frutka_
|
Meni se zdi tummy tub malce skomercializirana zadeva. Otrok je sprva, ko je majhen, ampak res majhen, lepo noter, potem pa še jih eni kar noter tiščijo v tisti čeber, v katerem nimajo prostora in noge čisto skrčene in hrbtenico sključeno...da ne bo katera mamica jezna, meni se pač zdi tudi navadna banica tudi v redu, spoh, če jo že imaš Nina. ;) Prvo kot prvo je to, da otrok ne sme biti lačen, ker otroka lakota boli (dr. K. Kancler!), poskrbi da jo nahraniš, nato jo previdno sleci, da se razbrca in jo po kakih desetih minutah telovadbe lepo nežno in počasi položi v primerno ogreto vodo. Tudi soba mora biti kolikor toliko topla, vsaj enih 20 stopinj. Nato ji nežno prigovarjaj, jo spodbujaja k brcanju in jo nežno masiraj, božaj, res lepo. Vse to seveda ne sme trajati tako dolgo, da se ji plavalan kožica naredi med prsti, ampak kakih pet minut in nato jo mehko brisačko zavij...:angel: Jaz Filipa začnem rihtati okrog osme pol devete zvečer, da je čez slabo uro v posteljici. In to s spanjem drži, otroka voda sprva kar utrudi, sploh če brca. Nekateri se nato še na previjalni po kopanju fajn popokajo in nato mirno zaspančkajo. Ko jo imaš na previjalni ji nato obriši laske in obrni na hrbet ter ji nežno masiraj hrbet in nati še rokice, trebušček, vse čisto nežno...kot metuljčka!:metulj: Ko ji masiraš nogice ji nogice še pokrčene malo na prsi "potisni", nežno, da se popoka in nato jo obleci. Jaz Filipa kopam vsak dan, ker se tudi jaz umijem vsak dan. Glavico mu tudi perem vsak dan (Nivea ali penaten), namilim (milo penaten)ga po potrebi, včasih ja in včasih ne. Kopam pa ga včasih v domačih kamilcah ali pa v navadni vodi. Vedno pa imam pripravljeno tudi posodo z vodo, da mu iz glavice sperem šampan in ga malo "stuširam". Glede kozmetike pa ti priporočam naslednje. Sprva uporabljaj čisto nevtralne in naravne zadeve, da se koža privadi, mandlejvo olje, olivno olje (tudi ta olja lahko dodaš po kapljicah vodi!), kakšne kamilice prekuhane,...Če pa si že začela uporabljati kozmetiko pa opazuj kožo, če bodo kakšne spremembe (izpuščaji, rdečica, pikice), kar bi lahko bila posledica uporabe kozmetike in nato poskusi drugo. Meni se zdi, da je vse skupaj isti šmorn...Nivea, Penaten, Bubchen,...Kupim pa tisto, kar se mi zdi v tistem trenutku pač najboljše, čeprav je najboljše manj kot preveč!!!:angel: Obilo kopalnih užitkov in nežnih trenutkov pri kopanju!:angel::racka::racka::angel:
|