, ki ga narezes na 1cm debele svecke in vstavis v crevo zvecer in in po odvajanju). masiras pa na tistem mestu ki te najbolj boli (skregano z logiko, vem, pomaga pa 100% samo ne cez noc, VZTRAJAJ).

tako poskusi (ce se najdes tukaj) teden dni, ce ne pomaga poklici 01 236 43 70 med 9-12h amb. IATROS, zasebni medicinski center www.iatros-mc.si

ali si vec preberi na http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=teme&tema=zc&pog=index

upam, da ti bo kaj v pomoc.

pa da me ne bo katera za kaksno besedo vlekla...

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2007 13:06:23   
Magi*
katja, meni se je v prvi N to dogajalo. samo zaradi zaprtja. vsako jutro sem popila 3dcl toplega Donata in zatem zajtrkovala ... potem pa čisto simple na WC. brez težav in brez bolečin in brez krvavitev.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?