Anja167
|
V porodnišnicah po moje uporabljajo tisto, kar je cenovno ugodno (oz. kar zmaga na javnem razpisu), in ne nujno tisto, kar je najboljše. Če pobrskaš po forumu Dojenček in otrok, boš našla kar nekaj mamic, ki smo jamrale, da so otroci po Bubchnovem hladilnem mazilu dobili hrapavo kožo (dvignjenje roza izpuščajčke), predvsem po gubah. Mi smo uporabljali Bubchnovo kremo za obraz, pa je ne več, ker je koža postala bolj hrapava, pa mleko za telo, pa ga ne več, ker smo dobili čez nekaj časa lišaje suhe kože (ja, ne takoj, pa tudi pri hladilnem mazilu je bilo podobno, šele čez nekaj časa). Kremo za mrzlo vreme sem pa itak namazala samo nekajkrat. Obnese se nam samo šampon, pa še pri tem Eneja pečejo učke (tudi mene, sem preizkusila). Torej, mi te kozmetike ne pohvalimo. Je pa res, da je mogoče naš bolj občutljiv in da jo eni čisto dobro prenašajo. Kar se tiče pa tega, da notri ni kemije, je pa potrebno samo dobro prebrati sestavine na embalaži, pa je vse jasno. Pri nas je v uporabi kar hladilno mazilo iz lekarne, drugih krem pa ne uporabljamo več, razen zdaj posebno vlažilno kremo, ki jo je predpisala pediatrinja za Enejevo suho kožo.
|