lucika
|
matahari, daj povej svoje mnenje; moje je taksnole... kaksno je tveganje pri kreditu vezanem na svicarske franke? na bankah tak kredit odsvetujejo, češ, da se ne ve, kaj bo s tečajem... jaz razmišljam v to smer: včasih do banke ponujale fiksno in spremenljivo obrestno mero. pri spremenljivi si dobil odobren večji znesek, z začetno manjšo anuiteto, ki je v velčini primerov kar lepo narastla. ampak takrat banke niso svarile, še ponujale so to varianto bolj kot drugo... zakaj torej sedaj svarijo pred franki? ker jih res skrbi za kreditojemalca,ali ker jih bolj skrbi zase???? ce gre svica v eu, bodo verjeno isto ko mi, imeli tecaj zamrznjen en cas, ko pridobijo eure, pa bo itak jasno. kako zdaj niha vrednost, mi ni točno znano, ampak menim, da tako zelo spet ne, glede na stabilnost države. po drugi strani pa, ce bi vrednost padla, bi ti banka hitro podturila kaksen aneks k pogodbi... na okoli 8 miljonov sem naracunala 1500000 razlike, kot vezano na euribor. koliko mora narast frank, da zgubis taksno vrednost? ...v glavnem, ene banke nocejo niti slisat o frankih; druge imajo aneks k pogodbi, da se lahko valuta vmes spremeni; ene imajo valuto fiksno... prava zmesnjava... zanima me mnenje, tako cisto neuradno od koga zaposlenega. na bankah itak vem, da je treba povedat tako kot vam drugi naročijo...
|