|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Končno zaspal sam
16.1.2008 13:10:25   
tančica
Joj, končno mi je ratalo. Naš Nejček je vedno lepo spal sam v postljici od malega, potem pa ga je od 7m naprej začel svirat, samo po naročju in ni hotel zaspati sam v postleljici zaboga ne....poskušala sem ravno vse, prebrala knjigo Otroško spanje brez joka in mi nič ni ratalo. Vedno sem govorila da ne bom otroka puščala jokati v posteljici, ampak ker nama je ta vikend stopil na živce mali, sva si rekla zdej pa konc, en red pa more bit...in tako sva ga v nedeljo pustila v posteljici in je mali jokal celih 20 min in potem zaspal, drugi dan je bilo isto, mogoče še huje...al pa se je meni samo tako zdelo, ker mi je blo res hudo te dni in sem močno upala da bo končno dojel da mora v posteljici zaspati sam. Ponavadi je pančkal dop 1 uro in pop pol ure, danes sem se pa odločila da ga bom probala navadit, da bo samo enkrat pančkal čez dan...in tako je zdržal do 12ih, sva pojedla kosilo in tamali v postelco, 10 min se je igral notri, potem pa zaspal čisto brez joka. Upam, da bo spal vsaj 1,5, če ne 2. No, močno upam da bo tako tudi v prihodnje in sem res tako vesela, da moram to še nekomu povedatuser posted image user posted image user posted image
Ne moreš verjet kako nas majo tamali skužene in nas okoli prsta vrtijo hehe
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 13:15:37   
jaša2
ej bravo!!! res, čestitam!!user posted image user posted image user posted image  par tednov nazaj smo imele tu na forumu debato o tem, kako otrok zaspi. sem ravno začela uvajat to taktiko, da otroka pustiš, da joka in se nekako navadi, da mora zaspat sam itd. pa nekatere mamice nikakor niso mogle razumet, kak lahk otroka pustiš, da se zjoka, tak da "sem jih kar v redu dobla".  user posted image user posted image user posted image  pa saj nobena ni kaj slabega mislila, samo sem se malo nelagodno počutla.

no, zdaj pa vidim, da je še kdo poleg mene obupal z uspavanjem in ubral to pot. 


_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 13:22:04   
tančica
Ja, vem...sem jih enkrat tudi jaz takole "fasala"user posted image .... Predvidevam pa, da so to mamice, ki pač nimajo teh težav oz. rade vidijo, da se otroci tako cartkajo pri njih v nedogled...no pa saj se mi tudi, vendar vseeno želim imeti en red, ko je čas za spanje, gremo spat in pika. Ker res čez čas vidiš da te otrok samo izkorišča s tem ujčkanjem pred spanjem, sicer pa kako bi pa vedel da lahko drugače zaspi, če ga same tako ne naučimo.
In kako kaj vam ratuje, Jaša?

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 13:37:07   
mateyka
tančica, ko je tvoj mali star? se mi zdi spanje 1x čez dan mal malo..
naša čez dan mora it spat, ko je zaspana, al mi pa celo štalo nardi. nočni spanec pa kokr kdaj. vačsih je tko zmatrana, da mi zaspi na rokah po hranjenju. včas pa jo dam v pojstlico, ko še gleda in grem ven (je pa tema) in nič ne joka ter kmalu po tem zaspi user posted image
tko da juhej za naše lumpije user posted image

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 13:37:54   
jaša2
jah, tak je. čist sama še ne zaspi, nam še ni ratalo, ker se še nisma tak "skup vzela", da bi jo res čist pri miru pustla. pač, ko se nekaj časa joka, greva k njej, ji dava lupčka, jo pobožava, dava dudo, obrneva na bok in spet pustiva. to nekajkrat tak nardima, pol pa se umiri in zaspi. za začetek sma ubrala to pot, zdaj počasi pa bova šla na tisto "krutejšo" varianto - kot bi temu rekli nekateri.

normalno, otroci točno vedo, kaj morjo nardijo, da priletimo. in vsega mora bit enkrat konec. jaz grem počasi v službo in bi rada mirno zaspal in tud spala ponoči. ne pa da bom šla s podočnjaki do kolen v službo. za otroka je pa to tud - po mojem - boljše in manj stresno, da lepo mirno sam zaspi in potem tud  spi ponoči, ne pa da, kak se zbudi, joče in kliče nekoga, da mu pomaga nazaj zaspat. seveda, dokler se tega ne navadi in joče zvečer, ni fajn zanj - ampak boljše je 1 stresen teden ob večerih, kot pa vsaka noč stresna. pač, nismo si vse enake, pa tud otroci so si ful različni.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 14:27:41   
Hans
Sem zelo vesela da vam je uspelo, no vam kar malo zavidam.
Pomagajte še meni!  Kaj narediti če tamala ob joku, postane vsa rdeča, flekasta, kar ostaja brez zraka in se tudi po 20 minutah dretja še bolj dere in se čisto razčuje?  

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 14:35:44   
jaša2
ja, normalno, da se po 20 min še bolj dere, ko vidi, da do zdaj ni pomagalo in da mora mogoč še bolj glasno jokat??user posted image   ne vem, otroci so ful brihtni in sprobajo vse. vem, da je težko in se ti para srce, ampak vztrajat je treba - to je ful pomembno. in da sam sebi res rečeš. tak zdaj je pa dosti.

saj pravim, midva jo sicer greva vmes malo pogledat in potolažit, pa se čez čas umiri. vidim pa, da se je zdaj tud na to navadla, da bova tak prišla vmes k njej, tak da bova zdaj pa res jo pustla čist samo.

vztrajat, vztrajat...čeprav se boš sama zravn jokala!! nekateri bodo sicer rekli, da je to GROOOOZNOOOO kruto in oh in sploh, ampak vidiš zgoraj , da je učinek.

veliko sreče!!!!!user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 14:36:31   
jaša2
aja, pa vmes ji dam maločaja za pit.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 14:49:52   
ribicau
Tudi mi bomo začeli s to metodo....pa ne prvič. Naša je bla pa bolana in se je samo crkljala, pa še zobki so na pohodu, tko da je spanje katastrofa, pa naj bo to ponoči ali podnevi. Zdele sem jo pustila, da se je par min jokala, potem pa sem šla tja in sem jo samo pobožala in ji dala dudo, pa lep spi. Upam, da nam bo uspelo!

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 16:53:49   
tančica
Naš bo star 10m čez par dni. Je pa res hudo to, včeraj je imel prav slab glas revko, ampak je danes že dober. Danes je spal samo 1 uro, potem pa čez pol ure še enkrat 1 uro. Ne vem zakaj naenkrat noče spat tolko cajta. Jaz sem tudi začela tako, da sem ga hodila gledat na vsake tolko cajta, ampak je blo še huj...sam da me je zagledu je blo 100x huje.
A ma katera mogoče kšn cd s kšnim uspavankam?

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Končno zaspal sam
16.1.2008 18:23:54   
mateyka
A ma katera mogoče kšn cd s kšnim uspavankam?


men so jih punce s foruma tuki zapekle (cdje in dvdje) in poslale (pesmice in pravljice). ker sem na švedskem, jih ne morem glih kupit v slovenščini tuki user posted image

aja, hvala vsem, ki ste se pomatral za Inaro in ji popestril dneve user posted image

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Končno zaspal sam
17.1.2008 12:37:56   
ThinkPink
Bom tudi jaz poskušala sprobati to metodo, če mi bo uspelo. Zdaj jo še nosimna rokah, ko ima 7kg, ko bo pa več, pa mi ne bo več tako enostavno....Postopek pa je? Daš v posteljico, če ne zaspi in zajoče, pustiš tako dolgo, da sam zaspi? Že zdaj me je groza...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Končno zaspal sam
17.1.2008 13:05:10   
tančica
Ja, res je grozno, vendar sedaj je mali že v tretje zaspal sam v posteljici, tudi zajoče ne več ko grem ven....še jaz nism mogla verjet. Naj povem, da prej ko je zaspal pri meni v naročju se je večkrat ponoči zbudil z jokom, sedaj pa nič več...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Končno zaspal sam
17.1.2008 21:32:28   
buša
moj je star 10 m pa do poldan spi 1.5 popoldan 1.5-2 uri  zvečer pa gre spat okrok 8  in ga samo malo nosim na rokah cc5-10min. spi pa do 6.30.Meni je groza otroka pustit da se zjoče do konca  takrat zaspi od onemoglosti user posted image .Sicer pa vsak  rezultat nekaj zahteva -ane!

_____________________________

GAŠPER JE NAJIN SONČEK

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Končno zaspal sam
18.1.2008 0:32:59   
massylou
Sama sicer nisem zagovornica tega, da se otroka pusti jokat do onemoglosti, da zaspi. Ampak tudi pri nas bo treba nekaj ukrenit, saj z mojim že skoraj 6m dobivava budnice tudi po 10x na noč in sva kot megli. Stara je 9m.

Ker se mi do malecke ne zdi fer, da smo jo prej ujčkali, zdaj pa naenkrat konec vsega in gremo jokat... sva ubrala malo milejšo varianto. In sicer: podojive se na taveliki postli in če zraven že skoraj zaspi, jo na pol spečo dam v njeno postlo. Če pa ne spi, jo dam v njeno posteljico in sem zraven (danes je trajalo skoraj 2 uri, da je zaspala in v 4 urah se še ni prebudila). Če je tiho, jo ignoriram, če tečnari, jo malo pobožam in kaj lepega rečem, če pa se začne na ves glas dreti, jo vzamem ven, poujčkam in pomirjeno spet nazaj not (ven-not-ven-not).

Čez dan pa tudi nekaj igre v postlici, pa kažem ji, kje ona aja in kje mami in ati...

Ja, mam celi fitnes in ceremonijo, ampak hočem, da najprej dojame, kje bo ajala in kaj sploh hočem od nje.
Mislim si, da bo stvar trajala kak mesec ali 2.

Ne me narobe razumet: ne kritiziram ali obsojam. Samo svoje izkušnje delim. Bom poročala, če se stvar obnese ali ne.

(odgovor članu buša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Končno zaspal sam
18.1.2008 8:45:29   
Paštetka
nam je pomagal fen. Ga vklopiš na hladno in daš pod posteljko, da brni. Kasneje smo ga posneli tudi na CD. Spomnim se, da smo morali kar nekaj kolegom peči CD user posted image .

Drugače. pri nas to puščanje jokanja ni nikoli pomagalo. Nasprotno, še potenciralo se je. Jaz sem bolj za metodo, da ko otrok malo jokca ga pustiš, ko pa se histerično dere, pa si pri njem, ga potolažiš in spet pustiš ter to ponavljaš, da ugotovi, da mami ne bo popustila, pa če je treba 2 uri tako delati na začetku. TAko bo dobil tudi občutek, da če bo pa kaj narobe, da boš prišla in ne bo rabil biti sam.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Končno zaspal sam
18.1.2008 8:51:53   
Paštetka
Kar se pa tiče pesmic oz. uspavank...

jaz sem šla v knjižnico si izposodila CD-je in jih prepekla en, dva, tri.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Končno zaspal sam
18.1.2008 8:56:32   
lunca77
Pri nas je bilo pa tako, da pri prvem ni delovalo ni šans, je tko začel jokat in ga nisem imela srca pustit, pri ta drugem pa če jo vzamem v naročje šele začne fejst jokat. Zgleda da potrebuje malo jamranja in se tako uspava. Nikoli mi ne zaspi v naročju, preprosto ne more (včasih bi si prav želela, da bi, sploh če smo kje pa rata ful zaspana). Tko, da otroci so si različni in mislim, da moramo poslušat predvsem njih.

Čestitam pa za uspeh, ker vem koliko to pomeni.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Končno zaspal sam
18.1.2008 11:06:53   
ThinkPink
Bom tudi jaz poskušala sprobati to metodo, če mi bo uspelo. Zdaj jo še nosimna rokah, ko ima 7kg, ko bo pa več, pa mi ne bo več tako enostavno....Postopek pa je? Daš v posteljico, če ne zaspi in zajoče, pustiš tako dolgo, da sam zaspi? Že zdaj me je groza...


Sem sprobala metodo! Položila sem jo v posteljico, jo malo božala po ličkih, dala lubčka za lahko noč, vklopila babyphone,šla iz sobe...in v dnevni čakala, kdaj bo zajokala. Pa ni! Po 10 minutah premetavanja...naenkrat tišina, grem pogledat in je spala! Nisem mogla verjeti! Bom odslje vedno najprej poskušala tako, upam, da ni bila samo začetniška sreča!

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?