|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kopanje
1.3.2008 19:51:09   
ROmama
Menda sem sedela na ušesih v materinski šoli, ker nisem slišala, kako je z ušeski pri kopanju našega 3 mesečnika (danes ima rojstni danuser posted image ). Ali jih lahko zmočimo ali ne. Jaz sem mu jih zapirala s prsti, ko sva "plavala mrtvaka".user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kopanje
1.3.2008 19:53:43   
Laubica
Prvo vse najboljše za 3mesece,jaz sem mu malo pustila da je vodica prišlav uho ,da se maslo odmoči,pol sem mu pa z gazico zbrisala,nič z palčkami

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2008 19:55:15   
Ekaz
Nam je patronažna naročila naj v ušeska ne polivamo vode. Pediatrinja pa, da jih ne smeo čistiti s palčkami. Halo? Kupili smo tiste otroške, ki so na koncu bunkaste in se super obnesejo.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2008 19:57:20   
Naja30
Mi smo pazili, da ni voda prišla v ušeska, ker se mu lahko vnamejo. Očistila sem jih pa z gazico in sicer samo po školjki ušesa, nič nisem noter štorala. Je še slabše, ker maslo noter potisneš in prej pride do vnetja.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2008 21:05:08   
jaša2
saj pa tej ne vlivaš vode v uhice.user posted image  normalno, da paziš, ne? mi pazimo uhice, da se ne zmočijo ,se pa zgodi, da kdaj kaj pride not, sploh ko že začnejo sami špricat malo naokrog. po kopanju jih vedno s palčkami obrošem - z navadnimi, samo ne šturam not,kr maslo iatk samo ven prileze. samo uhelj ji "osušim2 s palčko in obrošem tisto, kar je ven prilezlo, znotraj pa ne diram.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2008 21:11:04   
kaya2007
mi nikoli nismo pazili, smo ji pa vedno posušili ušesa-s pleničko in palčkami, seveda samo na zunanjem delu ušesa.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2008 21:12:45   
Anonimen
Pojma nimam....user posted image . Mislim, da nismo nic posebej pazili :).

(odgovor članu ROmama)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.3.2008 22:21:57   
wing
No, tole je pa že kar malo preveč zame. Mislim...voda NE SME prit v ušeska? Halo? Pa kaj še ne? Meni se zdi da je pa to že kar preveč malenkostno. A pol bomo ušeska morali zaščitit?? S čim pa? Super naslov za novo temo: Katero znamko za zaščito ušesk pri kopanju priporočate???user posted image user posted image
Sorry, ampak vse do ene meje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.3.2008 22:27:42   
Klarita
Meni je to tudi novo, da ne sme dojenčku prit voda v ušesa...user posted image user posted image user posted image
Naš tako uživa v vodi, maha, brca in šprica, da mu itak pride voda v ušesa, še raje pa sam glavico namaka v vodo. Prva dva meseca sem mu ušesa posušila s palčkami (one z debelejšo glavico), potem pa dala gor kapico nekje za dve uri, od treh mesecev naprej pa nič, samo z brisačko zbrišemo in s palčkami posušimo in ni bilo nikoli nič narobe.

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.3.2008 22:49:05   
jaša2

IZVIRNO SPOROČILO: wing

No, tole je pa že kar malo preveč zame. Mislim...voda NE SME prit v ušeska? Halo? Pa kaj še ne? Meni se zdi da je pa to že kar preveč malenkostno. A pol bomo ušeska morali zaščitit?? S čim pa? Super naslov za novo temo: Katero znamko za zaščito ušesk pri kopanju priporočate???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]user posted image
Sorry, ampak vse do ene meje.

pa dobro, no? ni treba pretiravat! ROmama je spraševala za svojga, ki je star 3 mesce, ne pa za večje, ko že sami norijo in se mečejo po vodi!! mislim, to pa je meni malo čudno, da se pri dojenčku prve 3 mesce rečmo ne  pazi na uhice.user posted image  gre se namreč zato, da se ne vnamejo oz.da se dojenčke ne prehladi - kajti prve 3 mesce še nimajo "razvitega" svojga imunskega sistema. a to je pretiravanje al kaj????? itak da malo vodice tud v uhice pljuskne...zato se pa potem od zunaj malo obriše in da kapco gor.

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
2.3.2008 8:11:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2008 9:07:39   
jaša2
kapca bi se pač naj dajala dojenčkom po kopanju, da se ne prehladijo. pač za preventivo, pa zaradi uhic. v glavnem gre tu za novorojenčke, prve tri mesce, ko še nimajo razvitega svojga imunskega sistema. kr prek glavce zgubljajo največ toplote - tak je nam to razložla patronažna. čeprav jo mi naši še zdaj pri 9m dajemo, tolk da jo prek hodnika prinesemo v dnevno sobo.
saj ni panike, kr itak imamo ponavadi vsi kar fajn toplo v stanovanju, tak da ni za bat. pač...mi to kot preventivo še zdaj malo prakticiramo - kot sem opisala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2008 10:02:29   
mateyka
mi nismo nikol nobene kape na glavo dajal in noben tega tuki niti omenil ni - je pa res, da odvsetujejo kopanje v vodi do 3 meseca (samo goba in voda).

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2008 12:36:31   
Naja30
Zdej je izpadlo, kot da sem z lune padla, ko sem napisala, da voda ne sme priti v ušeska? user posted image  Ja ne vem, meni je to že brez pediatra in patronažne bilo jasno, da je treba pazit. Še starejšim se vnamejo ušesa, dojenčki imajo pa vse skupaj še bolj občutljivo. Saj ne pravim, da je kdo vlival notri vodo, samo pač paziš, da se glavica toliko ne nagne, da ne gre voda not.user posted image  Delajte pa kakor vam paše. Sam ne se razburjat user posted image

Kapico sem jaz moji vedno dala po kopanju tud zarad ušeskov, pač da se ne prehladi. Glavico sem pred tem obrisala seveda. Imela pa je kapo gor do prvega naslednjega podoja, potem sem ji jo pa dol dala.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.3.2008 13:38:09   
jaša2

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Zdej je izpadlo, kot da sem z lune padla, ko sem napisala, da voda ne sme priti v ušeska? user posted image  Ja ne vem, meni je to že brez pediatra in patronažne bilo jasno, da je treba pazit. Še starejšim se vnamejo ušesa, dojenčki imajo pa vse skupaj še bolj občutljivo. Saj ne pravim, da je kdo vlival notri vodo, samo pač paziš, da se glavica toliko ne nagne, da ne gre voda not.user posted image  Delajte pa kakor vam paše. Sam ne se razburjat user posted image

Kapico sem jaz moji vedno dala po kopanju tud zarad ušeskov, pač da se ne prehladi. Glavico sem pred tem obrisala seveda. Imela pa je kapo gor do prvega naslednjega podoja, potem sem ji jo pa dol dala.

točno tako!!!!!user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.3.2008 15:08:13   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
je pa res, da odvsetujejo kopanje v vodi do 3 meseca (samo goba in voda).

A s tem misliš, da otroka ne kopamo v banjici do 3 meseca? Samo umivanje z mokro gobo user posted image

Kapica... mi jo vedno damo po kopanju na glavico. Otroka kopamo v topli sobici, potem pa ga odnesemo v dnevno, kjer je kakšni 2 stopinji manj in se mi ne zdi nič narobe, če ima kapico na glavi. Je tudi patronažna tako predlagala.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.3.2008 15:41:11   
mateyka
A s tem misliš, da otroka ne kopamo v banjici do 3 meseca? Samo umivanje z mokro gobo

ja, to mislim.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.3.2008 16:20:11   
Naja30
Seveda ga lahko kopaš v banjici. Zakaj pa naj bi bilo odsvetovano? user posted image

Moja hčerka se je prvič kopala, ko je bila stara 12 dni, zraven je bila patronažna. Banjico smo dali kar v kuhinji na mizo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.3.2008 17:04:04   
mateyka
Seveda ga lahko kopaš v banjici. Zakaj pa naj bi bilo odsvetovano?

ko so še novorojenčki, dojenčkovo kožo izsušuje tudi voda. zato naj bi čimmanj kopali dojenčke, ko so še zelo majhni. tukaj odsvetujejo tudi mazanje z olji in kremami, če nima suhe kože. vse to zato, da koža začne čimprej sama funkcionirat. seveda pa lahko delaš kar ti paše in ti misliš, da je prav. jaz samo povem kako to prakticirajo na švedskem in zakaj.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.3.2008 9:25:43   
Laubica
Jaz mojemu še zdaj ko je 4 m star po kopanju dam kapico gor ker greva iz vroče kuhinje v spalnico se dojit tam je pa hladneje in jo ima do konca hranjenja vedno gor -da se stemperira pol mu jo dam pa dol

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2008 9:51:36   
urskas
jest sem vsaj malo pazila, da se nisva ravno tunkali...
Drugače pa ušeska umiješ samo toliko kolikor lahko s prstom, nič palčk.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.3.2008 9:55:02   
urskas
mi nismo nikol nobene kape na glavo dajal in noben tega tuki niti omenil ni - je pa res, da odvsetujejo kopanje v vodi do 3 meseca (samo goba in voda).

meni je bilo nekaj nalepšega kopat dojenčka v banjici. Sanjsko.
Ma ni variante, da bi se temu odpovegala. Od prvega kopanja se kopnmo vsak dan.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.3.2008 10:15:25   
nian
Mi se tudi vsak dan kopamo, tamala tako uživa, da je neverjetno. Ušeska so bila pa tudi ničkolikrat že mokra. Se jih pač po kopanju osuši.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?