|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 13:24:43   
Nety
Živjo!
Zanima me, kdaj ste zamenjale pri svojih malčkih flaško za kozarček? Doma imamo 15 mesecev starega fanta. Na zgornjih zobeh so se mu začele delati obloge,ki jih nisem mogla niti s zobno krtačko več sčistiti, zato smo odšli k zobozdavnici, ta pa nam je povedala,da moramo tamalega takoj odvaditi piti po flaški,ker ima "steklenični karies". Res pa je, da nikoli ni imel dude in se je velikokrat crkljal s flaško, pa čeprav ni bil žejen. Tega je bilo dosti ponoči, ker do danes še nismo imeli ene prespane noči... Sedaj pa ga navajemo na pitje iz kozarčka, pa mu ne gre ravno odlično, pa še z ničemer ga ne morem potolažit,.... Kako je bilo pri vas v tem prehodu s flaške na kozarček, ste si s čim pomagale, ima katera kakšen dober nasvet? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 13:29:24   
Lunc_a
Zato moji nikoli niso pili iz flaške,oziroma prvi je pil mleko do cca 7 meseca potem pa konec.
Oba sem navajala od 7 meseca pitje po kozarcu,ampak brez nastavka,tako kot mi odrasli :)
je boljše in nimaš težav.
oh,verjemi prvi tedni so kritični,bo že minilo,nič bat.Tudi največji odvisneži so prenehali user posted image in so se potolažili,da enostavno več ni in pika

(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 13:48:38   
taška30
Jaz mislim, da ni toliko problem v sami flaški, kot v tem, da starši pustij(m)o otroku, da sam 'upravlja' z njo, torej jo vlači po ustih cel dan in vsake 3 minute spije pol požirka.
Pri nas so že drugi teden vrtca (1.starostna) imeli tak sistem, da so flaške stale na polički in ko je otrok nakazal, da je žejen oz. vsake toliko časa, so jim dale pit, potem pa flaško nazaj na poličko.
No, naša jo je doma potem imela celo popoldne na razpolago in počasi mi je šla ta flaša že na živce, pa še puščala je. Ponoči ji je pa nikoli nisem puščala v posteljici, nikoli.

Znebili smo se jo z veliko srečo, sama jo je namreč 'pospravila' v predal od poganjalca in je pri najboljši volji nismo našli 4 dni, tačas je že pozabila nanjo. Je pa res, da sem potem presenečeno ugotovila, da zna pit iz kozarčka, ker so jih natrenirali v vrtcu, jaz doma je nisem, vsaj ne uspešno.user posted image  Stara je bila pa 20 mesecev.

Za lažji prehod na kozarček lahko uporabiš slamico, čimkrajšo. Pa vedno nalij le polovico ali še manj, je lažje pit.user posted image

(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 13:55:08   
Kati81
Mi imamo flašo samo še za mleko 1x proti jutru 5-6h. Pa še to zato ker spije napol v spanju in spi dalje, pa za pitje čaja pred spanje, to tko da pije pri meni v naročju nato pa v posteljo, čez dan se je sedaj navadila piti po slamici in sicer ena flaša od nubyja, ki ne poliva, je super, ravno prav velika. Zna pa piti tudo po kozarčku, sam takrat smo pač bolj mokri.

Mislim, da je problem v bolj sladkih pijačah, če je to voda ali nesladkan čaj to ni tak problem. Čez dan ima naša sok razredčen z vodo ali nesldkan čaj, razen če je nuja dobi tistega instant. Popoldan in zvečer pa samo nesladkan čaj.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 14:03:44   
j6
Jz sem pa pri vseh treh otrocih pri 6 m začela dajati piti iz lončka in  nismo nikoli imeli ne flaške ne dude , tamali je star 2 leti in lepo sam pije  iz kozarčka. Če kam gremo mu dam lonček z nastavkom. Aja,  smo se dojili, tudi do enega leta in pol.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 18:11:35   
Netopirčy81
Probaj s slamicouser posted image

(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 18:33:37   
mehurčica
Ni kriva flaška, ampak so krivi sladkani čaji, sokovi,...
Naš je imel flaško od 8,5meseca(prej je ni hotel)in je po njej pil samo sveže stisnjene sokove, vodo ali mleko. Ko smo zvečer umili zobke, je dobil po flaški samo še vodo. Probajte tako, če mu je še ne mislite stran vzet.

Mi smo ukinili flaško po dudi - to je pa imel do 28 mesecev.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 18:36:26   
al1*
Ni problem v steklenički, ampak v njeni vsebini. Pač daš vanjo vodo, vse ostalo pa popije iz lončka ali po slamici.

_____________________________

lp


(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
18.2.2008 19:07:19   
Naja30
Strinjam se prvič, da so krivi sadni sokovi in čaji, drugič pa valjanje cuclja po ustih. Tega drugega ji jaz ne pustim, sokove pa piše čisto razredčene, 1:3. Pije tudi s slamico, ampak če gremo ven, je še vedno najbolj "komot" flaška. Ker ne vem, kaj naj vzamem s sabo za pit  s slamico? Kupljenih sokov nočem, potem smo spet na sladkih sokovih.
Tako da odgovor je - naša je stara 14m in pije iz flaške in s slamico.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kozarček ali flaška - zobni karies?
19.2.2008 9:36:00   
Suzy.
Mislim, da je povsem nesmiselno ga počasi odvajati od flaške. Flašo stran in to takoj. Bo pač mogoče nekaj dni hudo, je pa to najbolje zanj.
Se strinjam z vsemi, ki so napisale, da problem ni v flaški ampak v vsebini. Ker pa boš imela tako ali tako problem ga navadit na navadno vodo po flaši, je povsem nesmiselno, da mu flaško sploh pustiš.

Ti bom pa sedajle poiskala kakšno slikico od moje hčerke, pa bom pustila album nekaj časa odklenjen. Vzela sem ji flaško takoj, ko je zobozdravnica povedala, da je to zobni karies zaradi flaške. Takrat so bili zobki še celi, sicer lisasti, pa vseeno. Že več kot leto in pol hodiva k zobozdravniku, da ji maže zobke, kar nekaj plomb ima že. Zdaj se zdi, da smo nekako ustavili vso zadevo, ker zobki ne črnijo več, je pa to trajalo, kot rečeno leto in pol po tem, ko sva flašo ukinili!!!

Poglej si sliko, pa malo razmisli. Jaz se vsak dan tolčem po glavi, kako sem lahko bila tako neumna, da ima zdaj zaradi mene take zobke.

Grem zdaj poiskat sliko...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?