|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kravje mleko
27.3.2007 22:19:03   
Vesnika
Meni so v posvetovalnici naročili, da po desetem mesecu lahko začnem otroku dajat kravje mleko. Sicer sva se dojila do 10,5 mes., poleg tega pa je za zajtrk in večerjo dobil mlečne kašice od HIPP-a, ki se mešajo z vodo, ker že vsebujejo mleko.
No, okoli enajstega meseca sem mu res počasi začela tu in tam dajati kravje mleko, ki sem ga po naročilu pediatrinje, mešala z vodo.

Zanima me, KAKO DOLGO je treba domače kravje mleko mešati z vodo, oz., kdaj lahko pije čisto samo kravje mleko?

Andražek je pa smeheca pojedel... :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kravje mleko
27.3.2007 22:31:11   
Seven*
Vecina pediatrov ODSVETUJE mesanje z vodo, tako da ne bi vedela kaksen je pravilni odgovor v tvojem primeru. Jaz dala KM pri 11 mesecih in NISEM redcila.

Gospa sem.

(odgovor članu Vesnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2007 22:34:45   
Maxica
Pri nas pa sedaj svetujejo kravje mleko šele po drugem letu starosti, naj bi do takrat otrok samo adaptiranega pil.user posted image  Očitno ima vsak pediater svoje fore. Pri prvem otroku, pred dvema letoma, so pa striktno naročali, da kravje mleko po prvem letu starosti, pa polnomastno 3,5 in ne alpsko. Jah, kdo bi jih razumel.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2007 22:36:06   
Marogica
Nam je naša pediatrinja rekla tako, da naj samo na začetku, ko smo začeli z uvajanjem kravjega mleka, kakšne 2-3 dni mešamo z vodo. Pol-pol. Potem pa naj nadaljujemo  s kravjim mlekom-

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2007 23:09:52   
eya
Jaz mu ga začela dajat po 11. mesecu, v linote, pireje, pa palačinke... dajem alpskega, 3,5, nikoli ga nisem redčila. Samega mu še nisem dala za pit, ker ga še dojim.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2007 6:58:34   
srki
Kot je že Seven napisla, mnenja pediatrvo se mešajo.

Jaz sem mu dajala alpsko mleko pri 7 mesecih, ker mi je bilo dovolj tistega smrdljivega Aptamila, redčila ga nisem nič.

Ko smo bili mi majhni, smo tudi pili kravje mleko, prav tisot domače, ne iz štacune, vendar nam ga niso redčili.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2007 7:14:24   
NRMM
Pri 8 mesecih sem ji začela dajati 3,5%maščobno trajno mleko,brez redčenja. V špinačo,pire ipd sem pa ji mešala že nekje od 5,5 mesecev.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2007 9:11:14   
Anonimen
Kuham v kravjem mleko, že od kakšnih 10 mesecev, drugače pa še zjutraj vedno pije adaptirano. star je pa 16 mesecev

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2007 9:18:55   
Anonimen
Že od 8.meseca. Pediater je rekel, naj kar poskusim. Če je alergičen bo tako pri 8. mesecih kot pri 15. mesecih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2007 9:21:55   
kofetek2010
naša bo kmalu stara 16 m in še ni dobila za pit kravjega mleka (mlečne proizvode pa uživa npr. skutke, jogurte, pudinge...) user posted image

zjutraj dobi flašo Milumila, zvečer pa Milupin gris, ki se meša z vodo user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.3.2007 9:22:46   
Anonimen
Ej, punce, eno stvar mi še povejte...

A je res, da je otrok lahko alergičen na KM, na druge mlečne proizvode (skutice, jogurte...) pa ne?

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.3.2007 9:36:24   
POKPOK
Fermentirane mlečne proizvode, mleka pa ne, lahko jedo ljudje z laktozno intoleranco (sladkor se ne prebavi, po domače povedano). Tako, da to ni alergija.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.3.2007 10:07:21   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: raho
Če je alergičen bo tako pri 8. mesecih kot pri 15. mesecih.user posted image

Tega ne verjamem! Nekatere alergije se razvijejo sčasoma. Imunski sistem otročka postopoma zori, zato ni vseeno kdaj se s katerim antigenom sreča!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.3.2007 10:15:14   
CAPA
Če je alergičen bo tako pri 8. mesecih kot pri 15. mesecih.user posted image

Tega ne verjamem! Nekatere alergije se razvijejo sčasoma. Imunski sistem otročka postopoma zori, zato ni vseeno kdaj se s katerim antigenom sreča!
Če je alergičen bo tako pri 8. mesecih kot pri 15. mesecih.

Putka oprosti, tega ne razumem najbolj...prosim, daj malo več napiši...
Vem, da če se pri majhnem otroku pokaže, da je na nekaj alergičel, lahko probaš spet kasneje - čez nekaj časa... in možno je, da na to stvar ni več alergičen.
Ne vem pa... če ti veš... a je možno, če sedaj ni alergičen, da postane potem poznej...user posted image
al pa da je že alergičen, pa se mu to ne kažeuser posted image

lp

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.3.2007 10:40:54   
madela
Alergija se lahko razvije kadarkoli v življenju,res pa je,da se največkrat pokaže že pri dojenčku,ni pa nujno.
Naš tavečji je alergičen na vse živo in moramo pri mlajšem kar pazit kaj mu dajemo(sicer se tako samo dojiva-zaenkrat)

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.3.2007 10:58:59   
Anonimen
Če je otrok pri 8. mesecih alergičen na nekaj, še ne pomeni, da bo celo življenje na to alergiče. Odvisno od jakosti alergije.

Pa tudi obratno je. Četudi kot dojenček na nekaj nisi alergičen, se kasneje lahko alergija razvije.

Čudna so pota gopodova.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
28.3.2007 11:38:39   
CAPA
Čudna so pota gopodova.

user posted image user posted image user posted image

res je!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.3.2007 22:58:30   
Peli
Jaz sm dala otroku KM pri 4. mesecih - vzrok - ni več hotel mleka in je rekel pediater da je bolje to kot nič, saj mleko otrok potrebuje. Sm ga pa redčila tam nekje do 7. meseca. 
4. - 5. mesec sm mu mešala 1/2 KRmleka+ 1/2 vode,
7. - 8. mesec 2/3 KRmleka + 1/3 vode.
Moje mnenje pa je da če otrok dobi druge mlečne izdelke iz KR mleka - npr. jogurt, puding, skuto, gres - in nima nikakršne reakcije mu najbrž tud samo kravje mleko ne sme škodit user posted image

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.3.2007 22:44:19   
sarazan
Pri nas smo imeli to zgodbo, da je lahko jedla izdelke iz KM, mleko samo pa je povzročalo izpuščaje na obrazu. Vendar ne dolgo. Pri 11. mesecih smo že bili na KM, ker se je bližal vrtec.

Namreč, 1. dan v jaslih je naša punca za zajtrk dobila mlečno kašo, pripravljeno z Alpskim mlekom, za popoldansko malico pa še tetrapak 2dcl Alpskega mleka.
Si niti nočem predstavljati, kakšno reakcijo bi lahko imela, če ne bi že prej postopoma uvajali KM in spremljali reakcije.

KM nisem redčila, saj smo ga začeli uvajati, ko je otrok užival že skoraj vsa živila in imel pestre dnevne obroke. Mleko je bilo le dopolnilo k dnevni prehrani.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.3.2007 11:05:27   
NIN@
Mi smo našemu malemu dali alpsko že pri 4 mesecu ker ni hotel drugega piti, in hvala bogu da ni bil nanj alergičen!

lp
nin@

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2007 13:01:15   
natalia
brez redčenja, ja.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2007 22:35:52   
tajtaja
Pri enem letu smo še striktno na adaptiranem mleku, Taj pije DM-ovo, Taja pa sojino.
In verjetno bomo še kar nekaj časa tako.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.4.2007 11:07:30   
lenika
Sedaj pri skoraj 11. mesecih je dvakrat dobil malo alpskega mleka. Enkrat sem mu z njim razredčila sadje, drugič pa namočila piškotke. Reakcije ni bilo. za pit ga še ni dobil, kašic pa tudi še ni dobil z kravjim mlekom, ampak je Milupine z dodatkom adptiranega mleka. Imamo še 3 škatle teh kašic, potem bom pa počasi začela kupovat tiste, ki jih je potrebno mešat z mlekom. Če ne bo nobene reakcije, mu bom okoli 1. leta starosti začela dajat kravje mleko tudi za pit.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.