Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 10.11.2009 21:38:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Če ima rizično nosečnost ne sme,če jo pa nima pa lahko
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 10.11.2009 21:39:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja,drugače je pa ta info, kot od tistih da otrok je že pri 1 mesecu razvajen in da izsiljuje z jokom,torej od ta pametnih
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 10.11.2009 21:53:43
|
|
|
|
Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Aja,drugače je pa ta info, kot od tistih da otrok je že pri 1 mesecu razvajen in da izsiljuje z jokom,torej od ta pametnih Anonimna, vsaka je lahko pametna za svojega dojenčka, ker tudi vsaka izmed nas ima različnega otroka, ki se različno odziva... Verjemi, poznam kar nekaj dojenčkov in ni recepta oz. so si tako različni, da ima potem vsaka lahko svoje mnenje in prepričanje (čeprav se potem drugim zdi prepametna). No, da odgovorim na vprašanje: gre izključno za pregrevanje telesa, kar seveda ni priporočljivo. Moja sodelavka je zaradi savne in potem kopanja v vročem bazenu začela krvaveti, vendar k sreči je bilo vse ok. Prevroča voda ne vpliva ugodno na plod oz. na dojenčka v tebi. Ampak to bi bilo samo takrat, če bi pretiravala. Pa topla voda in sopara tudi mehčata maternični vrat proti koncu nosečnosti (baje, ni dokazano) in se lahko porod prezgodaj začne. Moja mama se je v zadnjem mesecu šla kopat v banjo v dokaj toplo vodo - da so bile kar ploščice in šipe rosne, pa je začutila, kot da bi ji dah vzelo oz. sapo zaprlo... Zatem so se začeli popadki (tisto noč). Torej, samo ne pretiravati s pretoplo vodo, topla naj pa vsekakor bo .
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 11.11.2009 8:59:38
|
|
|
|
kaja13
|
A ni fora v tem, da ne smeš biti v pretopli vodi (kolk je to??) dalj kot 15 min?? Jaz sem se v zelo topli vodi v drugi nosečnosti kopala skoraj vsak dan. Mi je tok pasalo . Rodila sem v 38t, porod pa mi je sprožila viroza in ne topla bana. V tretji nosečnosti pa se kopam šele v zadnjem mesecu, pa še to cca 2x na teden. Še vedno mi fuul paše, sam kaj ko me mulca ne pustita pri miru in mo skos v kopalnico uletavata ... namakanje v topli bani je malo izgubilo svoj čar . Verjetno je res nekaj na tem, da se telo ne pregreje, samo mislim, da ti normalno kopanje tega ne naredi... savna je pa nekaj drugega.
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 11.11.2009 15:52:39
|
|
|
|
Majuska
|
Kolikor vem, se nosečnica ne sme kopati v preveč vroči vodi (toliko, da je recimo ogledalo zarošeno) in tudi ne predolgo. Pojma, nimam zakaj. Najbrž zaradi ožilja ali kaj takega.
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 11.11.2009 16:19:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Nosečnica je lahko dolgo kolikor hoče v vodi in na toliko stopinj kolikor ji paše otroku nič ne škodi
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 11.11.2009 16:27:14
|
|
|
|
Majček28
|
Meni topla oz. vroča voda izpod tuša ful dobro dene, že v prvi nosečnosti mi je pasala in tud zdaj mi, se potem počutim čist prerojena. Savno vem da odsvetujejo zaradi pregrevanja, kopanje pa načeloma zato ker ne čutiš, če bi ti slučajno voda odtekat začela. Siver pa mislim, da vsaka pozna svoje telo in ve kdaj je česa preveč, kaj ji paše itd. Savni se bom pač tudi to zimo odpovedala, vroooočemu tušu pa ne
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 11.11.2009 16:48:20
|
|
|
|
Anonimen
|
kakšnega pregrevanja?? otrok se v maternici ne more pregret,saj prej ženski slabo postane oz. neugodno in sama se neha kopat ali karkoli že počne
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 11.11.2009 17:28:56
|
|
|
|
nincrli
|
Vprašaj ginekologa, ker vidiš, da so mnenja zelooo različna. Jaz kar je odsvetovano ne počnem, tudi se ne kopam v vroči vodi, v mlačni pa.
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 12.11.2009 22:44:54
|
|
|
|
Maja_77
|
Jaz sem se v prvi nosečnosti in se tudi sedaj v drugi skoraj vsak večer namakam v zelo vroči vodi. Pa sem bila prvič čez rok... Mi pač paše. Se je pa zgodilo v prvi nosečnosti, da je bila res voda prevroča (mogoče tudi zato, ker je bil tudi zrak topel), da mi postalo slabo in sem šla raje ven. Mi pa paše zelo topla voda, tako da moj pravi, ko grem jaz po kakšnih 25 ali 20 min ven, da bi bila zanj še vedno prevroča, meni se pa zdi, da se je že tako ohladila, da me zebe Jaz mislim, da se vsaka dovolj pozna... in če ji paše ni škode (razen če so posebej odsvetovali)...
< Sporočilo je popravil Maja_77 -- 12.11.2009 22:46:32 >
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 14.11.2009 16:24:04
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz semnekje prebrala, da se v topli vodi razširijo žile in ker je v nosečnosti to bolj izrazito ti lahko pritisk pade, sledi slabo počutje itd. Tako kot če stojiš dolgo časa čisto pri miru. Če ti pa paše, potem pač teh težav nimaš.
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 17.11.2009 19:27:11
|
|
|
|
teaju
|
Hja, naj še jaz dodam: v prevroči vodi se ne smete predlogo kopati zadnji mesec, ker lahko to sporži prezgodnji porod.
|
|
|
|
RE: Kopanje v topli vodi - da ali ne 17.11.2009 19:46:44
|
|
|
|
ledenaa
|
Do konca kopala v vroči vodi cca čez 45 stopinj v 1 nosečnosti v 2 nos. pa se nisem počutila dobro,mi je slabo postalo tako da so tudi toplice odpadle
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?