|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krema za sončenje - koristne informacije
3.6.2008 22:10:38   
VesnaLana
Drage moje, bliža se poletje in naše malčke je treba zaščititi.

KATERI FAKTOR NAJ UPORABIM :
Faktor pomeni, koliko časa je oseba lahko na soncu, ko se namaže s skremo, vsak faktor pomeni 5 minut (F20 pomeni, da si lahko na soncu 100 min, potem se je potrebno ponovno namazati). VENDAR faktor je merjen tako, da merijo propustnost sončnih žarkov na 1mg kreme na 1 kvadratni cm kože - kar pomeni precej debela plast, da je dosežen F, ki je napisan na škatlici. Običajno se ne namažemo toliko, zato faktor razdelimo na 3 ali celo 4 dele (F20 tako postane F6 ali F7), kar pa ni več 100 minut na soncu ampak 30 - 35 min na soncu. Zato SO SMISELNI VISOKI FAKTORJI. Dejstvo je da F25 zaščiti 98 % , vendar samo , če ga namažemo toliko kot sem že prej napisala. Se pravi, če namažemo F60 in ga delimo s 3 dobimo F20, zato za svoje otroke le uporabite visoke faktorje, če že zase ne mislite.

ZAKAJ SE NEKATERE KREME NE RAZMAŽEJO:
V kreme za sončenje so dodani različni filtri. Fizikalni filtri so za kožo najboljši in niso strupeni in le-te naj bi dajali v otroške kreme za sončenje, njihova slaba lastnost je, da se ne razmažejo, puščajo belo barvo.
Kemični filtri imajo boljše kozmetične lastnosti, se pravi se lepo razmažejo, so pa visoki faktorji za kožo lahko strupeni, zato vam ne pripotočam le-teh za vaše malčke.

Žarki, ki jih koža absorbira se akumulirajo (seštevajo - nabirajo) in zato je zaščita pri dojenčkih in  otrocih zares pomembna, kožnega raka je čedalje več (veča se ozonska luknja ipd.). Najboljša zaščita za naše malčke je zato SENCA, OD 11 - 16 SE NE HODI NA SONCE, KLOBUČEK, MAJČKA, SONČNA OČALA.

Srečno in želim vam čim manj opeklin

_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 10:27:35   
bodoča
Sorry, ampak, naj grejo vse te raziskave in objave medijev ter priporočila zdravnikov (vska priporoča drugače), v rit.

Eni ja visok faktor, predvsem za otroke, drugi pa ne, nizek faktor je dovolj dober.

Mislim, da smo že večinoma vsi čist zmedeni, sploh tiste, ki smo prvič mamice.

                             user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Ah, bolje, da neham brat take vsebine user posted image .

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 10:31:26   
nian
meni je P svetovala kremo BREZ faktorjev, ker ima tamala tako svetlo in občutljivo kožo. je rekla, da so vsi ti faktorji huda svinjarija.

potem se pa pejt user posted image

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 11:25:16   
izabella1
Ja no, glede teh krem je res več različnih mnenj - od pediatrov, mamic, in vrsto pametnih tet.

Je res, da so kreme sestavljene iz kemičnih filtrov (ki ne vplivajo dobro na kožo) in mineralnih (ki pa so ok). Vendar danes je kozmetična industrija že tako razvita, da ima malo katera krema v sebi veliko kemičnih filtrov. In to z višjega in nižjega cenovnega razreda.

Moje osebno mnenje je, da se za malčke definitivno uporabljajo kreme s faktorjem višjim od 30.

Dodajam pa še link raziskave krem na slovenskem trgu, kjer je najcenejša lidlova dobila največ točk!

neodvisni test krem za sončenje


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 11:36:05   
*tajda*
Me prav zanima na podlagi česa so ocenjevali te kremeuser posted image  Vglavnem vsaka po svoje,ampak jst še vedno ne bom mazala mojega user posted image  z več kot 25 faktorjem, pa z lidlovo kremo tud ne user posted image

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 11:38:23   
Majabo
Jaz sem do sedaj uporabljala kreme od Welede ali Mustele ampak je bil res potem otrok se celo vecnost bel od njih, so tezko mazljive, kar me moti, otroka pa tudi, ko ga mažem. Pri teh kremah gre za fizicno zascito in ne kemicno, tako mi je rekla v lekarni, zato niso škodljive. No letos bom nabavila nekaj običajnega, kajti mazanje s tistimi kremami se mu je prav zamerilo in je bil večni kreg med mazanjem.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 11:46:47   
Mišni
Jaz bom šla lepo v lekarno in kupila eno od krem z zaščitnim faktorjem kakšnih 10 ali malo več in to tisto, ki jo naredijo v lekarni. Po možnosti bolj tekočo. Meni se to zdi najbolj pametno in tudi najbolj racionalno.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 11:49:10   
izabella1
tajda, sem ti copy-paste/ala članek...

Zveza potrošnikov Slovenije in Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave sta prvič aktivno sodelovala v vseevropskem neodvisnem primerjalnem testu sredstev za sončenje, ki ga pod okriljem organizacije ICRT (International Consumer Research and Testing) izvajajo potrošniške organizacije. Letos je sodelovalo več kot 60 sredstev za sončenje s srednjo ravnjo zaščite (SPF od 15 do 25), vzorce pa so prispevale potrošniške organizacije iz celotne Evrope. V reviji VIP bodo v junijski številki objavili rezultate testa približno 15 sredstev za sončenje, ki so naprodaj na slovenskem trgu.

Testiranje sredstev za sončenje je potekalo v s strani potrošniških organizacij izbranem laboratoriju v skladu z vsemi mednarodno sprejetimi standardi in postopki. Največji delež pri oceni ima kakovost filtrov za zaščito pred sončnim sevanjem UVA in UVB. Zadnjega večina potrošnikov pozna po navedbi faktorja SPF na embalaži, na testu pa so ugotovili, da je vrednost lahko zgolj informativna, včasih pa celo to ne. Odstopanja so dosegla celo do 170 odstotkov navzgor in več kot 60 odstotkov navzdol. To v prvem primeru pomeni, da sredstvo ne nudi več "samo" srednje, pač pa že visoko zaščito, v drugem primeru pa je zaščita daleč od obljubljene in v določenih primerih lahko pomeni celo nevarnost za uporabnika.

Tudi na našem trgu je naprodaj nekaj sredstev, ki so padla na testu zaščite pred sevanjem UVA. Zadnja dognanja strokovnjakov kažejo, da ima UVA sevanje lahko še večji vpliv na možnost za nastanek raka kože, saj prodira globlje v kožo in so zato posledice dolgoročne. V spodnji polovici tabele so zato praviloma sredstva, pri katerih je filter UVA prešibak. Dodatno so na testu preverjali, ne pa tudi ocenili, ali drži navedba o vodoodpornosti, medtem ko so bila sredstva z navedbo o vlaženju kože preizkušena tudi s tega vidika. Oba dodatna testa lahko bistveno zmanjšata končno oceno, saj menimo, da morajo biti vse trditve izdelovalca resnične, sicer gre za zavajajoče označevanje.

Priporočila Evropske komisije o označevanju sredstev za sončenje naj bi z letošnjim letom potrošnike na bolj preprost in pregleden način opozarjala na nevarnosti sončenja in pravilno uporabo sredstev za sončenje. Žal je na trgu še vedno veliko izdelkov, ki zapisanih trditev nimajo ali pa nimajo dovolj nazorno podanih na embalaži. Med preverjanjem v slovenskih trgovinah so celo našli sončno kremo, ki ni imela nobenih slovenskih napisov, kar bodo prijavili tržni inšpekciji.






_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 13:27:46   
Mišni
No, bila sem v lekarni in oni izdelujejo samo eno kremo, ki ima faktor 8.

Zato me je gospa v lekarni prepričala, da sem vzela neko Sonnen Milch Ilrido, ki je za otroke, faktor je 20, je pa čisto brez vonja in brez ostalih kemikalij. Ima pa dodan vitamin E. Pa mala plastenkica je, kar mi je tudi pomembno, pa z lahkoto se maže. Se mi zdi prav fajn.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 16:28:41   
VesnaLana
Glejte, jaz sem vam malo svetovala in povedala zakaj visoki faktorji. Kako boste ve mazale svoje otroke je vaša odločitev. Jaz svojo pupo mažem s F50 pa firma kreme sploh ni važna, meni so važne učinkovine v kremi in predvsem mora biti mineralni - fizikalni filter. Sonce je danes čisto preveč škodljivo (veliko bolj kot vsi faktorji), zato bom nase in na svojo družino pazila. Odločitev pa je seveda vaša.


NIAN
(meni je P svetovala kremo BREZ faktorjev, ker ima tamala tako svetlo in občutljivo kožo. je rekla, da so vsi ti faktorji huda svinjarija. )

potem se pa pejt user posted image

HALO krema brez faktorja, kako pa misliš zaščititi svojega otroka - razen seveda, če ne gresta nič na sonce.


_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
4.6.2008 16:51:51   
nian
IZVIRNO SPOROČILO: VesnaLana


NIAN
(meni je P svetovala kremo BREZ faktorjev, ker ima tamala tako svetlo in občutljivo kožo. je rekla, da so vsi ti faktorji huda svinjarija. )

potem se pa pejt user posted image

HALO krema brez faktorja, kako pa misliš zaščititi svojega otroka - razen seveda, če ne gresta nič na sonce.



od cosmerbe oranžno kremo mi je svetovala. 
drugače pa itak ne hodim na sonce. če sva zunaj je striktno v senci in s klobučkom. od 10-16 je še meni prevroče, kaj šele tamali.

kakšen hud faktor bom na morju uporabljala. vsakodnevno za sprehode pa ne.


_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
5.6.2008 9:26:05   
kaya2007
od 10h do 16h je kar malo huda biti notri, še posebej na morju oz. na počitnicah, a ne? mi se trenutno mažemo z mustelo, chiccotom ali eucerinom-vse imajo visok faktor in vse se lepo mažejo...smo bili pa zadnjič že na morju, tudi na soncu, in se je ni nič prijelo, tako da očitno kar deluje (vsaj eucerin).

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
5.6.2008 12:07:26   
nian
ja notri biti je res malo huda. ampak na soncu pa še bolj. na srečo obstaja senca. user posted image  in to kar na dvorišču. v senci pa bazenček in gugalnica. pa mi res ni treba na sonce.

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
5.6.2008 12:12:06   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

da sem vzela neko Sonnen Milch Ilrido, ki je za otroke,

----------------------------
Mi jo je ravno predlagala pediatrinja, ampak sem tik pred tem vzela Weledino, zaščitni faktor 12.

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
5.6.2008 12:15:12   
Solero
Tako kot pravi nian: senca, senca, senca.
Otroka (in sebe) izpostavljat soncu je 2x škodljivo: 1. sonce s svojimi pogubnimi učinki za kožo in 2. vsa mogoča kremasta kemijska packarija.


(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Krema za sončenje - koristne informacije
5.6.2008 14:26:36   
ThinkPink
Saj je res, da velja, da je senca najboljša zaščita. Ampak, če hočeš priti do sence, greš sigurno tudi del poti po soncu. Zato se mi uporaba kreme za sončenje ne zdi neumna. Tista plast kremice ne bo tako škodovala otrokovi koži kot močni sončni žarki.

Jaz sem tip človeka, ki itak ne maram vročine, zato bomo od 11-16 vedno notri v sobi in ne na plaži (če govorim o morju), od npr.9-10/11 bomo pa tako v senci, za tistih nekaj minut, ko bomo v vodi, bom pa seveda nanesla mali kremico. Kupila sem od dr. Hauschka f. 30, tako so mi svetovali v lekarni.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




vrednost ideje
nada56

Koliko stane podjetniška ideja s smernicami in predpripravo za poslovni načrt?

manj kot 100 eur (20%)

od 100 do 250 eur (7%)

od 250 do 500 eur (20%)

več kot 500 eur (53%)


Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!