|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kratek MV
9.7.2009 23:54:52   
Anonimen
Lansko leto sem imela poseg Leetz. Čez 3 mesece  bomo začeli delati na zanositvi in sem šla predhodno na pregled. Ginekologinja mi je ugotovila da imam zelo kratek in lijakast materični vrat in naj se pripravim da bom bila skozi nosečnost v bolniški, da bom morala bolj mirovati in počivati, brez spolnih odnosov skozi celo nosečnost, nobenega dvigovanja bremen in naj ne načrtujem nobenih potovanj. Ali je imela še katera tako izkušnjo? Ali katera ve, kajti takrat se res nisem spomnila tega vprašati, kaj pomeni mirovanje, strogo ležanje ali lahko kaj vstaneš in greš malo okoli user posted image . Res ni najboljši začetek ampak vseeno upam da mi ne bo treba celo nosečnost samo ležati in se rediti. Ima katera podobno izkušnjo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kratek MV
10.7.2009 7:58:07   
gajci
Pozdravljena,

jaz sicer pred nosečnostjo nisem imela nobenega posega, imam pa čisto po naravi kratek m.v in sicer okoli 24 mm (drugače je povprečje okoli 40 mm). Že v prvi nos. so me strašili, da moram počivat, celo v bolnico so me hoteli dat ležat, a ker se m.v.ni tako hitro krajšal, sem lahko počivala doma, tam od 6. meseca dalje. Takrat je to pomenilo bolniško in kratke, 15 minutne sprehode , dokler sem se dobro počutila (saj sam čutiš ko te začne vse "dol tiščat" in bi se raje ulegel). Rodila sem točno na rokuser posted image  (3740g, 55 cm). Ginekologinja je bila prepričana, da bom rodila prej user posted image

Druga nosečnost pa je bila cela mora. Že v 5. mes. je bil m.v. še krajši, tam okoli 19. mm, potem pa se je še začel delati t.i. lijak navznoter. Imeli so me skoz pod kontrolo, spet bi morala v bolnico ležat, a sem zaradi bližine doma in zaradi prvega otročka na svojo odgovornost ostala doma. V 27. tednu so mi dali preventivno injekcijo za dozorevanje plodovih pljučk, m.v. je bil takrat le 9 mm dolg. Res sem se zelo bala cele mesece, da bo otroček veliko prezgodaj rojen. Tiščalo me je pa zelo navzdol, tudi otroček je imel glavico zelo zelo nizko (sicer tudi prvič, a takrat še bolj). Kontrole m.v sem imela vsak teden z UZ. Ko sem zakoračila v 38. teden, ko je otroček uradno donošen, sem bila res srečna. Malo sem se začela spet sprehajat, a mi dosti ni pasalo, ker me tako tiščalo dol. Potem pa na pregledu 6 dni pred rokom, ginekologinji, ki sta me spremljali, nista mogli verjet, da sem prišla skoraj do konca, a ker je bilo plodovnice malo , plodek pa se jim je zdel majhen (glede na prvega korenjaka), pa še 5 cm sem bila odprta (brez pravih popadkov), so mi priporočali, da grem kar takoj rodit, da mi sprožijo, ker drugače bi lahko rodila domauser posted image . Sem "popokala" moža in šla rodit v željeno porodnišnico, kjer je po 2 urcah po prvi kapljici umetnih popadkov (takoj sem potem dobila tudi svoje), na svet "skočil" 3.100 g in 50 cm velik fantek. (isti dan na pregledu so ga izmerili na 2700 g !!!?).
Po moje bi lepo na rok rodila, če mi ne bi sprožili, pa še mali ne bi šel z rokico ob glavi ven, če bi se začelo spontano...Res pa je, da bi lahko v avtu ali pa takoj na "pragu" porodnišnice rodila, ker sem bila že toliko odprta) Skratka, obakrat sem donosila zdrava otroka in se mi zdi, da so me preveč prestrašili (poleg tega, da smo nosečnice že same po sebi ful občutljive), šla sem čez cele psihične travme, še zdaj po 1 letu se mi zdi, da še nisem vse"predelala". Pač, zdaj vidim, da me je tako naredila narava in ona je tudi poskrbela, da je bilo vse v redu z otročkom. Seveda pa sama najbolj čutiš, kaj ti paše in kaj ne, zelo moraš poslušat svoje telo. Ginekologi pa raje bolj "napihnejo" stvari, kot pa premalo, da se zavarujejo, če bi šlo kaj narobe.

Želim ti pogum in najbolj poslušaj sebe! Pa lepo, mirno nosečnost!

Gajci

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2009 12:17:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gajci

Pozdravljena,

jaz sicer pred nosečnostjo nisem imela nobenega posega, imam pa čisto po naravi kratek m.v in sicer okoli 24 mm (drugače je povprečje okoli 40 mm). Že v prvi nos. so me strašili, da moram počivat, celo v bolnico so me hoteli dat ležat, a ker se m.v.ni tako hitro krajšal, sem lahko počivala doma, tam od 6. meseca dalje. Takrat je to pomenilo bolniško in kratke, 15 minutne sprehode , dokler sem se dobro počutila (saj sam čutiš ko te začne vse "dol tiščat" in bi se raje ulegel). Rodila sem točno na rokuser posted image  (3740g, 55 cm). Ginekologinja je bila prepričana, da bom rodila prej user posted image

Druga nosečnost pa je bila cela mora. Že v 5. mes. je bil m.v. še krajši, tam okoli 19. mm, potem pa se je še začel delati t.i. lijak navznoter. Imeli so me skoz pod kontrolo, spet bi morala v bolnico ležat, a sem zaradi bližine doma in zaradi prvega otročka na svojo odgovornost ostala doma. V 27. tednu so mi dali preventivno injekcijo za dozorevanje plodovih pljučk, m.v. je bil takrat le 9 mm dolg. Res sem se zelo bala cele mesece, da bo otroček veliko prezgodaj rojen. Tiščalo me je pa zelo navzdol, tudi otroček je imel glavico zelo zelo nizko (sicer tudi prvič, a takrat še bolj). Kontrole m.v sem imela vsak teden z UZ. Ko sem zakoračila v 38. teden, ko je otroček uradno donošen, sem bila res srečna. Malo sem se začela spet sprehajat, a mi dosti ni pasalo, ker me tako tiščalo dol. Potem pa na pregledu 6 dni pred rokom, ginekologinji, ki sta me spremljali, nista mogli verjet, da sem prišla skoraj do konca, a ker je bilo plodovnice malo , plodek pa se jim je zdel majhen (glede na prvega korenjaka), pa še 5 cm sem bila odprta (brez pravih popadkov), so mi priporočali, da grem kar takoj rodit, da mi sprožijo, ker drugače bi lahko rodila domauser posted image . Sem "popokala" moža in šla rodit v željeno porodnišnico, kjer je po 2 urcah po prvi kapljici umetnih popadkov (takoj sem potem dobila tudi svoje), na svet "skočil" 3.100 g in 50 cm velik fantek. (isti dan na pregledu so ga izmerili na 2700 g !!!?).
Po moje bi lepo na rok rodila, če mi ne bi sprožili, pa še mali ne bi šel z rokico ob glavi ven, če bi se začelo spontano...Res pa je, da bi lahko v avtu ali pa takoj na "pragu" porodnišnice rodila, ker sem bila že toliko odprta) Skratka, obakrat sem donosila zdrava otroka in se mi zdi, da so me preveč prestrašili (poleg tega, da smo nosečnice že same po sebi ful občutljive), šla sem čez cele psihične travme, še zdaj po 1 letu se mi zdi, da še nisem vse"predelala". Pač, zdaj vidim, da me je tako naredila narava in ona je tudi poskrbela, da je bilo vse v redu z otročkom. Seveda pa sama najbolj čutiš, kaj ti paše in kaj ne, zelo moraš poslušat svoje telo. Ginekologi pa raje bolj "napihnejo" stvari, kot pa premalo, da se zavarujejo, če bi šlo kaj narobe.

Želim ti pogum in najbolj poslušaj sebe! Pa lepo, mirno nosečnost!

Gajci

Ej Gajci vsa čast res! Bravo za tak bikovski optimizem!

Sicer nimam kratkega MV, sem pa na bolniški zaradi grozečega pregodnjega poroda oz. občutka tiščanja dol, pa me karnaprej spremlja en zoprn občutek. Bojim se zaspati, ker mi je v prvi nosečnosti ponoči odtekla voda v 38t (kar je normalno) in zdaj čakam na tisti občutek ko odteče voda in naganjam paniko za prazen nič user posted image

Avtosugestija res pomaga, tako kot si rekla user posted image

(odgovor članu gajci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2009 20:14:25   
Maxy
Pozdravljene, no jst imam podobne probleme. Sem v 24.tednu (prej 2 ss-a) im so mi v tem tednu izmerili MV -24 mm. Sicer je vse ok, sam je G rekla, da to lih ni kilometerski MV in naj se zelo pazim. Sedaj sicer še hodim v službo in upam, da bo vse ok z mojim fantkom.  Drugih znakov nimam.  Bomo videli kako bo. 

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.7.2009 22:39:23   
TomTaylor
Lahko boš s takšnim stanjem kot ga imaš imela čisto normalno nosečnost, lahko pa boš morala strogo počivati. Jz sem pred nosečnostjo imela vse pogoje za zdravo zanositev, zdravo nosečnost in vse kar je s tem povezano. V glavnem - vse BP. Hja, pa so v 16. tednu slutili, da je pa moj MV "slab".  V 24. tednu, ko sem bila hospitalizirana, pa tudi uradno potrdili. Ne bom šla v detajle - sem morala strogo počivat, ja. (to pomeni, da vstaneš samo za WC in da se zrediš za 30 kilogramov, hehe, pa še res je  user posted image ).

Kolegici pa so zaradi opravljene konizacije in posledično kratkega MV (2.) nosečnost celo odsvetovali, češ, da obstaja velika verjetnost prezgodnjega poroda, če ne celo splava. Pa je zanosila. Imela je predpisan strog počitek, ampak ona flegma kakor je, se ni nič kaj dosti pazila. Na koncu, pri porodu (ne vem al je rodila kakšen teden prej..a to se itak šteje, da je v roku), pa je imela tako trd MV, da se sploh ni odpirala in so ji morali dati sredstvo za mehčanje MV.

Prav je, da se informiraš, nikar pa se ne obremenjuj na zalogo. user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Služba
binyy

Kje delate?

v pisarni (51%)

v proizvodnji (12%)

na terenu (5%)

pisarna+teren (12%)

v trgovini (14%)

v gostilni (7%)

Število vseh glasov: 239

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!