|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kr neki!
4.7.2006 18:16:24   
Anonimen
Zdej zdej bo tukaj. Moj user posted image  namreč. Z mojim vsak dan čakava in me opazujeva, kje me bo kaj uščipnilo in zgrabilo user posted image .

Ampak moja babi mora bit seveda v središču pozornosti! Ja itak, kaj pa drugega. Sej ne ve kako neumnost bi si zmislila. Včer sem mela popadke, sva mislila, da bo že treba letet, ji povem, da mogoče ponoči kaj bo...ona se pa namuli, kot da ji bom ne vem kaj vzela user posted image
Dans zjutraj sem jo šla pogledat in vete s kakšnimi je tokrat pršla na plan? Ojjejeeej! Sedela je za šivalnim strojem, ker ga je baje hotela popravit, zdaj je pa kar čudežno začel delati. Je rekla, da sem ta čas, ko je bila ona v bolnici spustila v njeno stanovanje ljudi in da je nekdo popravil šivalni stroj. Pa da ti sukanci niso njeni, pa škarje tut ne, da so neki ljudje šivali na njenem stroju... Je čist ven padla. Prav histerična je bla. Da nima nobene zasebnosti, pa da kar folk tle okol hodi, ko nje ni...
Sem ji rekla naj neha, da zdaj ni čas za take neumnosti, da ji nisem nikogar v stanovanje spuščala...
Pol je pa začela vpit, da jo imamo vsi za noro in čist zmešano, da mislimp, da ne bo opazila kaj delamo, sam ona vse vidi...

Mislim kr neki! Dans me je pa res znervirala. Mene je strah kako bom rodila, ona pa me napada z takimle.
Ob 19-tih jo grem vsak dan prečekirat in ji rečt lahko noč, ampak dans prav ne upam user posted image .
Le kaj me čaka zdele? Bo rekla, da je po njeni dnevni hodil slon user posted image , da sem ji ga pripeljala iz Afrike, da bi ji razmetal postlo user posted image . Matr sej še smisla za humor nimam več!

Ah živčki me mal dajejo. Hvala ker ste poslušal.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kr neki!
4.7.2006 18:21:43   
Anonimen
Ni za kej bejba...

Pa fajn odpravi dans ponoč.
Če bo kaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2006 18:26:43   
SašaR
Kaj pa če je gospa res bolna?
Poznam primer podoben tvojemu, vsi so se spraševali kaj je in ...
potem pa so ugotovili da ima tista gospa nevem kakšno bolezen. Se jo pa da s tabletami lajšati.

Vzemi babico tako kot je in ti se ne sekiraj za njene izjave, saj itk imaš trenitno druge skrbi. Boš videla da bo vse OK.Kar mirne duše jo pojdi pozdravit. Saj če te ponoči pelje se nekaj dni ne bosta videli.

Želim ti hiter in čimmanj boleč porod in da bi se lepo rihtala z otročkom (enako tudi očetu).

LP

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.7.2006 18:46:14   
Anonimen
Tvoja babi je duševno bolana oseba po teh tvojih besedah.Normalna oseba se že ne obnaša tako.Ma čiste znake shizofrenie.In prav hudo mi je,ker si kar mislim,kaj doživljaš.Mal manj se ji posvečaj,pa bo.In kak obisk pri zdravniku ji tud ne bi škodil.

In če greš ponoči rodit...good lock!:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2006 19:02:26   
muki1
Glede na to, da veliko pišeš o izpadih tvoje babice, bi ji jaz dala malo podstrešje preveriti. RES.
Glej, dojenčka boš imela v isti hiši kot norico, ne bo ravno miru v hiši user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.7.2006 19:09:03   
muki1
Joj, ženska, pa ti si tik pred zdajci, to sem spregledala. Zdaj se lepo pomiri in se glede tega ne obremenjuj. Pa glede poroda se tudi preveč ne sekiraj, saj bo vse okej in na koncu boš končno videla, kdo t je devet mesecev nagajal in rogovilil po maternici, ziher bo najlepša beba, kar si jih kdaj uzrla user posted image .
Ko boš lepo doma z dojenčkom, pa če boš ravno imela čas, se še malo ,,pozabavaj,, z babico, zdaj pa jo pusti pri miru.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
4.7.2006 19:17:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2006 19:38:38   
diva 4
Sramežljivka - jaz pa sem vedno bolj prepričana ,da je tvoja babi dementna.To pride s starostjo.Pri nas smo imeli tudi nekaj podobnega in na začetku res ni bilo kaj hudega občasno pač si kaj ni zapomnila , pa smo imeli občutek , da nam pač kljubuje.Potem pa se ni več spominjala ljudi , pa tudi obtoževat je začela, češ kam je šel denar , pa da je ponoči nekdo nekaj odnesel.....No na koncu ni poznala več nikogar.Ko se je videla v ogledalu je kričala na odsev v njem da ji je "tista " ženska ukradla obleko , ker je imela enako kot onauser posted image .
Tako ,da malo pomisli v tej smeri in se probaj posvetovat z njenim zdravnikom.Je pa to hudič zdaj , ko si tik pred zdajci.Pa srečno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2006 19:54:03   
ada2
draga sramežljivka!
delam s starejšimi ljudmi v domu ostarelih in žal ti moram reči, da je takšno obnašanje v starosti zelo pogosto. vse, ki so ti napisale, da je tvoja babica duševno bolana so imele na nek način prav, a nobena ti ni odgovorila kaj storiti. res je to bolezen, ki zahteva zdravljenje pri psihiatru, bolezni pa se reče demenca (če je to to kar mislim) to je starostno slabšanje možganskih celic. znaki so: motnje spomina (spomnijo se vsega iz mladosti, kar pa se je zgodilo včeraj pa ne), upočasnjenost, motnje koncentracije, zmanjšana sposobnost kritike in presojanja, depresija, euforija, ponavljanje istih dogodkov, agresivnost...
ko boš šla po user posted image  bi bilo dobro, če bi kdo poskrbel za babico, če nimaš koga doma. sicer gre pri tvoji babici očitno za začetke demence, vendar jo je vse to, da ti pričakuješ dojenčka očitno zmedlo. morda je on, ko je pričakovala dojenčka kaj trpela, ponavadi so vzroki v preteklosti. morda bi bilo dobro, da se posvetuješ s kako socialno delavko, ker če se bodo ti problemi stopnjevali ko prideš z user posted image  domov, je pomembno, da boš imela kako strokovno pomoč. bolje že prej.
želim ti lahek porod in pridnega dojenčka.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2006 19:55:17   
ada2
no, pa me je diva prehitela z diagnozouser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.7.2006 19:56:16   
renata79
Tvoja babica je sigurno dementna(verjemi,delala sem v psihiatrični bolnišnici).Ne vzemi vseh njenih besed resno.peljite jo k osebnemu zdravniku,bo dal napotnico za psihiatra,ali pa recept za tbl ki bodo olajšale demenco.Če se demence ne zdravi,se simptomi samo še stopnjujejo.Kmalu te bo obtožila,da ji kradete denar,jo zastrupljate itd.Vso srečo,ker mogoče tudi ne bo hotela k zdravniku,poskušajte s kako pretvezo.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.7.2006 20:00:16   
Marogica
Tudi jaz se strinjam, da je tvoja babica dementna, ker so ti tipični znaki starostne demence. Moja babica je bila zadnjih par let takšna in so mi stvari še kako znane. Bo pa res vedno huje.
Mogoče nasvet: ne splača se z njo prepirat in diskutirat, ker v bistvu nič ne pomaga, sčasoma bo enostavno mislila, da si do nje hudobna. Čimprej se pozanimajte, kako se naj ravna z dementnimi bolniki, ker vam bo enostavno lažje.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.7.2006 20:05:43   
Naja30
Sramežljivka, že dolgo berem te zgodbe s tvojo babico, ampak ko sem danes tole prebrala, sem videla v njej svojo babico. Ima podobne izpade. Poleg tega, da rabi vso pozornost, ji ves čas nekaj smrdi! Pravi, da ljudje pod njo ves čas sesajo s sesalnikom in da ves prah pride gor do nje in da jo hočejo pregnat iz njenih sobic... Vsako vrečko v trgovini povoha, če gre kam na pot, svoje stvari zavije v rjuhe... user posted image  Prav bolno. Ves čas govori o svojih boleznih in ves čas bi videla pri zdravniku. Da pokliče rešilca sredi noči je za njo mala malica. Potrebuje fuuul pozornosti, ampak zahteva preveč. Moja mama in vsi smo skakali okoli nje, pa jo vabili povsod, ko pa je kam prišla, pa je takoj zamorila z boleznijo in da mora domov počivat. user posted image user posted image

po drugi strani pa tisti, ki je ne pozna, vedno reče, kakšna prijetna in zabavna gospa je. Ker ob redkih trenutkih, ko pozabi na bolezni in na to, da ji kdo hoče nekaj slabega, je res prav zabavna, polna energije. Ne vem, z mamo sva prišle do zaključka, da je to samo potreba po pozornosti, kar se dogaja z njo. Pa enkrat bi šla kar v dom, potem ko moja mama reče, ja pa pejt, pol seveda ne bi šla več. Pa ne da bi jo res dali v dom, samo človek izgubi potrpljenje s takim zajuser posted image  Pa ne me narobe razumet, zelo jo imamo radi, velikokrat jo obiščemo, pomagamo ji, jo peljemo okoli... Ampak njej enostavno ni dovolj.

sramežljivka, tudi jaz ti svetujem, da se zdaj sploh ne obremenjuješ s tem. Kmalu boš imela zahtevno službo user posted image , ki te bo potrebovala ob sebi brez nervoze. Pa drži se, če se bo ponoči kaj dogajalo!

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.7.2006 20:12:29   
andrea
Zdravo!

Tole je ena povezava do vsega kar te zanima oz. moraš vedeti o demenci. Če link slučajno ne dela na katerikoli  brskalnik napiši - spominčica - , pa ti bo odprlo to stran.
http://www.ljudmila.org/~zzppd/

Lp, Andrea

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.7.2006 20:39:39   
Anonimen
Moja stara mam (Volga) je bila ista. Diagnoza: Alzhamerjeva bolezen. zdravila ni, spomin opeša do konca, vrača se v mladost, vsi so ji odveč, vsi ji hočejo nekaj slabega. Hudo. Mine samo s smrtjo. žal.

(odgovor članu andrea)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.7.2006 20:43:04   
Mala koala
Žal je to, kar opisuješ res zelo, zelo podobno "alchajmerju". Najboljše, da se posvetujete z njenim zdravnikom. Resno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.7.2006 21:39:23   
nina6
Sramežljivka majceno pozabi na babi in se posveti sebi in malčku. Pa srečno!!

(odgovor članu Mala koala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.7.2006 22:16:03   
mihelca
zdravila ni, spomin opeša do konca, vrača se v mladost, vsi so ji odveč, vsi ji hočejo nekaj slabega. Hudo. Mine samo s smrtjo. žal.

Kot je napisala Albina.Tudi naša babica je bila takšna.5 let.Zadnje leto ni znala iti na stranišče.Vse je naredila v hlačke,tako,da smo ji dajali plenice.Ko se je na trenutke zavedla,da ima polne hlačke,si je plenico sama odstranila,razmazala blato po sebi in vsem stanovanju.Moji starši niso bili vseh 5 let na dopustu,ne skupaj v trgovini,ker če je eden odšel od doma,je drugi bil doma.V dom pa jo nista želela dati.Bilo je res hudo.Na koncu,pred dvemi leti ji je srce opešalo in je umrla stara 88 let.Ves čas pa nam je ob strani stala njena zdravnica.Zato pa je skrajni čas,da se posvetuješ z njeno zdravnico in ji poveš kaj se dogaja.Saj lahko greš k njej sama.Sicer je sedaj zelo neugoden trenutek za posvete pri njenem zdravniku ker moreš misliti na sebe,toda ko bosta z bebico toliko zrasle  se le odloči in stopi do zdravnoka.Sedaj pa ti želim,da bi čim lepše preživela porod. 

"Nič nima takšne moči, kot jo ima resnica."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.7.2006 22:20:01   
diva 4
Demenca je eden od znakov za alzhajmerjevo bolezen.

(odgovor članu mihelca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.7.2006 22:49:03   
Ancy
Sam mas pa dela s tole babico, ti skoz zivcke kravzlja vidimo user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.7.2006 7:48:58   
Anonimen
Nooo.. in si ze sla rodit, ali se še vedno kratkocasis z babico? user posted image

Pa nic te bit strah, ker to se poslabsa zadevo..

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
5.7.2006 7:54:16   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Moja stara mam (Volga) je bila ista. Diagnoza: Alzhamerjeva bolezen. zdravila ni, spomin opeša do konca, vrača se v mladost, vsi so ji odveč, vsi ji hočejo nekaj slabega. Hudo. Mine samo s smrtjo. žal.

Res je, Albina. Je pa grozno za tiste, ki tega ne poznajo. Ali pa se z boleznijo svojca ne zmorejo soočit in sprijaznit. V domovih za osterele se zaradi takih stvari odvijajo prave drame.

Ja, res, sramežljivka .... a je že kaj ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.7.2006 8:42:27   
gaja*
Ja res, tako kot je sramežljivka rekla...
Spet je babica glavna in v središču pozornostiuser posted image user posted image user posted image

No, mene pa zanima kako in kje si ti???user posted image user posted image user posted image user posted image
Že cartlate user posted image ??

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.7.2006 9:00:32   
Anonimen
Hvala vsem skupaj za vse nasvete in spodbudne besede user posted image .
Po pravici povedano nisem pomislila, da bi lahko šlo za bolezen.
SEm mislila, da zanalašč nagaja.
Na dans se pa vede kot, da včeraj ni blo nič.
Bomo res morali narediti nekja v tej smeri in jo odpeljati do zdravnika. Toda mene najprej čaka porod, ki ga NE Tjazy in Daddy, še nisem izvedla user posted image  Upam, pa da ga bom kmalu, ker si grem že močno na živce.

Drugače pa naj omenim, da gre očitno res za dementnost moje babice, saj mi psa še vedno veselo hrani.
Sem ji rekla, da nas veterinar ne želi več sprejeti, saj ne upoštevamo njegovih navodil in njegovega dela ne jemljemo resno, saj delamo ravno nasprotno... Pa da je rekel, da nas bo v primeru, da se psu karkoli zgodi, prijavil društvu prosti mučenju živali. Babi je rekla, pol mora mene prijavit ne? Ja seveda sem rekla, pa kazen boš dobila. Ona pa: ja pa ****, pa naj me prijavi!!!

Bdw veterinar nam je resno zabičal, da ima pes zaradi debelosti zelo oslabljeno srce, tako da moramo skrajšati tudi sprehode, saj ni zmožen prehoditi niti normalne razdalje. Diete bi se brez kakršnega koli razmišljanja seveda mogli strogo držati... pa to žal ne gre...

Lep sončen dan user posted image

s

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
5.7.2006 9:57:06   
Anonimen
Ma.. k meni pripelji tega psa.. pa bo.. V dveh mescih, ga bom sestradal.. da bo spet vitek in lep..  Mu bom kupoval Enemon.. al kaj je ze.. in pil bo zeleni caj..

A ti pa se nisi rodila.. Ja fajn.. Dej pohiti, da bo tvoj mladicek dvojček.. Aja.. sej zdej je ze julij.. Zamudil je najboljse znamenje.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?