Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 14:28:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen Mene pa zanima katero kremo za sončenje ste kupile in uporabljale na vaših malih sončkih? Dr. Hauschka Super je, le naravne sestavine, ima BDIH certifikat.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 14:40:55
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz sem imela ene izdelke od justa in nisem bila ravno zadovoljna.... za otroke bi kupila pa kaj bolj preizkušenega......
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 14:43:54
|
|
|
|
ursalara
|
Jaz osebno imam eucerin in sem zadovoljna
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 14:53:30
|
|
|
|
ježek
|
Nabavla kremo dr. haucka.Se mi zdi precej gosta. Nam je pediatrinja svetovala emulzijo za sončenje od mariborskih lekarn. Bom tut to uporabljala, ima pa 12 zaščitni faktor.http://www.mb-lekarne.si/index.php3?p=izdelki_emul_za_soncenje
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 15:02:20
|
|
|
|
ježek
|
Aja, kar se pa tiče kozmetike Just: izdelkov za sončenje ne poznam, poznam pa ostale zadeve: olje 31 - super zadeva, brinovo mazilo, tea tree, ....vse je ok. Kolk sem gledala njihov katalog, se mi zdi, da ni nobene kreme za sončenje za otroke.To bi jaz bolj za sebe nabavla.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 15:05:23
|
|
|
|
Mišni
|
EMULZIJA ZA SONČENJE Zaščitni faktor (SPF) 12 Sestava: - prečiščena voda
- mandljevo olje
- lanolin
- titanov dioksid
- etilheksil metoksicinamat
- kakavovo maslo
- dekspantenol
- a-tokoferilacetat
- cetil in stearil alkohol emulgirajoči A
- cetil in stearil alkohol emulgirajoči B
- metilparahidroksibenzoat
- propilparahidroksibenzoat
- dišava
Delovanje: Emulzijo za sončenje sestavljajo naravne hranilne snovi za kožo (kakavovo maslo, lanolin in mandljevo olje), UV A + UV B filter, dekspantenol in vitamin E. Te sestavine delujejo negovalno, zaščitno in hidratantno. Z redno in pravilno uporabo emulzije preprečite nastanek sončnih opeklin, prezgodnje staranje kože in nastanek kožnega raka. Način uporabe: Pred sončenjem emulzijo v enakomernem sloju nanesite na kožo. Po kopanju ali močnem potenju kožo ponovno zaščitite. Tale emulzija se meni kar fajn bere. Ker meni gre pri unih kremah na jetra, ker so tako zelo goste. Pa ne moreš ti otroka ful drgnit, da tisto razmažeš, je že bolj fajn, da je malo bolj tekoče. Tudi od Justa je precej gosta krema, ampak tisto še nekako gre.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 15:11:46
|
|
|
|
ježek
|
Moj je po dr. Hauckovi celi beli po obrazu. Težko se razmaže, od mb lekarn je pa kr tekoča in lažje mazljiva in se lepo vpije.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 16:59:00
|
|
|
|
racman2
|
Samo a ni 12 zaščitni faktor premalo?
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 21:17:08
|
|
|
|
BUBICA17
|
Kaj pa mislite o Oriflamovi otroški kremi, ki je faktor 40 in je tudi popolnoma naravna krema? Za otroke je pa od Justa najbolj krema MATERINA DUŠICA, ki jo namažeš po podplatih in ful pomaga pri prehladih in drugimi pljučnimi težavami. Za poškodbe pa tea tree. Just je popolnoma naravna kozmetika. Problem je, da so nekateri izdelki premočni za , ker vsebujejo premočen koncentrat kakšne rastline. Primer so kapljice 31, ki niso do treh let. Kreme za sončenje so pa super tudi za , ker vsebujejo alojo, planiko in vinsko trto. Priporočajo jo tudi ljudem, ki imajo alergije pri sončenju. Pa mandljevo mleko je dober za mazanje po obrazu.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 22:01:37
|
|
|
|
ježek
|
Samo a ni 12 zaščitni faktor premalo? Pač bolj pogosto namažeš. Problem je, da so nekateri izdelki premočni za , ker vsebujejo premočen koncentrat kakšne rastline. Se strinjam. Sem pozabla še napisat, da te izdelke kar jih poznam in imam, uporabljam le zase, ne za .
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 15.5.2008 22:02:50
|
|
|
|
ježek
|
Sem si kr mislila, da ne bom znala kopirat.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 16.5.2008 9:19:30
|
|
|
|
Antigona
|
Jaz sem justovo mleko za sončenje uporabljala že pri prvem in jo bom sedaj tudi. Jaz sem res ful ful zadovoljna, tako kot z njihovimi ostalimi izdelki....
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 28.5.2008 21:01:44
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUBICA17 Kaj pa mislite o Oriflamovi otroški kremi, ki je faktor 40 in je tudi popolnoma naravna krema? Za otroke je pa od Justa najbolj krema MATERINA DUŠICA, ki jo namažeš po podplatih in ful pomaga pri prehladih in drugimi pljučnimi težavami. Za poškodbe pa tea tree. Just je popolnoma naravna kozmetika. Problem je, da so nekateri izdelki premočni za , ker vsebujejo premočen koncentrat kakšne rastline. Primer so kapljice 31, ki niso do treh let. Kreme za sončenje so pa super tudi za , ker vsebujejo alojo, planiko in vinsko trto. Priporočajo jo tudi ljudem, ki imajo alergije pri sončenju. Pa mandljevo mleko je dober za mazanje po obrazu. Oriflame definitivno ni 'popolnoma naravna kozmetika', kot praviš ti. Ravno tako ne Just, čeprav je boljša kot Oriflame. Za 'popolnoma naravno kozmetiko' mora imeti krema certifikat, ti dve znamki pa ga definitivno nimata. Sem morala napisat to (nič osebnega), ker mi gre na živce, ker se nekatere stvari prodajajo pod naravno in to niso (sem spada tudi L'Occitane, ki se ful propagira kot naravno pa vse, ko pa prebereš kaj je notri pa je 5% kamilic (npr.), ostalo pa kemija ).
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 17.5.2010 10:31:17
|
|
|
|
A & T
|
Jaz bom verjetno kupila od Welede - jo je katera že uporabljala?
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 17.5.2010 10:53:50
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
A ima weleda tudi kreme za sončenje?? Jaz imam dosti weledinih stvari, ampak še nisem videla, da bi imeli tudi kremo z zaščitnim faktorjem.. Drugače pa imamo drugo polovice kozmetike od Avalona. Krasno, krasno.
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 17.5.2010 13:16:10
|
|
|
|
AnciM
|
Mi smo lani imeli vichy in bomo letos tudi. Se lepo razmaže, ko pride iz vode ni ves masten in bel, nič ga ni opeklo... nobenih pripomb.
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 17.5.2010 14:21:16
|
|
|
|
aprilčica07
|
Jst sem sicer zaprisežena uporabnica nekaterih Justovih izdelkov, ampak med tem kreme za sončenje ni. Nisem bla niti malo zadovoljna. Za otroke imam od Dr Hauscha kremo in nam je res dobra.
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 17.5.2010 21:58:52
|
|
|
|
ajdaN
|
A katera ve, če se kje še da kupit kremo za sončenje za otroke od dr. Hauschke?! Lani smo jo imeli in je bila super. Letos pa povsod pravijo, da je ni več mogoče dobiti.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 19.5.2010 18:48:37
|
|
|
|
samado
|
Meni je v lekarni priporočila kremo od Mustele, sprobala pa še nism, ker smo še premajhni za kremice
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 26.5.2010 8:43:51
|
|
|
|
lenčy
|
IZVIRNO SPOROČILO: samado Meni je v lekarni priporočila kremo od Mustele, sprobala pa še nism, ker smo še premajhni za kremice to nam je priporočila pediatrinja in farmacevtka v lekarni, tako da jo bova sprobala danes...je pa faktor 50, men se zdi to ful kemije notr...
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 26.5.2010 8:50:50
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajdaN A katera ve, če se kje še da kupit kremo za sončenje za otroke od dr. Hauschke?! Lani smo jo imeli in je bila super. Letos pa povsod pravijo, da je ni več mogoče dobiti. dr. Hauscka in Welede letos ni več. Imajo certifikat naravne kozmetike in pri sončnih kremah morajo dat notri določene kemijske filme in s tem niso več upravičeni do naziva naravna kozmetika. Tudi mi smo imeli Weledo. Sem pa sedaj kupila Ilrido. Pri prvi pred 10 leti se je super obnesla. Bodite previdne in glejte sestavo. Mi je včeraj v lekarni ponujala še 2 kao naravni kremi, pa sta imeli obe parabene. Cena ene je bila pa 19€ za 125ml. Tok o naravnih ?!?! Aja pa še o višini zaščitnega faktorja. Meni je kolegica kemik, povedala, da je čisto dovolj 20 ali 25 in jih malo bolj pogosto mažemo. Ker višji faktorji so ful bolj strupeni za kožo, ker je fuuuul več teh kemijskih filmov notri. Ravno Mustelo mi je omenila, ki je kao tako super za babyke, a s 50 faktorjem je menda ful škodljiva
< Sporočilo je popravil Hanuši -- 26.5.2010 8:55:06 >
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 26.5.2010 20:39:49
|
|
|
|
ajdaN
|
Hja saj zdaj sem kupila eno od Gamarde. Cena me je sicer vrgla na rit, ampak ob AD in alergiji na sonce pri tamali, si niti ne upam, kaj preveč reskirat. Mustela s svojim 50 faktorjem je pa takoj odpadla! Mi je pa v lekarni vse razložila o Hauschki in Weledi ja
< Sporočilo je popravil ajdaN -- 26.5.2010 20:40:39 >
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje - JUST 21.6.2010 12:16:16
|
|
|
|
Lantea
|
Ali se ta Justova krema lepo razmaže? Js mam zdej od dr. Hauscke, pa mi ni všeč, mi je preveč mastna. Kateri faktor pa imate za otroke - Justovo (naša je stara 3 leta), 15 ali 30?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?