|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kompliciranje za BV ali nespoštovanje starejših?
12.9.2008 17:04:48   
Pikec
Mal čuden problem, ampak vsako mnenje dobrodošlo.

Od nekdaj mi je bil ples prava muka, ker se nikoli nisem mela prilike naučit, še za poroko je bivši hodil na karate jst pa na plesne. Itak da se nisem naučila plesat. Tko da je bila to moja ena travma. Pol se je pa mal zasukalo.

Pa se lani spravim na plesne. V plesni so mi dodelili soplesalca, pa sva se kar ujela in sva nardila tri stopnje skp. In sem ugotovila da v plesu neznansko uživam. Res uživam. Začuda.
Pa si solesalc bejbo dobi in seveda odpadem. Ker je v našem terminu tudi hodil plesat par kjer si je plesalka premislila sva se s 'prostim' osebkom moškega spola kaj hitro zmenila za letos. Čez poletje sva bila na vezi, še ta teden sva se slišala in je blo vse okej.
Grem včeri plesat plačam tečaj - a tip se ne pojavi. Telefon nedosegljiv, sms ni bil dostavljen. Ker pa je opazila učitlca da sem mal izvisela je rekla pa naj plešem z enim od plesalcev, ki je bil prost oz. ni imel soplesalke, ker se je pač odločila da ne bo hodila. Pa sva plesala skupaj.

Sej vse okej, če človek ne bi bil en starejši gospod 60+. Sej nimam nič proti starejšim ampak ... ne vem 60+ mi je pa mal dost. Pa še tist rahel, neprijeten vonj po postanih pirih je vel okrog njega. Ne tko direkt po alkoholu ampak po postanem pivu oz. vinu. Mene je nekje na polovici minilo vse. Nisem se mogla sprostit, nisem mogla mislit na nič razen kako bom čim dlje.

In molim da ni z unim k sem bla zmenjena kaj narobe k se ne javlja. Tistga bi še 'preživela', s tem je pa muka.

Zdej pa mam moralnega mačka, češ kaka sem do ljudi. Do starejših. Sam res mi ta človek ne potegne, ker naslednji teden res ne vem kaj bom naredila če se ta ''moj'' ne prikaže.
Najraje bi prosila šefa, če bi se mi najdu kakega bolj primernega soplesalca. Ampak se mi pa zdi zelo grdo od mene. Sploh ker smo bili lani kao skupina in se kukr poznamo. Ampak meni res ni za plesat s tem gospodom.

In imam res slabo vest, ker tako čutim. Kukr da sem grda do starih ljudi, da jih ne spoštujem. Da sem 'prevzetna' ker sem še mlada (no ja to je stvar debate). Da bi morala bit bl tolerantna. Po drugi strani pa obratnega primera pa še nisem vidla. Da bi en mladec plesal z več kot dvakrat starejšo gospo. A so to dvojna merila?
Kaj bi ve storile?

PS: se zavedam da je brezvezen problem. Ampak mam tolk slabo vest zarad tega in se zdim sama sebi prav 'grda' do nedolžnega človeka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kompliciranje za BV ali nespoštovanje sta...
12.9.2008 17:08:20   
Kerensa*
Ni ti treba biti tolerantna do človeka, ki smrdi, glede na to, da govorimo o pokretnem človeku. Za to netoleranco si tudi plačala.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2008 17:30:39   
sončnica13
men se zdi v bistvu, da je tuki bolj problem v tem, da tip zaudarja po alkoholuuser posted image . Najbrž bi se ti lahko normalno sprostila, če bi bil tvoj plesalec urejen, pa ne glede na to, da bi jih imel 60+
Tud, če bi bil ta tvoj soplesale mlajši, bi te pravgotovo motilo, če bi zaudarjal,....

moje skromno mnenje!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2008 17:33:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ni ti treba biti tolerantna do človeka, ki smrdi, glede na to, da govorimo o pokretnem človeku. Za to netoleranco si tudi plačala.

Tako nekako, ja.

Predvidevam, da ne odbijaš stran od sebe vseh starejših samo zato, ker so stari, če pa že, bi rekla, da je to bolj mogoče en tvoj skriti strah pred staranjem, izgubo vitlnosti ali kaj podobnega, ne pa nespoštovanje. Itak mislim, da spoštovanje ni nekaj, kar pride z določeno starostjo, funkcijo ipd., temveč se spoštovanje pridobi z dejanji.

Predvidevam tudi, da bi te tudi pri postavnem, energičnem 30-letnem soplesalcu motil postan vonj?

Sploh pa je ples nekaj, kar rabi energijo, kemijo, karizmo. Če tega ni, potem ni užitka v plesu, ne moreš prepustiti svojega telesa gibanju in glasbi.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2008 17:55:41   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR
Pa še tist rahel, neprijeten vonj po postanih pirih je vel okrog njega. Ne tko direkt po alkoholu ampak po postanem pivu oz. vinu. Mene je nekje na polovici minilo vse.

Ko sem to prebrala, mi je bilo vse jasno.

Meni nisi nič čudna, pravzaprav mi je čudno, da si lahko zdržala toliko časa zraven. Jaz poleg takih osebkov ne zdržim niti v vrsti v trgovini ali na pošti. user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2008 18:02:01   
Pikec
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Pa še tist rahel, neprijeten vonj po postanih pirih je vel okrog njega. Ne tko direkt po alkoholu ampak po postanem pivu oz. vinu. Mene je nekje na polovici minilo vse.

Ko sem to prebrala, mi je bilo vse jasno.

Meni nisi nič čudna, pravzaprav mi je čudno, da si lahko zdržala toliko časa zraven. Jaz poleg takih osebkov ne zdržim niti v vrsti v trgovini ali na pošti. user posted image

Ne razumet narobe, da je RES ORENK smrdel. NI nagnusno smrdel, sam čutil se je tist postan vonj. Ampak jst sem glede tega res občutljiva. Zavoham na 2km. In tip NI SMRDEL je blo videt da je stuširan, da ma sveža oblačila in vse... sam tist, tist vonj, sapa...jak.

Pa še to je faktor, da mam probleme s tistim čemur se reče intimni protor. Nekatere v momemntu spustim blizu, kist blizu. Nekatere, tudi prjatle, kolege, ki se poznamo že olala cajta ne prenesem v bližini. V intimni bližini. Recimo da z unima dvema plesalcema teh problemov nisem mela. S kolegom s katerim se poznava že ulala let pa sva res dobra kolega, recimo ne morem plesat, ker ga ne prenesem preblizu. user posted image
Sej vem da sem čudna.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2008 18:10:19   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Ma, sploh nisi čudna, samo feremoni niso bili pravi user posted image .

Meni se zdi povsem normalno, da se z enimi ljudmi počutiš takoj povezano v vseh nivojih osebnosti, z drugimi na nekaterih, z nekaterimi pa nikakor ne moreš zaštekat, pa če se še tako trudiš.

Tudi jaz funkcioniram enako, že ko nekoga prvič srečam, vem, kako blizu ga bom spustila. In eni ljudje (sicer redki) mi nikakor ne potegnejo, kar tako, brez kakšnega očitnega razloga.

Torej, vedno se bo našel nekdo, ki nam ne bo všeč, brez razloga in s tem ni nič narobe. Narobe se mi zdi edino, da se siliš v neke odnose, kjer se ne počutiš prijetno.

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2008 19:22:22   
Anonimen
Treba je vedet, da imajo starejši (tudi mi ga bomo imeliuser posted image ) en tak poseben vonj. Žal neprijeten. Ni samo higiena tu vprašanje. Meni vsi starejši "smrdijo". Sam kaj češ. Navadit se mormo.user posted image

Kaj bi jaz storila? Nimam pojma. Vem pa, da tudi jaz ne bi dolgo zdržala ob takem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2008 19:44:20   
Anonimen
Nimam pojma. Vem pa, da tudi jaz ne bi dolgo zdržala ob takem.

Jaz tudi ne, verjetno se do konca prve ure ne.
Neprijeten vonj....me kar zmrazi. Ne na plesnih, nikakor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.9.2008 19:47:50   
Mišni
Blajk. Če po postanem pivu oz. vinu smrdi ... ni treba imeti spoštovanja do pijancev, res ne.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.9.2008 19:59:27   
bumerang
Ne razumet narobe, da je RES ORENK smrdel. NI nagnusno smrdel, sam čutil se je tist postan vonj. Ampak jst sem glede tega res občutljiva. Zavoham na 2km. In tip NI SMRDEL je blo videt da je stuširan, da ma sveža oblačila in vse... sam tist, tist vonj, sapa...jak.

Ne, ne, sem definitivno razumela pravilno in mislila na točno TA vonj. Sem tudi sama občutljiva (milo rečeno) nanj. Mi ni hujšega kot kak dedec, ki se postavi za mano v vrsto, smrdi pa kot kuga, potem se pa ponavadi še par cm od mene drenja.
Ali pa kaka nedelja zjutraj v bazenu... fuuuuuj.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.9.2008 8:33:08   
Rožica I
Poznam ja, to je zame vonj po špricerju user posted image !Bljak! Ampak zame imajo ta vonj vsi, ki so mi, glede na feromone zgleda, nekompatibilni. Se spomnim še v srednji šoli me je žical en lušten, žal, s takim vonjem, pa takrat ziher ni pil user posted image !
Mi je pa bilo prav žal zanj, ker je bil res tip in pol...., sam vonja pa ni imel pravega user posted image

In glej, če so tebe skenslali parkrat, pa si preživela, bo tudi gospod user posted image ! Pač iščeš mlajšo kri user posted image !!!

ROŽICA

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.9.2008 10:18:53   
lotoska
Pikec ne se sekirat. Jaz bi vsekakor omenila da hočeš drugega soplesalca, ker če ti ples pomeni užitek, ti potem ples s tako osebo vse  pokvari.

V podobni situaciji sem bila po eni poškodbi na rehabilitaciji v toplicah. V dvoposteljno sobo sem dobila starešo gospo, ki jo je pripeljal mož. In gospa je bla dementna, kar mi mož obrazloži in navrže, če ji lahko pomagam.  Ja ni problema. No takoj ko je odšel se je obesila name, totalno zgubljena, kot bi padla z marsa.Nato jo srečam na hodniku in sprašuje kje je najina soba. Ji povem tretja vrata na desni ona pa kar stoji. Katastrofa. Tist trenutek sem šprintala do recepcije in povedala da sem v toplicah zaradi sebe, ne pa da bom varuška dementnim osebam. Dobila sem svojo sobo, gospo je pa v nadaljnje spremljalo osebje.

Kar hočem reči to: princip je isti kot pri tebi. Eno so vzgoja in manire, drugo pa ko nekaj počneš zase in zaradi sebe. Uživaj.

OT: koliko km že imaš?

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.9.2008 11:57:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska
Eno so vzgoja in manire, drugo pa ko nekaj počneš zase in zaradi sebe. Uživaj.

Ja, tako bi tudi jaz rekla. Sekiraš se BV, to ni nespoštovanje, gre za to, da z nekom človek normalno vibrira, z drugim pa ne. Kaj češ, tako pač je. Pa če nekdo nima pravega vonja, je še sploh kriza. Nehaj sploh razmišljat o tem, pa probaj najti kakšnega čist x fanta, ki bi šel plesat s tabo. Al pa v plesni šoli malo povprašaj, če je kakšna varianta, da ti oni kaj zrihtajo. Al pa se prestavi še enkrat v eno stopnjo nižji tečaj, če imajo tam kakšnega fanta preveč. Saj greš na tečaj v glavnem zaradi aktivnega in prijetnega preživljanja prostega časa, a ne, ne tolk zgolj zaradi znanja plesa.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.9.2008 12:12:26   
koala
Nisem brala ostalih odgovorov, bi pa rekal da ni nikakršne potrebe da imaš moralnega mačka. Z nekaterimi ljudmi se ujamemo. z drugimi pač ne. A to da je nekdo starejši, pa pomeni, da moramo avtomatsko vse sprejeti? Po moje ne. Moralnega mačka bi lahko imela, če bi bila nesramna do njega, ga žalila ali ponižala, pa ne zato ker je starejši, ampak zato ker se to ne počne nikomur.

Jaz bi prosila, da uredijo tako, da mi zamenjajo plesalca.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.9.2008 23:15:15   
Arwenko
Če hočeš od pelsa nekaj imeti, potem se sikiraš BV, če ti pa gre samo za zaporedje korakov, je pa čisto vseeno. Ampak jaz mislim da je point plesa ravno v tem, da uživaš in to skupaj s soplesalcem, in če se ne ujameta se pač ne ujameta. Mislim da je iz tvojega pisanja razbrat, da nisi nespoštljiva do starejših nasplošno, ampak je problem v tej konkretni osebi in zato se jaz nebi sikirala. Jaz bi prej preverila kako je s tvojim prvotnim soplesalcem, če ne si pa poišči drugega.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.9.2008 23:42:12   
Pikec
Jaz bi prej preverila kako je s tvojim prvotnim soplesalcem, če ne si pa poišči drugega.

Od dneva ko bi morale bit prve plesne je telefon nedosegljiv. Noben. Ne mobi ne doma. In me resno skrbi. Saj sva se večkrat vidla tud kar tako izven plesnih in še tist dan prej sva bla na vezi, tko da me res skrbi...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
15.9.2008 23:48:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.9.2008 9:57:00   
ronja
pikec, te ful razumem! Ples je oblika zapeljevanja, hočeš nočeš, tako je nastal, tudi si tam na 10 cm blizu z nekom in pač ni vseeno, kako zgleda, koliko je star in kakšnega vonja je. J*** ga, ampak te stvari so pri plesu pomembne! Lahko je kreten drugače, ampak mora pa imet nekaj na njem, kar te vsaj malo privlači, da lahko z nekom plešeš, pa pika!

Nimaš met kaj slabo vest zato, ples je pač tako intimen, da pač ne bi spustil vsakega zraven. Tako je nastal, to je njegov prvotni namen, čeprav ga zdaj uporabljamo tudi zgolj za zabavo in nima neke seksualne konotacije. Vseeno pa se ne da zatajit tega, da pač vsakega človeka ne želiš imet tako blizu in pika. lahko bi bil tudi mlad pa totalno antipatičen, pa bi ti bila ravnotako muka. Nima to veze samo s starostjo, ampak dejstvo je, da če se pri plesu ne moreš sprostit, potem je muka!

Seveda fantje ne plešejo s starimi gospemi, ker je na plesnih vedno več žensk in si lahko izbirajo in en mladenič sigurno naslednjič ne bo prišel, če bo dobil eno staro dondo. In se ne bo čisto nič sekiral za slabo vest. Ker fantje pač niso vzgajani v tem, da morajo bit vljudni in prijazni do vseh! Me pa moramo bit! Zato tudi vljudno gremo v dvigalo z moškim, katerega nas je malo strah - ker bi bilo nevljudno it po stopnicah, ko pa je že videl, da čakaš na dvigalo... in potem te moški v dvigalu napade. Ker je bolj važno, da smo prijazne in vljudne kot pa da poslušamo svoje instinkte! To je bullshit! Vem, da jaz tega ne bom učila svojih punčk!

Poslušaj svoja občutja in delaj po njih. Ples mora biti zabava in sprostitev in če ti on tega ne omogoča pač ne bosta plesala skupaj. Dedec pri 60+ bi to tudi moral razumet... Jaz tudi ne bom tiščala v 12 letnega fantka, da mu bo nerodno!user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.9.2008 10:35:36   
lunca77
Nič nisi čudna. Vonj je ena osnovnih stvari zaradi katerih se ljudje privlačimo ali odbijamo. Mene recimo sesuje preveč naparfumiran moški. Mi kr slabo rata. Ampak mogoče pa temu plesalcu, ki se ne javlja na telefon pa ti "smrdiš" user posted image
Hec, kar zmeni se tako, da bo prav tebi, ampak pri tem bi bila jaz vljudna in diskretna. Če te tako moti pa zamenjaj plesno šolo.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.9.2008 10:59:26   
tanikaa

Pa še to je faktor, da mam probleme s tistim čemur se reče intimni protor. Nekatere v momemntu spustim blizu, kist blizu. Nekatere, tudi prjatle, kolege, ki se poznamo že olala cajta ne prenesem v bližini. V intimni bližini. Recimo da z unima dvema plesalcema teh problemov nisem mela. S kolegom s katerim se poznava že ulala let pa sva res dobra kolega, recimo ne morem plesat, ker ga ne prenesem preblizu. user posted image
Sej vem da sem čudna.

Tukaj te čisto razumem. Pri meni je zelo malo ljudi, ki jih pustim v ti. intimni prostor. Prav nekako zaštekam in postanem ful nervozna, prav panična, če se mi kateri osebek preveč približa. Pa tudi taki, ki jih sicer mam rada.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2008 15:53:16   
tehnofil
rahel, neprijeten vonj po postanih pirih

Mislim, da ni razlog v letih ampak v vonju. Saj tam se učiš plesat, al iščeš partnerja? Torej gospodu povej, da bi ti čisto v redu z njim plesala, samo naj en dan pred vajami ne pije nič alkoholnega in ne je česna in čebule, ter se sveže obleče (pomeni tudi prej stušira). Saj to je osnovno. Mislim, da če moraš nekomu to povedati, ker sam ne dojema, ni nič narobe s teboj.

Jasno in pošteno. Mislim, da bi gospod upošteval. Če pa ne, pa kaj. Boš pa z drugim plesala.

Izmikanje brez razlage pa bi res razumel, kot da imaš kaj proti starejšim.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2008 15:56:02   
tehnofil
tist postan vonj.

Ja, to je vonj kozarčka vina zvečer ali česna.

Za začetek pa imej sabo Orbit zvečilne in bombone (če se mu zvečilni lepi na protezo). To bo ublažilo do naslednjič.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2008 15:59:57   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_
Meni je vonj FUL POMEMBEN, če ne NAJPOMEMBNEJŠI

Ja res. Meni so ene tam doli "ne dišale", ene pa tako dišale da bi se kar parkiral tam doli. user posted image Resno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.9.2008 9:50:14   
ronja
Izmikanje brez razlage pa bi res razumel, kot da imaš kaj proti starejšim.

Mah, jaz pa mislim, da nisi nikomur dolžan razlagat, zakaj ti z njim pač ni za bit na 10 cm blizu. Ti pač ni, pa konec. To mora odrasel človek razumet, starejši pa sploh, saj ima več takih izkušenj, verjetno.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......