|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kravje mleko
29.9.2004 13:01:21   
dory
Imam eno vprasanjce...v bistvu sem v dilemi..nekatere mamice zacnejo z uvajanjem kravjega mleka ze pri cetrtem mesecu, nekatere pri sestih,nekatere pri sedmih, poznam mamico, ki je svoji soncici zacela dajati kravje mleko po dopolnjenem enem letu....zdej me pa zanima kje je fora...tudi sama bi petmesecniku poskusila dodajat kravje mleko...mislite, da bi blo ok? Vem, mogoce kompliciram, pa vseeno, je moj prvi otrocek in sem res neznajdena kar se tice uvajanja novih stvari..


hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kravje mleko
29.9.2004 13:03:25   
Erdbeere
sej mu ga lahko ponudiš, samo najprej ga malce z vodo razredči pa boš videla, če ne bo reakcije potem lahko nadaljujeta

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kravje mleko
29.9.2004 13:05:02   
Pandi
Teja, mislim, da bi želodček prehitro obremenila. Jaz sem začela pri osmih mesecih, postopoma (mešala mleko z vodo v začetku). Menim, da otrok pri petih mesecih še vedno potrebuje prilagojeno mleko. ;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kravje mleko
29.9.2004 13:23:01   
BARBARA R.
Kravje mleko vsebuje preveč beljakovin in mineralov ter premalo železa.V skrajni sili pravijo,da je rešitev tudi kravje mleko, vendar mora biti polnomastno.Če je otrok mlajši od (kar mislim,da tvoj ni) je potrebno mleko razrečiti 1:1.Mleko se pusti vreti cca.3 min.Posneto mleko ima manj maščob in manj kalorij ter manj vitaminov,zato bolj obremenjuje otrokove ledvica. ČTIVI IZ MAMA-PAPARICA

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kravje mleko
29.9.2004 13:25:16   
Anonimen
Tudi jaz misli, da otrok pri petih mesecih potrebuje še prilagojeno mleko, saj naj bi se sicer še skoraj polno dojil. Ostala hrana je le za dodajanje in prilagajanje, osnova pa naj bi bila še vedno mleko. Jaz sem mojemu Comformil dajala več kot eno leto. Problem je bil potem pa ta, da drugega več ni hotel. Ker je taka razlika v okusu. Sedaj pa pijemo kakav.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kravje mleko
29.9.2004 13:25:41   
manja
Pozdravljena!
Jaz prvemu otrocku nisem dajala kravjega mleka do enega leta.Jogurt sem pa zacela dajati ko je bil 7mes.star.
Pravijo da lahko pride do alegije,ce dajas dojencku pred enim letom k.Mleko.
Dojencku sem pa pred kratkim dajala mlecne kasice(7 mes.star)pa je ratal cist pikast.
Prijateljica pa svoji puncki(7 mes.) ze od 4 mes.daje k.mleko namesto Aptamila.(?!)


(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kravje mleko
29.9.2004 13:39:47   
NATAŠA11
Jaz na tvojem mestu ne bi hitela s kravjim mlekom. Vsekakor bi počakala do enega leta, ker ne bi hotela tvegati z alergijo. Tako da ti svetujem adaptirano mleko, sicer pa lahko daješ od 7.-8. meseca dalje tudi jogurtke ali skutice. Tako sem ravnala tudi jaz pri svojem sinčku.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kravje mleko
29.9.2004 18:35:11   
asso
Nimam še otročočka, ampak vem, da mi včasih nismo imeli adaptiranega mleka in smo glih tako zrastli super. Dosti mamic poznam, ko že zelo zgodaj začenjo s kravjim mlekom (sicer če otročičku ne škodi), predvsem zaradi finančne plati. Vsak si ne more privoščiti tako dragega mleka.
Odločitev je kljub vsemu tvoja.

Lp asso

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kravje mleko
29.9.2004 20:16:29   
MATEJA.*
Se strinjam z asso. Vsi smo zrasli, pa smo od rojstva pili kravje mleko, pravzaprav alpsko. Saj kravje mleko je tudi v prilagojenem mleku. Imam tretjega otroka, prva je stara 12 let, druga 9 let in obe sem hranila s alpskim mlekom od 4. meseca. najprej sem ga mešala z vodo 50:50, po dveh mesecih 1/3 vode, 2/3 mleka in še po dveh mesecih čistega. Seveda mora biti polnomastno mleko.
Teja. mislim, da ni nič narobe, če poskusiš. Mal je vse tole, da do 1 leta ne alpskega mleka, zato, da se mal reklama naredi za adaptirana mleka. Saj, če mu ne bo odgovarjalo, boš pač za nekaj časa prekinila. Res si vsak ne more privoščit prilagojenega mleka do enega leta, je res izredno drag. Kupujem Hipp, ki je med cenejšimi, škatla 800g stane 1909 sit, pa jo imam za 6 dni. Kar precej pride to na mesec, a ne?!

LP

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kravje mleko
29.9.2004 21:13:17   
lutka
MATEJA!
Prosim, če mi lahko bolj natančno opišeš kako in katero mleko si dajala svojemu:duda:.Sama imam dva:duda::duda:in še vedno jesta aptamil.Na mesec dam okoli 40-50.000sit in se bom kmalu "spufala":zmeden::((
Za odgovor se ti že vnaprej zahvaljujem:rozica:
lp

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kravje mleko
29.9.2004 21:29:15   
sonja-10
Nekateri predsodki niso tako novi kot mislimo. Moj tast, roj. 1935, kot dojenček ni prenesel kravjega mleka. Mama ga očitno ni mogla dojit, Aptamila ni bilo in je zrasel gor na sladkanih kamilicah. Pa bojda sploh ni bil edini. Meni so od rojstva dajali citronsko mleko, bljek, če pomislim - v navadno kravje mleko so dali limono?!! Moj prvi je bil šest mesecev dojen in potem je dobival ABC Pomurko in po enem letu Alpsko mleko. Ko pa sem pri Črtu omenila mleko v prahu pred enim letom, so se vsi za glavo držali. No, izkazalo se je, da so imeli prav, ker ima alergijo, ki pri enem letu še vedno ni izzvenela.
In tudi jajca. Žiga jih je dobil pri sedmih mesecih, zadnjič pa so v bolnici dejali eni mamici, da naj bi se zdaj pri vseh otrocih čakalo do drugega leta. In to že spet ni povsem novo. V Bollovi knjigi Klovnovi pogledi sem zasledila prizor, ko glavni junak čuva prijeteljema otroka in mu da jajce v mleko. Ko to starša ugotovita, ponorita in ga zmerjata z morilcem. Zgodba se dogaja v petdesetih letih v Nemčiji.
Tako, da vseh predpisov ne bi pripisovala samo reklami ampak tudi dognanjem, ki spreminjajo in vrtijo svet.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kravje mleko
29.9.2004 21:29:50   
jasmina
Mi smo bili na sistematskem pri šestih mesecih in je pediatrinja rekla da sedaj pa lahko že vse je razen....in tudi alpsko mleko lahko že pije. Pa se mi je zdelo malo čudno in sem rekla "že lahko kravje mleko????" Meni pa pediatrinja "od česa pa mislite so narejena ta prilagojena mleka če ne iz kravjega z vsemi temi dodatki, pač je to mleko v prahu"

In mi smo začeli vse te kašice delati z alpskim mlekom in ni bilo prav nobenih reakcij.

Predlagam ti da poskusiš in to v dopoldanskem času, da boš čez dan najbolje videla reakcije.

jasmina

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kravje mleko
29.9.2004 22:28:37   
Urša
Jst sm za kašice (ala rižolino) alpsko mleko začela uporabljat pri 6,5 mesecih,(zmešano z vodo), za pitje pa bom počakala še kakšne 2, 3 mesece. ;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kravje mleko
30.9.2004 7:19:05   
dory
Suzi+,

obe z Matejo uporabljala hipp mleko, dobi se v mullerju, je pa razlika v ceni med kranjskim in lj mullerjem za kar okol 1000sit..mi smo poskusli vse, pa se je hipp se najbolj obnesel, ravno tako za moj zep :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kravje mleko
30.9.2004 8:00:53   
lutka
Ja veš tu je pa en problem:((:((.Sem tudi jaz poskusila s hippom,pa sta valjala cuclje po ustih ,ko bi jima dala ne vem kaj.:zmeden::zmeden:.Sploh nista hotla jest.Zanima me kako sta začeli dajat Alpsko mleko,v kakšenm razmerju sta mešali z vodo.:sloncek::sloncek:
Hvala za odgovor:rozica:
lp

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kravje mleko
30.9.2004 8:02:19   
dory
Si poskusla nemski hipp? Tisti kupljen v mercatorju je res zanic..nas ga tudi ne mara, pa se krce ima po njem

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kravje mleko
30.9.2004 8:08:03   
lutka
jap!!!
pa ni zalaufalo.Samo aptamil jima gre v rit:)-:)-:)-:)-:)-
lp:rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kravje mleko
4.10.2004 16:21:55   
kimi
Jaz mislim svojemu malčku dajati aptamil do dopolnjenega 1 leta, ker mi je tako priporočil zdravnik. Tako ali pa tako pa po 8 mesecu jejo že vse kaj drugega kot mleko zato kar brez skrbi.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Nosečke in COVID.
пеперутка16

Nosečke, ste se cepile proti COVID?

Da. (29%)

Ne. (71%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!