|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krči vlečejo po nogah...:(((
20.1.2010 10:10:15   
divans1
Pozdravljene. Sem v 23. tednu, me pa že kake 10 dni zvečer in ponoči, ko ležim, vlečejo krči. No, sej ni tako grozno, je za zdržat, samo prijetno pa tudi ni!user posted image Naslednji pregled imam 3.2., sem pa slišala, da pomagajo magnezijeve šumeče tablete. Zanimajo me vaše izkušnje, ali so vam pomagale, zadnjič sem jih videla v sparu... Naj počakam do pregleda ali si jih naj kupim???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krči vlečejo po nogah...:(((
20.1.2010 10:14:21   
Zala01
Kar kupi,jaz sem spila 1 vsak večer pred spanjem, pa je bilo boljše.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.1.2010 10:18:00   
Moycaa
Meni pomaga pitje mleka.  Drugače pa ja, pomagajo tudi magnezijeve tablete.
Ko sem spraševala pri ginekologu katere tablete, mi je svetoval, naj jih raje kupim v lekarni in ne v trgovini. Baje, da so te iz lekarne boljše...

< Sporočilo je popravil Moycaa -- 20.1.2010 10:20:11 >

...tramps like us, baby we were born to run...

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.1.2010 10:21:44   
tintin
Kupi tablete Magnex v lekarni.

vsebujejo 350 mg magnezija, kar je približna dnevna doza za nosečke. Meni pomagajo, pa je bilo zelo hudo.

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2010 10:28:29   
silvy
Najboljši je sicer magnesol, a se ga več ne da dobiti. Potem sem si kupila ene sumečke od Fidimeda, a je bila doza mg prevelika (300mg) in sem imela non-stop drisko. Ginekolog mi je pol rekel naj vzamem polovičko in je bilo ok. Ker imam sedaj sladkorno, niti teh tabletk ne smem več. Dobila sem v lekarni  neke brez sladkorja (Natural Wealth, Magnesium 250mg) in mi pomagajo.
Imela sem pa take krče, da niti na noge nisem mogla stopit.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2010 11:08:35   
majuška10
jaz sem vsak dan spila stekleničko Donata

(odgovor članu silvy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2010 11:08:35   
tintin
Doza magnezija za nosečnice je 300 mg, ampak res je, da to vsaki ne paše...jaz ga brez težav skonzumiram 700 mg, kadar bi bolj otrdeva trebuh.

Magnesola se ne dobi, pa tudi meni so šumečke zanič in sem prav vesela, da obstaja tale Magnex.

(odgovor članu silvy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2010 11:18:58   
Žaka
Ojla !

Mene se tudi full krči dajali po nogah, kakor sem stegnila nogo me je usekalo. Odkar pa vsako jutro pijem magnezijeve šumeče tablete imam mir. Zakon so. Probaj !

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2010 11:52:08   
divans1
Žaka, katere pa imaš?

(odgovor članu Žaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2010 11:52:15   
gupika
Men mrtvijo roke in tudi krči so me začeli dajati po nogah. V DM-u sem kupila šumeče magnezijeve in kalcijeve tablete. Vsak dan spijem po eno. Krčev nimam več, roke mi pa še zmeraj mrtvijo.

lp

(odgovor članu Žaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2010 12:23:59   
naja78
zarad magnezija res ni treba spraševat G če lahko!!!!!kupi magnesol.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2010 14:13:15   
divans1
Ok, hvala za odgovore!!!user posted image Pa še nekaj me zanima, čeprav ni na to temo. Zakaj me tudi bolj zvečer bolijo kosti med nogami oz. med stegni, ne vem, težko opišem.... A so to mogoče medenične kosti, pa da se vse razteza al sm ratala samo bolj zakrnela, ker sm skoz doma od 2. meseca....user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2010 17:28:46   
naja78
oj.
ma ja itak,mene vse boli čim se bliža 17 uri popoldan.medenične kosti so me tako bolele,najhuje je bilo okoli 25,27 tedna da sem norela.pomagajo povštri med ležanjem in če res boli -lekadolčki.druzga nimaš nič za nardit.hodi pa le vseeno kake pol urce na sprehode,tudi več če se dobro počutiš.

čakaj še hemeroide čez kakih 5-7 tednov.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2010 18:20:07   
divans1
Joj naja 78, ti me pa res lepo potolažiš....user posted image user posted image user posted image

Drugače nimam težav, grem skoraj vsak dan na sprehod, križ me boli, to pa tudi vem, da spada zraven!!!

Hemoroidi praviš? Joj upam, da ne bom še to fasala. Zaenkrat mam še v redu prebavo vsak dan, spijem pa kak dan tud malo donata. Danes mi je moj kupu magnezijeve šumeče tablete v sparu. Upam, da bo kaj pomagalo glede krčev!!!!!user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2010 19:04:56   
limonita
Če na marate šumečih tabletk (men so bljak) si v dm-u kupite njihove magnezijeve tablete - v dozi jih je 300, ena ima 150 mg magnezija, cena je nekaj čez 5€ in kot sem rekla NISO ŠUMEČKE :)
Sicer pa krče povzroča tudi pomanjkanje kalcija.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2010 19:21:03   
Žaka
divans1

Jaz si kupujem od Krugerja magnezijeve šumeče tablete. Kupim pa jih v Mercatorju. Glede bolečin,ki jih navajaš v nogah med stegni...mene se full bolele kolena,medenica.....nakar mi je ginekologinja pogruntala da mi primankuje železa. odkar si v lekarni kupim Floradix Floravital je stanje 90% bolje. Probaj.

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.1.2010 19:34:12   
a.biba
Me je zadnjič g. vprašal, če že imam krče v nogah - sem noseča 25 tednov. Na srečo še ne, ampak je rekel naj pijem kalcij, če se pojavijo oz. lahko že zdaj kakšnega spijem. Pa sem vprašala, če ne magnezij in je rekel, da magnezij pomaga je pa bolj za krče v maternici. Za noge pa vsekakor bolj pomaga kalcij. Tako, da ga zdaj občasno vzamem, ko začutim mišice in se mi še res niso pojavili. Se pa spomnim s prve nosečnosti kako sem norela, sem se pa naučila potem kontrolirat celo med spanjem, da se nisem pretegovala.

(odgovor članu Žaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.1.2010 19:38:05   
divans1
Hmmm, zdj sm pa že čisto zmedena. Kar se tiče bolečin med stegni, mislim, da železa mi ne primanjkuje, ko sem bila 6.1 na pregledu, sem dala kri in vodo in je bilo vse v redu, hgm je bil 121.

Glede krčev pa tud več ne vem, kaj bi jemala. Zdj mam doma šumeče tablete magnezij, res pa je, da vsak dan pijem tudi mleko in pojem kak jogurt....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu a.biba)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2010 20:06:19   
limonita
divans, zjutraj vzemi magnezij, zvečer pa kalcij - ali obratno. Nekje sem prebrala da obojega skupaj ne gre jemati, ker se izključujeta. Ampak po drugi strani je pa na tržišču cel kup tablet, ki vsebujejo kalcij + magnezij.... user posted image Aja, če boš uživala tudi kalcijeve tablete pa bodi pozorna, da bodo vsebovale D vitamin (zaradi boljše absorbcije kalcija) - ene take imajo na primer tudi v DMu za malo denarja. 

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.1.2010 21:42:14   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Joj naja 78, ti me pa res lepo potolažiš....user posted image user posted image user posted image

Drugače nimam težav, grem skoraj vsak dan na sprehod, križ me boli, to pa tudi vem, da spada zraven!!!

Hemoroidi praviš? Joj upam, da ne bom še to fasala. Zaenkrat mam še v redu prebavo vsak dan, spijem pa kak dan tud malo donata. Danes mi je moj kupu magnezijeve šumeče tablete v sparu. Upam, da bo kaj pomagalo glede krčev!!!!!user posted image

pa dej no,mal te pa moram.user posted image user posted image
kaj si pa ti isliš??!!da boš enako lepa spodaj kot prej preden si sploh bila noseča???user posted image user posted image user posted image tralala!!!!!user posted image user posted image user posted image
veš mal te hecam,nič skrbet.ampak neki je pa res.ni nujno da jih dobiš,ampak po porodu,..........ej sporoči.
pa ni tko grozen.saj zginejo.
nabavi si hladilne vrečke,ker itak vse boli uspodi in to zelo prija in hemiče-hemeroide lepo pocajtaš,plus kako mazilo.itak moraš z mrzlo vodo tuširat in to najjjjjjjjjboooooooooolj pomaga,sploh če si šivana.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.1.2010 21:44:14   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: limonita

divans, zjutraj vzemi magnezij, zvečer pa kalcij - ali obratno. Nekje sem prebrala da obojega skupaj ne gre jemati, ker se izključujeta. Ampak po drugi strani je pa na tržišču cel kup tablet, ki vsebujejo kalcij + magnezij.... user posted image Aja, če boš uživala tudi kalcijeve tablete pa bodi pozorna, da bodo vsebovale D vitamin (zaradi boljše absorbcije kalcija) - ene take imajo na primer tudi v DMu za malo denarja. 

se strinjam.eno zjutraj eno zvečer.pa moj nasvet:najboljši je v lekarni magnesol in se ga ne dobi nikjer drugje.

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.2.2010 15:11:57   
ka tja
Pijte bananino mleko: v mleko s paličnim mešalnikom vmešana banana.
Banana je vir Mg, mleko je vir Ca.

Lp

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.2.2010 21:09:01   
divans1
Po nasvetu ginekologinje sem začela piti magnesol. user posted image

(odgovor članu ka tja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?