nu_tella
|
Punce fora je v temu, da če jih date na prosto in je možnost, da jih zalije dež, morate preluknjati dno korita, da odvečna voda odteče. Vse vam na navodilih piše. Vsaj na teh, slovenskega prodajalca BAS d.o.o. (sej nebi napisala znamke, ampak k je že bumerang o znamkah govorila sem jo tudi jaz, če je pa kaj narobe nej me moderatorji zbrišeko), ki so sedaj v akciji v Mercatorju. Tulček pa moraš lepo zataknit za luknce ki so v kotu in če prav zatakneš, se zlepa ne bo premaknil. Za rešetke pa so tudi pri kraju taki mali nastavki ki preprečujejo, da se rešetka prelomi in zemla uide v del, ki je namenjen zalogi vode. Te o katerih govorim so res kvalitetna, ker so iz kvalitetnješe plastike. Pa sej to vidiš že na polici ko jih med sabo primerjaš. Pač logično je da tista, ki so že na polici malo zvita (notr upognjena) pomeni da so iz malo in slabe plastike. Če je pa trda plastika se pa težje razbije. Tako kot se ta plastika notr zvije se potem, ko naložite zmeljo notri, tudi ven zvije in ne nudi več opore rešetkam in logično se rešetka zlomi in gre zemlja v predel za vodo. Imaš jih lahko več let. Samo mali jih je fanj oprat, preden jih spraviš za čez zimo. Kljub rezervi vode, pa je potrebno seveda rožice še vedno zalivat. Nam v poletni vročini še vedno 2 litra na dan vode popijejo in jih zjutri in zvečer zalivamo (ne vem kake rožice ima mami, ker jaz sem samo fizična sila za zalivanje ). Fora tega sistema ni samo da zadržuje vodo, ampak tudi, da jo rožica čez dan lepo črpa vase in ne da jo dobi v "šusu", ko jo zalijemo.