|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kopanje
27.2.2005 19:13:07   
CIPRESA
Mene pa zanima kako je z kopanjem v banji?? Od takrat ko sem izvedela da sem noseča si še nisem privoščila nobene kopeli, ampak se samo tuširam. Na začetku mi je to odsvetovala ginekologinja ker sem krvavela v 5/6t potem je bilo vse O.K. vse do sedaj in upam da bo še naprej.
Nevem pa, ali si lahko privoščim po 4 mesecih eno dolgo toplo kopel, ker sem jih imela preden sem zanosila vsaj enkrat na teden, da sem se sprostila. Kaj pa zdaj????
Ali se ve samo tuširate ali se tudi kopate????? Ker če obstaja možnost, da bi bilo nevarno za našo :duda: potem se nebom še teh 5 mesecev.

LP CIPRESA

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 19.7.2008 5:59:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KOPANJE?????
27.2.2005 19:16:58   
bivka
Jaz se samo tuširam in še to pazim, da voda ni prevroča. Tako so mi prijateljice svetovale. Saj ni tako hudo, se človek vsega navadi.
Lp, B (40t4d)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KOPANJE?????
27.2.2005 19:45:58   
Meceno
Ne vem zakaj se ne bi smela kopat , sej ne boš kakšne okužbe staknila (banja je menda čista ?):zmeden:, mogoče ne preveč vroče , 24. stopin celzija .
Kako so se pa včasih umivali ?:zmeden2:
Aja pa koža se bo zmehčala bolj , ziher te vse špana a ne :)-, boš videla kako ti bo pasalo, pa še kako naravno olje primešaj se ti ne bo potrebno potem toliko mazat. ;)

Lp:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KOPANJE?????
27.2.2005 19:51:20   
Naja31
Ojla,

jaz se ze od nekdaj samo tusiram, tako da ne vem. Je pa ena moja prijateljica bila okregana s strani G,ko ji je rekla, da se je doma namakala in jo je potem G okregala, da tega pa res ne sme in kako da tega ni vedela.
Glede na to, da so termalni bazeni in jacuzziji odsvetovani, potem tudi namakanje v domaci banji verjetno ni priporocljivo.

Lp, Naja:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KOPANJE?????
27.2.2005 19:57:20   
Meceno
Meni je G. rekla da v termalnih vodah , bazenih ,....ni dobro zaradi vode ker ni 100% čista in je lahko prevroča .
Cipresa pokliči G., jo vprašaj , potem pa to deli z nami .

Lp:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KOPANJE?????
27.2.2005 20:44:27   
Anonimen
Jaz se tudi raje nisem, sem že pozabila zakaj.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   KOPANJE?????
27.2.2005 20:47:55   
Anja
Men je gin. v prvi nosečnosti to odsvetoval, še tuširanje naj bi bilo kratko in z ne prevročo vodo :)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KOPANJE?????
27.2.2005 21:24:32   
TaRe*
Seveda se lahko kopaš,samo res ne v vroči vodi.Raje v bolj mlačni..:)
Saj plavanje nasploh svetujejo v nosečnosti,če jaz prav vem.:)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KOPANJE?????
27.2.2005 21:48:24   
puri
Jaz sem se vedno samo tuširala, ker sem že veliko slišala o tem, da se ni dobro kopati v banji v času nosečnosti:zmeden2:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KOPANJE?????
27.2.2005 22:02:21   
lana 5
Punce ne me strašit, jaz sem namreč ravno iz banje:zmeden::ups:.
Jaz mislim da samo bazeni niso OK, zaradi čistoče in vroče vode, no pa jacuzziji??????:zmeden::zmeden:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KOPANJE?????
28.2.2005 8:58:55   
anne
Kopam se sicer ne, tuširam pa se vsaki dan in sploh ne pazim kako vroča je voda. Vedno gledam na to, kaj meni paše. Kajti če mamici odgovarja, potem otročku tudi. Drugače pa te že telo opozori, da nekaj ni v redu.

Še ti paše, se kopaj. Saj se ne vležeš v tako vročo vodo, da bi škodila otročku.

anne

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KOPANJE?????
28.2.2005 9:51:33   
tejč
Tudi jaz se samo tuširam, po moje pa ni hudga, če si kdaj malo privoščiš, pa res ne prevroče. nam so v materinski rekli do 31 stopinj. Hodim tudi na plavanje za nosečke na DIF in je tam voda 31 stopinj, bazen pa je čist in pripravljen za vadbo dojenčkov in nosečnic.Toliko v vednost...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KOPANJE?????
28.2.2005 11:06:43   
lucy32
Srečke nosečke, ko imate bano. Mi smo preuredili kopanico in imava samo tuš. Kar se kopanja tiče sem vprašala G in je rekla samo ne preveč vroče vode in ne predolgo pa brez dodatkov kakšnih eteričnih olj. Sama se tuširam z toplo in hladno zaradi strij, da mi malo kožo skupaj potegne. Uživajte doma če nemoremo v morju.
lp

l 18t:morje:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KOPANJE?????
28.2.2005 11:45:37   
saba
jaz se samo tuširam in bom tako nadaljevala.

namaka in uživa pa naj moj mož. Bom že potem vse nadoknadila, da se bo kar PENILO.

:)-:)-:)-:)-:)-:)-

lp
saba:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   KOPANJE?????
28.2.2005 19:46:57   
Teya
jah saba.... ku, da boš mela čas....:)-:)-:)-

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   KOPANJE?????
28.2.2005 22:10:45   
Soncnica
Hoj!

Tudi jaz sem nora na kopeli in sem si jih privoščila tudi v domači banji. Za 10 min, zraven pa sem imela v vodi otroški kopalni termometer, da se voda ni pregrela. In bilo je čudovito...:):):):)

Zdaj sem v 37 t in tega ne počnem več, ker se enostavno bojim, da bi mi začela odtekat plodovnica, pa tega ne bi opazila. Zdaj mi res preostane samo še tuš :(-

lp

Sončnica :sloncek:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
11.7.2008 20:56:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Soncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: KOPANJE?????
11.7.2008 21:24:46   
Katjusa
Jst se namakam v domači banji ko mi se to zlušta in ravno 2 dni nazaj sem si nardila ornk kopel:) bano si prej fino sčistim da je res čista in pol si natočim vodo ki je prej topla k hladna in imam nekaj časa za sproščanje... v prvi nosečnosti sem se kopala do konca ker mi to paše in deluje zelo pozitivno name..... res pa je da je kopanje v bazenih odsvetovano zaradi čistoče priporoča se pa kopanje v tekočih vodah tudi morje..... je pa treba bit v vsaki stvari zmern in je OK....

kar se temparature tiče gre za to da se dete ne pregreje.... torej če ima naše telo temparaturo okol 37°C se po moji logiki komot namakate v taki vodi..... (zdrava kmečka pametuser posted image user posted image user posted image ) kar se pa tiče teh individualnih kopali pa ne vemuser posted image pomoje da lahko sej banje vedno lepo očistijo al ne? je pa res k so tiste šobe za mesaže in to .... ne vem no pozanimaj se na kak način sčistijo oz. razkužijo banje.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.7.2008 8:40:43   
zanositev
Ti si kar privošči. Brezskrbi. Jaz sem šla v 4. mesecu na kopel v Dolenjske toplice, pa povedala, da sem noseča, pa so samo mazaše izsklopil. Pazi se samo vročih kopeli in pasažnih. Tut kopanje v bazenih in na morju je OK. plavanje celo priporočajo. Preveri le katere arome niso priporočljive.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.7.2008 8:59:33   
AnciM
Glede temperature je Pušenjak enkrat napisal, da je prej user posted image nelagodno in iz banje pobegne, kot pa se user posted image pregreje. Narava že poskrbi, da je vse lepo in prav.

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.7.2008 12:19:51   
5ra_28
Ena je napisala, da je prijateljico G okarala, ker se je doma namakala. Verjetno je šlo za začetek nosečnosti. Prve tri mesece se naj nosečnica ne bi kopala, (baje je nekaj povezabno z ss), kasneje od 4.mes. pa je plavanje in nasploh biti v vodi poleg hoje najbolj priporočljiv 'šport' za nosečnice (razen za rizične nosečnosti, tam ne vem kako je). Voda deluje dobro za telo, krčne žile in vse, mali user posted image  pa je v dvojni vodiuser posted image .

Domače kopanje je torej po mojih informacijah prepovedano v prvih treh mesecih, kasneje pa ne v toplejših vodah kot 28-30 °C. Velja tudi za bazene in kopališča.

Končno smo trije:)

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.7.2008 14:03:28   
VRTNICA84
Ojla!

Jaz se kopam v bani od vsega začetka. Pa ni nič narobe in tudi iz strani ginekologinje nisem bila nič kregana. Gledam le na to, da ni previsoka temperatura in izogibam se eteričnim oljem.

Meni je prijateljica rekla, da je dobro če se ne takoj obrišeš z brisačo in da pustiš vodne kapljice na koži, ker koža postane bolj mehka.

Če ti paše kopanje v bani se kopaj.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?