|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krči maternice
9.10.2009 20:52:40   
isobel
Zanima me, če se je kateri dogajalo, da je imela neke vrste rahle krče maternice (kot trzljaji) v drugi polovici menstrualnega ciklusa.  Traja že dober teden. Bi lahko bilo kakšno vnetje? Ta mesec imam ciklus čisto zmešan ... kr neki. Se spravimo delat user posted image pa ni nič tako kot bi moralo biti. Ti trzljaji so se začeli dva dni po rahli krvavitvi.
user posted image mi pa tudi malo zamuja, kar me sploh ne preseneča, test negativen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krči maternice
13.10.2009 8:50:50   
doloress
Mene je tudi vceri trgalo, pa ne vem al je bila full pozna O, al kaj me je imelo za špikat. Ker za vgnezditev bi bilo se prezgodaj. 

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2009 23:05:00   
isobel
Mene še kar trga. Se je pa začelo nekaj dni pred ovulacijo. Nimam pojma, kaj bi to bilo. user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2009 9:00:28   
doloress
Tudi meni je vse skupaj full cudno, zdej res ne vem al je psiha, al kaj drugega. Po jajcnikih me je sicer nehalo trgat, imam pa skozi tak cuden obcutek v zelodcu, kot ce bi mi kaj padlo notri in se nebi prebavilo. Se ponoci sem se zbudila zaradi tega... Da ne omenjam kako me kriz boli, kot da bi zdej zdej dobila festo. Vse skupaj je cudno, ker noseca še ne morem bit, razen ce sem od prejsnega meseca... user posted image user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2009 21:15:14   
isobel
Mene ti krči nič ne bolijo, ampak so najbolj podobni tistim prvim brcikam, ko sem bila 5. mesecev noseča. So podobni, nikakor pa niso isti. Meni se je to prvič zgodilo, tako da psiho izključujem, ker sploh nisem vedela, da je mogoče kaj takega imeti. Drugače pa so ti krči lahko zgodnji znak nosečnosti (sem googlala user posted image ). Jaz pri sebi sumim vnetje, ker sem dva dni pred krči imela rahlo krvavitev (ni bila vgnezditvena!) in zadnje dni opažam, da so krči pogostejši, če imam ledeno mrzle noge. Mogoče je ravno zaradi tega vnetja bila tudi ovulacija tako pozno. O madona, že sama sebi postavljam diagnozo, kdo sploh potrebuje ginekologa! user posted image Vem pa, da ni vnet mehur, ker tisto pa boli kot sam hudič!

Test si že kaj delala ali je še prezgodaj?

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2009 21:36:20   
doloress
Ne cist prezgodej je se za test, user posted image more bit sele okoli 25. Tako da bo se nekaj cakanja.  In upam, da ne bo zamujala, ker mam 5. redni pregled pri G (se zaradi brisa, mi ga jemlje vsako leto, zdej pa mi je rekla, naj pridem na pol leta in pol ce bo ta ok, pol res lahko za zihr brez problemov zanosim), in bi bla stala, da sem ravno sredi user posted image , ker pol mi ne more nic naredit. Mal pa tut cvikam, da mi ta nova G ne bo hotela brisla po pol leta spet vzet, ampak moja je sla na zalost na porodnisko. ****, tako da po svoje vcasih mislim, da bi bilo boljse z user posted image pocakat, da pride moja G nazaj. Ampak ostali pogoji so, tako da smo kr zaceli, pa kar bo pa bo, nismo vec med najmlajsimi, je treba pohitet user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2009 0:24:17   
isobel
Če bi ženske imele zagotovilo, da bodo zanosile takrat, ko bi se za to odločile, potem ne bi bilo nobenih vprašanj, če čakati ali ne. To pa nikoli ne veš ... lahko ti bo že prvi mesec uspelo, lahko pa več let ne. In v slednjem primeru se lahko tolčeš po glavi, da nisi pričel že prej delat na tem.

Meni osebno je veliko pomenilo, da sem imela tako skrbno ginekologinjo med nosečnostjo. Moja sestra je zanosila tri leta pred menoj in je imela v celi nosečnosti kakšne 3 ali 4 preglede. Same težave že od samega začetka, pa ji je ginekolog ves čas zatrjeval, da je vse to normalno ipd. Skratka, ko je prišla v porodnišnico je rodila otročka s prirojeno dedno napako (ki bi se jo dalo odkriti z UZ) in so se tam pediatri čudili, da njen ginekolog ni opazil toliko 'opozorilnih' znakov že med nosečnostjo. Ko sem potem jaz zanosila, so se moji domači čudili, da sem imela preglede vsak mesec, proti koncu celo na vsakih 14 dni, toliko UZ-jev ... skratka cela kalvarija za normalno nosečnost. Zato te razumem, da bi najraje počakala na svojo ginekologinjo.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2009 20:01:44   
doloress
Trenutno mi je pa res cudno obdobje, ker se je zdaj zacelo se nakaj ze neo nepremicnino odpirati... In bi lahko kupila nekaj vecjega, in potem bo treba se koncat pred vselitvijo. Poleg tega sem ravno dobila pogodbo v sluzbi (sem mislila da je ne bom), tako da sedaj sem sele zmedena ali se naprej delat na user posted image ali pocakat saj pol leta.

Jao boze sacuvaj, ko bi slovek vedel, se pa bojim da se ne bo takoj primlo, ko bi hotela. Jaz sem stara cez 30, moj kadi ze 15 let. Pa se polno je takih malekosti katere dajo slutiti, da znamo imeti probleme. Ampak ko bi bil clovek vedez, nebi bil revez.

Po mojem bo tako, da bo prav vse na kupu. Sluzba, bajta, in otrok. Po moznosti 2, ker od mojga mama je vjce, in glede na to da gen skace cez eno generacijo, se nam se to zna naredit.

Drugace pa kar se krcev tice, mene se zmeri trga po jajcnikih za znoret. Imam tudi vse znake da bom dobila user posted image tako da ta bo videti spet na 31 dne... Evo pa je spet sel izracun O. Vsak mesec drugacen ciklus, res bo treba user posted image vsak drug dan, ce hocemo user posted image , drugace se bo samo od sebe zavleklo user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2009 17:43:36   
isobel
Jaz sem svojo user posted image končno dobila. Krče imam pa tudi še vedno. Sem se že čisto navadila nanje. user posted image

Se spomnim, da sem svojemu partnerju pri 26ih začela težiti, da je skrajni čas, da začneva razmišljati o user posted image , ker sem imela občutek, da nama ne bo uspelo takoj. No, leto kasneje sem ga končno prepričala, da je res že skrajni čas in nama je že prvi mesec uspelo. Dejansko je bilo celo tako, da sva se ravno na sredi mojega ciklusa odločila, da poskusiva in ko mi je menstra zamujala slaba dva tedna, sem bila prepričana, da mi pač samo zamuja, a sem bila noseča.

Sedaj, ko sva se drugič spravila k temu še bolj zavzeto, sem sklepala, da bo šlo tako zlahka kot pri prvem, pa je prihod user posted image pokazal, da se bo treba malo bolj potruditi. Toliko o načrtovanju. user posted image Zgleda se naši user posted image odločijo, kdaj bodo vstopili v naša življenja in ne obratno.

Mogoče ti bo tole v pomoč. Mene je misel na otroka prvič dobesedno obsedla okoli 26. leta in je z vsakim mesecem postajala močnejša. Po rojstvu user posted image sva se odločila, da bo eden čisto dovolj. Še v začetku tega leta sem govorila, da bova ostala pri enem otroku. Poleti pa se je ponovno od nikoder pojavila ta neustavljiva želja po še enem otroku. Torej, kaj ti govorijo občutki?

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2009 19:30:45   
doloress
Obcutki govojo imeti user posted image . Glava pa nekaj povsem drugega. Sej tu je ta dilema user posted image . Toliko je plusov in toliko minusov na vsaki strani, da se bom res prepustila vsemu skupaj. Itak ce bo stres prevelik ne bom zanosila in po mojem se bo tudi moj user posted image odlocil, kdaj bo prisel.

Sem pa danes neverjetno delavna, in bi kr pospravljala, likala, kuhala,... ju nejmit. Tako da bo ziher prisla user posted image .

V zacetku novembra grem pa k ginekologinji, se po zadnja navodila in uapm, da mi naredi tudi UZ, da vidimo zakaj imam tako neredno user posted image in kaj pomeni vso to špikanje ze 14 dni.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2009 18:27:15   
isobel
Poznam par, ki se je več let trudil imeti otroka in jima nikakor ni uspelo. Nazadnje je ženska zanosila v najbolj stresnem mesecu njunega življenja. Da je stvar še bolj presenetljiva, sta tisti mesec imela samo enkrat spolni odnos. user posted image

Pri meni so danes krči spet postali močnejši in sploh ne vem, kaj naj naredim. Naj grem k osebnemu zdravniku, naj pokličem ginekologinjo ... in kaj naj potem rečem, da je narobe ... user posted image Da imam neboleče krče v spodnjem delu trebuha? A je to sploh simptom?! Če je kaj hujšega, pa ne vem, če bi rada vedela.user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.10.2009 12:41:25   
doloress
Po mojem naju ze psiha daje user posted image kar jaz jih tudi imam skozi te krce.

Na tvojem mestu bi pa jaz klicala ginekologino, ce imas to moznost. Recimo jaz moznosti poklicat G nimam, ker nikoli ne dobis direktno zdravnikov. V Izoli ne dobis niti sester za narocit, kaj sele zdravnice user posted image . Sej to me drugace full moti, amoak na Obali je full tezko priti do G, kaj sele do dobrega G.

Ti pa poklici in povej da imas cudne krce ze cel mesec, in ce mores prit da ti pogleda, ali pa je to kaj normalnega... Pol pa poves se meni user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2009 13:23:10   
isobel
Tudi jaz težko pridem do G, tako da sem bolj slaba pomoč. user posted image Kličem po več dni skupaj in se mi nihče ne oglasi, potem ko končno dobim sestro na zvezo, me pa nadere, če kličem zaradi (po njihovem) banalnega razloga. Moja G je drugače super, samo kaj ko do nje tako težko prideš. Ti bom sporočila, kaj so mi rekli, če jih dobim na linijo.

Sem se pa razgledala malo po tujih forumih in ima te neboleče krče kar nekaj žensk, čeprav tudi one ne vedo za razlog. Najpogosteje je vzrok ovulacija ali nosečnost, a pri vseh teh ženskah le-ta še ni bila potrjena, ker je bilo še prezgodaj. Pri bolečih krčih moraš pa takoj do ginekologa, ker je lahko nekaj resno narobe.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2009 7:51:30   
doloress
Evola da se ti spet mal javim, itak se same pogovarjava v tej temi user posted image . Jaz imam danes da X im mislim da jo bom v kratkem tut dobila. Verjetno bo pa spet mal zamudila, da bom se mal € zapravila na testih, ki bodo vsi negativni.  Tako da po mojem ti neboleci krci maternice so pri men popolnoma psihosomatskega znacaja.

Si ze dobila G?

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2009 10:41:57   
isobel
Tudi jaz imam nove informacije. user posted image Baje nisva edini, ki doživljava te krče. user posted image
Dr. Pušenjak pravi, citiram: "res je, takšnih simptomov na daljavo ni mogoče ocenjevati, nevarne reči pa običajno povzročajo tudi resnejše simptome, bolečine, krvavitve ipd. Mislim torej, da kaj posebnega ni, če seveda zagotovo niste noseči."

Pri meni so drugače ti krči še kar prisotni. Včasih je prav srhljivo, ko sedim na miru in se začne tam doli nekaj premikati. user posted image Sedaj je postalo vse skupaj že bolj konkretno in je čutiti kot bi se nekaj premaknilo in nato temu sledita npr. dve zaporedni brciki ... Spoky! Resno razmišljam, da bi šla na UZ, ker me je začela grabiti panika, da ni kakšna trakulja tam ujeta. user posted image

Kako pri tebi kaže? Je prišla user posted image ali te je razveselil user posted image ? Upam, da je slednje. user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2009 13:17:42   
doloress
Ne ne  je prisla user posted image v vsem svojem sijaju. Cprav je bila cudna, prvi dan full, ampak res full, pol pa spet 4 dni po par kapljic. Krci so se pa zaenkrat nehali. Tako da gremo v nove boje in upam, da mi miklavz prinese user posted image .

Sem pa bila narocena pri G (cakam ze 6 mesecev) pa so me spet prestavili se za dva meseca... Ker je doktorca zbolela, prej ko januarja pa kao ni fraj. Da bi clovek sel v bolnico in vse postrelil. Saj sploh nisem mogla vejret, da se lahko kej taksnega dogaja... Tako da z mojim UZ nic ne bo. Jaz edini problem, ki ga se imam trenutno je ta, da mi je konstantno slabo, in da mi ne pase nobena hrana. Sem pa lacna kar naprej...

Dvomim da bi trakulja delala kaj taksnega user posted image . Karkoli drugega, kot pa trakulja. Mogoce imas glise user posted image . Ne me resno jemat. Sem malo dobre volje, ker je saj user posted image prisla in lahko gremo v nove boje in pridno user posted image de se prime kaj. Drzim pesti tudi za tebe.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2009 23:38:03   
isobel
Pri nas ta mesec nič ne bo, razen če bo 'brezmadežno' spočetje. user posted image Ravno v času ovulacije je mojemu dragemu v firmi padel inf. sistem in je bil tako zelo pod stresom, da ... khm ... recimo, da ni bil več dni opravilen. user posted image Posledično jaz sedaj nisem pod stresom. user posted image Tako upam, da mi bo Božiček prinesel user posted image , za Miklavža bo pri meni prezgodaj.

Bo treba kar vztrajat. Če je Susan Sarandon uspela po 40. letu zanositi, ko so ji rekli, da je neplodna in ne bo mogla nikoli imeti otrok in je potem celo dvakrat rodila, zaboga da bo uspelo tudi nama! Drugače bomo pa organizirale en izlet v Avstralijo in se šle kopat v tiste vode, v katerih se je Nicole Kidman. user posted image

Sem brala o teh ginekologih v eni drugi temi. Vsak je cvetka zase. Jaz se svoje kar bojim, ali bolje rečeno tistih zmajev prek katerih moraš iti, da prideš do nje! user posted image Zadnjič sem nekje brala, da razmišljajo o spremembi zakonodaje in bi v ginekologijo bolj aktivno vključili babice, predvsem za tiste ženske, ki nimajo resnejših ginekoloških težav. Meni bi včasih prišlo zelo prav, če bi se lahko pogovorila o določenih zadevah s strokovno osebo in verjamem, da bi ginekologu samo jemala dragoceni čas, ki ga potrebuje za ženske z resnejšimi težavami.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.11.2009 13:50:34   
isobel
Klicala ginekologinjo. Narediti moram še en test nosečnosti in potem jutri poklicati v ordinacijo ali se osebno tam zglasiti. user posted image I'm in shock, da so me pripravljeni vzeti na pregled tako hitro!

To je vse, kar sem izvedela. Sporočim, ko bom vedela, kaj več.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.11.2009 8:34:08   
isobel
Kaj sem izvedela .... TS negativen (itak), zato me bodo vzeli na pregled šele po treh letih od zadnjega pregleda. Moje včerajšnje veselje je bilo prehitro.
Glede trzanja naj se zglasim pri osebnem zdravniku, da me pretipa, naredi teste in nato, če on zaključi, da je težava ginekološke narave, naj mi izda 'papir' s katerim potrjuje, da so izključene vse bolezni, ki niso ginekološke narave, in se s tistim papirjem zglasim pri svoji G. Prav obožujem naš zdravstveni sistem! Sestra me je prepričevala, da če nisem noseča, potem imam prebavne motnje. In vse skupaj me je spomnilo na dogodek, ko sem šla do osebnega zdravnika, ker so me bolele ledvice in me je pri pregledu prepričeval, da me zagotovo boli križ. Nazadnje sem šla na lastno pest na UZ in so odkrili povešeno ledvico in kamne. Ah ...

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.11.2009 10:27:30   
doloress
O fak, sej ne morem verjet. Ti mas se slabso G, kot jaz user posted image . Na tri leta ti pripada pregled al kako? To po mojem ni mozno. Na tri leta ti pripada bris, pregled pa na vsako leto. Sej se ****. Jaz imam vcasih tak popadek, da bi kr na tednik al pa prverjeno pisala. Al pa zurnal, oni tut objavijo vsako stvar. Pismo, se eni dohterji spilajo z zivljenjem ljudi, resno ne morem verjet.

Vcasih sem srecna, da sem imela operacijo, in me morajo sedaj bolj pogosto spremljati. In mi delati brise na vsako leto. Ker tole je absurd, kar pocnejo nasi G. Resno ne vem zakaj moramo potem placevati, osnovno, dodatno, pa se kaksno zavarovanje, če mi potem itak nic ne pripada. Resno, potem bom nehala placevati vse skupaj in sla na pregled, ko se mi bo zahotelo in ga takrat placala. Drugace, tako ne prides na vrsto.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.11.2009 21:23:49   
isobel
Tako je. Edini pregled, ki mi pripada je le-ta za odvzem brisa na vsake tri leta. O tem sem bila poučena kmalu po zamenjavi G. Do pregleda je pri tej G priti zelo težko (če nisi noseča), posvet imaš le ob spremembi KT, marsikaj pa se ureja kar po telefonu. A mi res moje zdrav.zav. krije en pregled letno?! 

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.11.2009 21:40:34   
doloress
Skoraj prepricana sem, da imas vec kot en pregled na tri leta. KLici na ZZZS in se pozanimaj. Ker ce pa ti pripada en pregled na ri leta, pa povej in pisem res na prverjeno, ker to pa je potem svinjsko. Glede na to, kaj vse placujemo... Mene vem da jemljejo drugace, ker sem bila ne operaciji, in imam brise obvezno vsako leto, do konca zivljenja. Ampak vseeno pa mislim da bi tudi tebi pripadal vec kot en pregled na tri leta.

Drugace pa moji jajcniki so spet poskocni, spet me en zbada z nozem. Tako, da pocasi bo sledila kaksa O, ampak na zalost sem prcej bolana, tako da dvomim, da bomo kej user posted image saj me ze sprehod do WCja cisto unici, kaj sele kaksna druga aktivnost user posted image . Jah bomo pac imeli tehnico in ne device user posted image . Ceprav si tako ne zelim user posted image cez poletje. Pa se tukaj na Obali zna bit kriza. Jah bomo ze preziveli.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?