Spark
|
Jaz bi se odločila za prvi kredit. Zato, ker kreditov v CHF ne poznam in sem slišala da so bolj tvegani, ne vem zakaj točno. Ni mi čisto jasno kako je možno, da dobiš več denarjai maš manjši obrok, a so bolj tvegani. Kakor vem so v liborju vezani USD, CHF, i ne vem katere valute še. Res je da je USD čist v podnu v primerjavi s tem, kako je to bilo včasih. Pri prvem, kreditu moraš pa vedeti, da ti podatki, čisto ne držijo. to pa zaradi tistega 12 mesečnega euribora. To pomeni, da ti se bo obrok, spreminjal enkrat na leto. Odvisno od tega kaj se bo dogajalo z EURIBOROM. Če bo rastel, potem bo rastel tvoj obrok kredita in zaradi tega ga boš tudi več preplačala, če pa bo padal, pa boš plačala manj. Samo kakor vem, je ta EURIBOR zadnji 2l kar rastel. Trenutno ne vem kako je z njim. Pred parimi leti, pa je bil zelo nizek, in so bili krediti ugodnejši. Ni pa mi nekaj jasno a je v tisti obr. meri 6,48% že vštet EURIBOR ali je to 6,48%+EURIBOR? Ker če je to ta druga varianta, se mi zdi zelo visoka obrestna mera. Pozanimaj se še ali so kakšni stoški vodenja kredita, ker nekateri to zaračunavajo 1x na leto nekateri pa ne. Ali imaš še kakšne stroške ob zaključku kredita. Pozanimaj se še na ka način se odplačuje kredit. Kaj je v samem obroku všteto (ali plačaš na začetku vse obresti, pa potem glavnico- slabost je ta, da če ga želiš poplačati, ga moraš celega vrniti, ali je v vsakem obroku plačilo glavnice in obresti- tako ko ga želiš predčasno poplačiti, profitiraš, pri plačilu obresti). Drugače pa bi ti še svetovala, da pojdi do različnih bank in pridobi izračune za EUR z 12 mesečnim EURIBOROm, pa potem primerjaj, stroške odobritve, stroške zavarovanja, stroške vodenja in stroške poplačila način odplačevanja, pa se boš lažje odločila, katera ponudba je boljša.
|