|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolo za 2,5 letnika - kupiti ali ne?
9.6.2008 9:06:14   
Metuljček Cekinček
Zanima me vaše mnenje - v soboto smo se odpravili v šoping, da bi kupili kolo, ker je moj metuljček tricikel že prerasel. Sicer se še vedno rad vozi v njem, vendar je visok že 99 cm in se s koleni tolče ob ročaje, ker mu je tricikel enostavno premajhen.

Kot rečeno smo želeli kupiti kolo in edino, ki mu ga je uspelo zagoniti za kakšen meter je bilo eno tako pisano Nakamura kolo v Intersportu 12" (ne morem prilepiti slikce, ker imajo na njihovi strani samo pdf dokument). Problem pri tem kolesu je ta, da lahko pedale vrti tudi nazaj. Kolikor sem spremljala pogovore na to temo na RR, je bilo rečeno, da ni ok, če ne more kolesa zaustaviti s pedali.

Zdaj pa ne vem, ali naj sploh kupimo kolo ali ne? Druga kolesa, ki smo jih gledali, mu ni uspelo zagoniti.

Ali je otroka treba naučiti, kako se vozi kolo ali pa mu je to čisto nekaj naravnega in je treba počakati na pravi čas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolo za 2,5 letnika - kupiti ali ne?
9.6.2008 9:08:32   
Volga
Naš je imel Nakamuro, pa je neroden ko sto mater. Ta bicikl, nemreč. Bremze so bile samo na rokah, kar ni  v reduu. Naš se ni dobro počutil na njem.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2008 9:11:06   
skuštrana
Otrok se nauči kako zagoniti kolo. Nekateri prej, drugi kasneje. Naša je znala goniti kolo prej kot tricikel, tega ni nikakor pokapirala. Vi mu kar kupite kolo, slej ko prej bo znal zagonit.

Imamo pa Swinn in ga res priporočam.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2008 9:15:46   
...taša...
mi smo imeli kolo za 2,5 letnika, kjer je lahko vrtel pedala nazaj, pa ni ok, ker to kolo nima prostega teka. Ima, kot so včasih rekla "mus lauf", kjer si nogic ne more odpočiti. Čim preneha vrteti pedala, se kolo ustavi.

Mi imamo iz Hervisa Schirocco za 2,5 letnika, pa je ful ok.

lp

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2008 9:19:34   
Mišni
Meni se zdi Nakamura kolo super. Ni pretežko, to, da se da pedala vrteti nazaj, pa je kvečjemu prednost, da laže spelje, ko lahko naštima pozicijo pedal.
Mi smo prav tako kolo namenoma iskali.
Tudi to se mi zdi fino pri tem, da ima kolo obe zavori na balanci, da otrok pozneje, ko že obvlada vožnjo brez pomožnih kolesc, po kakšnem neravnem terenu, po kakšnem klancu navzdol, ko je nesiguren, da noge dol in še vedno hrati lahko bremza, česar pri kolesu, ki ima nožno zavoro, ne more.

So pa ta kolesa tudi super, kar se proporcev tiče, tako da mi niti malo ni čudno, da je edino tega vaš otrok lahko zagonil. Tudi pri našem je bilo namreč tako.
Ti Nakamura so dobri, pa še tisti Mascote so dobri, ki jih imajo v Trgoavtu, tisti so menda nekdanja Esperia.

Jaz torej po naših izkušnjah s kar nekaj kolesi (z Nakamuro se je sicer vozil le po trgovini, vendar je identično kolo kot Mascote, ki ga je imel) bi to kolo vsekakor zelo priporočila.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 9.6.2008 9:20:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2008 9:22:46   
Mišni
Evo, to je ta Mascote iz Trgoavta, pojdite še tega probat:

user posted image

Je pa Trgoavto v Mercator centrih.

Še link:

http://www.trgoavto.si/index.php?page=izdelek&id=1611&item=103&grp=ostali&sklop=4&target=otroska_kolesa-ostali&media=

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2008 9:26:01   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Meni se zdi Nakamura kolo super. Ni pretežko, to, da se da pedala vrteti nazaj, pa je kvečjemu prednost, da laže spelje, ko lahko naštima pozicijo pedal.

...pa ker otrok pri tej starosti še nima tako razvite motorike, da bi vedno samo naprej "gonil". Torej, da ga "zanese" in goni nazaj, kar v primeru "klasičnega" kolesa pomeni, da zabremza. TO je lahko moteče.

Kot pa berem, pa vidim, da otroci pač različno reagirajo na različna kolesa.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2008 9:30:05   
skuštrana
Marogica, naša je znala kolo vozit pri 2 letih. Brez gonjenja nazaj.

Ročna bremza - naša Liza ni dovolj močna, da bi jo stisnila, tako da pri nas je nožna bremza zakon.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.6.2008 10:54:07   
Nej1
Mi smo kupili kolo pred tremi tedni v Hervisu- z bremzami nazaj.

Prvi dan, dva sploh ni vedel zagonit.
Čez par dni pa mu je z vztrajanjem uspelo že parkrat zagonit, vendar ga je blokiralo, ker je gonil tudi nazaj.
Čez teden dni pa je osvojil gonjenje in že dirka okoli, da morem prav teči za njim, da se ne zapelje kam na cestouser posted image .
Zdaj se uči bremzat oz. pravočasno ustavit in mu je dosti lažje 'zabremzat' s pedali nazaj kot na sprednjo bremzo.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.6.2008 10:59:35   
tinkatonka

Mi ga tud imamo in je super user posted image user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.6.2008 11:07:19   
pipi
Mi smo za nasega kupili kolo Esperia v Bauerju, smo imeli sreco da smo naleteli na prodajalca, ki je zares obvladal, svetoval, ga posadil gor in pri 4. letih je speljal brez kolesckov. Tale Swinn pa ne vem, poskusi. Moja prijateljica ga ima za svojega in je nerodno kolo, na ovinkih fantek dol pada, o voznji brez kolesckov ni govora, bremze so cudne...
Najbolje, da greste po trgovinah pa da malo poskusi, mogoce bo pa njemu odgovarjalo.

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.6.2008 11:09:04   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Ročna bremza - naša Liza ni dovolj močna, da bi jo stisnila, tako da pri nas je nožna bremza zakon.

Mora biti dobra bremza, mehka, prilagojena otroški ročici, potem je pa v redu.

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.6.2008 11:48:49   
aluš
Tudi mi imamo Schwin, se je isto kolo zelo dobro obneslo pri obeh otrocih. Meni se zdi fino, da je zadaj zavora na pedalih. Naš ima sedaj 16 colskega tudi Swinovega, ki ima samo spredaj zavore, pa mislim, da bi se lažje vozil oz. ustavljal, če bi imela še vedno zadaj zavore. 

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.6.2008 12:42:53   
Naja31
Mi smo našemu 3 letniku prejšnji teden kupili kolo, 16-colsko, in se pedala lahko vrtijo tudi nazaj, ni bremze na pedalih. Meni se to ne zdi nič slabega, ker sinko še ni pokapiral, da mora zavrteti pedala cel krog, ampak samo zavrti do pol in potem pedala vrne nazaj in spet zavrti do pol. Tako se lahko vsaj kam premika. Če bi imel bremzo ne padlih, bi mu vsakič zabremzalo, in ne bi nikamor prišel.

Mu pa nikakor ne moremo dopovedati, da je treba zavrteti cel krog. Prav smešen je. user posted image

Sicer pa važno, da se tvoj zna gor peljati, a ne?

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.6.2008 13:01:06   
lex
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Otrok se nauči kako zagoniti kolo. Nekateri prej, drugi kasneje. Naša je znala goniti kolo prej kot tricikel, tega ni nikakor pokapirala. Vi mu kar kupite kolo, slej ko prej bo znal zagonit.

Moj je ISTI. Nikoli ni znal goniti tricikla. Vsi v vrtcu so furalni njegov tricikel, njega gospodiča je mogla pa mami vozit, ker enostavno ni znal. Potem sma mu za 2 RD kupila traktor tistega je pa takoj skapiral, letos je pa dobil Shwinna in je že v trgovini veselo goniluser posted image . Najbolj splača se ti it v kako specializirano trgovino s kolesi. Midva sva mu vzela malo večjega, ki ga bo lahko imel do enega 6 leta, pa še ni 99 cm velik. potem ga dobi pa najmlajša.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 15
9.6.2008 14:35:34   
zita

Mi smo pri 2,5 kupilu Swinovega 12 colskega, je super. cena je bila misim da 104 eur.
3 x je šel na kolo pa nikakor ni mogel pogruntati kako se vrti naprej, je vrtel še nazaj (kar pomeni bremzal). Potem je bil dež in smo kolo za 1 teden spravili, nakar ga spet posedemo in enostavno zalaufa. Je pa v tem času precej "kolearil" traktor na pedale in trikolesnik .Zdaj šibam poleg njega in se jezim, ker vozi tako hitro. Vozi se z eno roko ali hoče celo brez rok (kar seveda ne dovolimo), ima pa vedno na glavi čelado.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.6.2008 19:52:40   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: zita
Zdaj šibam poleg njega in se jezim, ker vozi tako hitro. Vozi se z eno roko ali hoče celo brez rok (kar seveda ne dovolimo), ima pa vedno na glavi čelado.

No, in zato bognedaj takemu otroku kupiti preveliko kolo. Si predstavljaš, da bi imel 16-colskega, kot eni svojim otrokom kupujejo kolesa pri 3 letih? Da bo za dlje. A si predstavljaš, kako bi s takim kolesom šele divjal? Ker tisto gre pa res (pre)hitro za otroka, ki seveda ne zna predvideti posledic. Sem se sama tako zafrknila in skoraj bi prišlo do grozne nesreče. Smo imeli res veliko srečo.
ZATO RES NE KUPOVAT OTROKOM PREVELIKIH KOLES!!!!

< Sporočilo je popravil Mišni -- 9.6.2008 19:53:18 >

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.6.2008 20:19:03   
bobek05
Naš 3-letnik ima Like-a-bike (brez pedal) in je super! Najprej sem bila ful skeptična, zdaj pa sem izredno zadovoljna s kolesom. Ta kolesa so super za ravnotežje in mislim, da sploh ne bomo rabili trikolesnika in bomo direkt potem prešaltali na navadno kolo...

Zelo priporočam! user posted image

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

Neposredna povezava do sporočila: 18
9.6.2008 20:41:53   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

Naš 3-letnik ima Like-a-bike (brez pedal) in je super! Najprej sem bila ful skeptična, zdaj pa sem izredno zadovoljna s kolesom. Ta kolesa so super za ravnotežje in mislim, da sploh ne bomo rabili trikolesnika in bomo direkt potem prešaltali na navadno kolo...

Zelo priporočam! user posted image

Se podpišem, zelo priporočam.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.6.2008 21:30:31   
smeja2
Ja mi imamo tud kettlerja brez pedal in mali z njim šiba kot profesor (2,5 let).
Sm sigurna, da ne bomo rabil pomožnih koleščk ko bomo taprav kolo kupili!
Super zadeva!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.6.2008 7:35:50   
honey
Naš je imel najprej kolo (rabljeno še od moževega nečaka, staro kot zemlja user posted image ), ki ni imelo bremze na pedalih. Pa čeprav je bila ročna bremza mehka in ne vem kakšna še, se je bil problem ustavit. Pa če je šel po ravnem, je še šlo, problem so bili klanci, ko je bilo potrebno malo bremzat. In smo šli v Hervisa, kjer smo mu mislili kupit kolo Eagle, ampak mož ni hotel, ker imajo "plastične" gume. Tako da smo mu ga kupili v Giga sportu pa ne vem, kakšne znamke je user posted image  Ima bremze na pedalih, je kompaktno kolo (se ne prekucne na ovinku, ko naš dirja okrog), ročno bremzo pa zelo težko stisne, tako da te bremze na pedalih so super. Pri tistem starem kolesu ga je pa od začetka zelo motilo, ker je lahko gonil tudi nazaj in se ni nikamor peljal. Je pa res, da je zelo hitro ugotovil, da mora gonit naprej, da se lahko odpelje in v roku 1 ure sem ga že lovila po dvorišču user posted image  Tricikel pa še danes komaj goni.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?