|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolki 1A, jedrca še ne dobro vidna
16.1.2006 23:02:49   
tincci
.. in zato moram široko povijati ponoči do dopolnjenega 4. meseca, potem pa pregled. Sem mislila, da če so kolki 1A, ni treba, ampak baje se še jedrca niso do konca razvila? A ima katera podobno diagnozo? Ker mi je tok ni več široko povijat user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolki 1A, jedrca še ne dobro vidna
16.1.2006 23:30:38   
*sweety*
Midve imava kolke 2A, pa moram široko povijati do konca tretjega meseca. Pa tudi meni je to ful smotano, ampak kaj čmo. Meni se smili, se mi zdi, da se kr ne more tako  fajn gibati, zaradi teh plenic. Upam, da jih bova po prvem pregledu lahko odstranili.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.1.2006 0:06:35   
lelaval
Verjamem, da ti ni več tako za previjat, a če je za otroka bolje, boš že. Naj pa čimveč bo naga - ko jo previjaš, (je pač tak čas, da je potem potrebno še ogrevat prostor, da jotroka ne zebe) da brca brez plenic - to je dobro za razvoj kolkov in pa v vodi pri kopanju, da brca.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2006 8:58:00   
Anonimen
Mi smo imeli pri 6 tednih kolke 1b, pa nam ni treba široko povijat. Že itak ni bilo treba. Kontrolo pa imamo pri 6 mesecih.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2006 9:03:25   
nanka
Naša je imela en kolk 1a, drugi pa 1b in sva morali široko povijati do skoraj 5 meseca. Sva hodili na kontrolo vsak mesec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2006 9:52:10   
soncek&luna
hmmm, me cudi, da smo vsi ostali zrastli brez problemov pri kolkih... vcasih se dojenckov ni siroko povijalo, pac pa smo bili zaviti kot bube user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2006 10:15:10   
Anonimen
Kako se ne vidi ne vem česa, kako to, da ni razvito?user posted image  
Kako pa potem lahko v Kranju z UZ pregledajo kolke že v porodnišnici in že takrat, pri otrokovih parih dneh življeja, povedo, če je treba na široko povijat? Pa je po mojem treba eni na 100 mamic. Vsaj jaz sem samo za eno slišala, da je morala.

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2006 10:40:54   
alijana
Pozdrav še z moje strani. Tudi moja user posted image user posted image  ima oba kolka 1A, ponovno slikanje pri treh mesecih, torej februarja. "Do takrat je uradno potrebno široko povijati, če rodiš v Mb." Lahko pa čez dan pri kakšnem previjanju opustimo široke plenice. Ko je razvita jo običajno pustim nekaj časa, da se nabinca. Saj bo minilo kot blisk te tri mesece. Kaj pa je dobrega v teh širokih plenicah? To, da dete lažje primeš, imaš vsaj kaj v rokah in te ni strah, ko jo vsi obiski  vlačijo po rokah. Tako jaz vedno poiščem dobro v slabem. Pa lep dan vam želim.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.1.2006 11:11:09   
figa
Tincci pri treh mesecih jedra še ne morejo biti razvita (lahko se vidijo le nastavki), zato se z UZ preveri samo tisto, kar se lahko. Sledi kontrola pri 5 ali 6 mesecih, kjer naj bi se jedra že videla. Do takrat pa ni potrebno široko povijanje. Tako je meni razložila pediatrinja.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.1.2006 12:03:45   
kati*
Pri nas pa je bila taka diagnoza: "metrično (ponvici dobri, hrustanec tudi, simetrija tudi, jedri glavic tudi) se kolka uvrščata med zrele kolke Ia skupine, ne povsem koščeni oglat rob pa ju uvršča med kolke IIb" user posted image
priznam da mi ni bilo kaj dosti jasno, smo pa dobili nasvet široko povijanje do konca 4. meseca in ponovna kontrola pri 4. mesecu (samo zato, ker sem imela jaz kot dojenček izpah kolkov - zaradi medenične vstave - kar mi je tako, kot da bi imel moj otrok večje tveganje za zlom kolka , ker si je njegova babica zlomila kolk pri smučanju user posted image )

Delali pa smo tako: ker je naš junak velik 65cm in ima 7,5 kg je čist fizično neizvedljivo široko povijanje - če dam eno tetra plenico, je rezultat brezvezen, ker mu nogič sploh ne drži narazen. Če pa mu dam 2 plenici, pa ne spravim več nobene obleke (hlač) čez to ogromno rito, da ne omenjam, da tud s povijalno plenico pol ne morem vse skupaj zvezat, da bi to nekak skup stalo. In delala sem tako,da previjam široko (mal improviziramo pri vsakem povijanju posebej) zgolj ponoči (pa še to ne vsako noč), ko je v spalni vreči.
In verjamem, da bo to OK.

lp, K

(odgovor članu figa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2006 16:53:53   
nejča
Ne vem a to paše sem, a mam zanimivo zgodbo: mi hodimo k privat pediatru s koncesijo (LJ). Na prvem pregledu smo dobili napotnico za UZ pregled kolkov s pripisom pozitivna družinska anamneza (jest sem imela šince). Pa smo šli na Polikliniko - ne delajo tega več, pa na Metelkovo - nimajo UZ za dojenčke, pa ZD Šiška - ne delajo tega, pa na Ortopedsko kliniko - ne delajo za dojenčke, na Pediatrično bolnico -  tam tega tud ne počnejo (halo!!!). No pa se me usmilijo na ZD Vič, lepo slikico smo dobil in naslednji datum pregleda. Pa zlomka naslednjič ugotovi sestra, da pa oni niso in ne bodo dobili od ZZZS niti tolarja za ta pregled, saj je pediater koncesionar in bi moral on plačati. Lepo so mi vzeli vse izvide in kao, da se sploh nikol nismo videli. Sem vidla vse user posted image , tok sem bla jezna. Pol pa k pediatru to povedat in on lepo reče, da mora vse te preglede kriti ZZZS in da  bi me morali sprejeti na Polikliniki. Po njegovem nasvetu smo poslali napotnico priporočeno tja. In kaj se je zgodilo? Lepo dobim nazaj, s pripisom da tega ne delajo več. Haloooo!!!
Pol pa pravi sestra pri  pediatru, da baje pa v Kranju ni problema. Ok, sam zakaj bi mogla bit pa LJ taka izjema?
A ma kera podobne izkušnje?

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2006 12:40:43   
Romcka
hi nejca...pri meni je bilo isto..celo lj sem poklicala in na koncu sla seveda v kranj in to SAMOPLACNISKO user posted image ....tole bi morali po moje malo bolj uredit tile nasi privat dr. s koncesijo..meni so v mostah in centru in bezigradz rekli, da oni skrbijo za svoje male paciente....
cauc

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.1.2006 9:45:38   
Grascakinja
Mi smo imeli 1B z nerazvitimi jedri, pa NISMO SMELI več široko povijat, ker si otrok z gibanjem, ne pa s fiksacijo, razvije kolke in jedra.

Pošiči drugo mnenje. Mi smo šli v porodnišnico kranj, so super prijazni, pa še poceni je bilo (5.000) in hitro si na vrsti.

V Kranju delajo UZ kolkov že kmalu po porodu. Naslednjega otroka bom tudi peljala tja na UZ, in to takoj po pregledu pri 1m, če ne še prej. Ali bom šla pa kar v KR rodit, pa bosta dva muhi ne 1 mah. Je pa v LJ res katastrofa, da nimajo enega klinčevega UZ za dojenčke v porodnišnici, pa bi vse opravili. Ne pa da jih mučimo s temi plenicami. Meni se je kar smilila in sem bila vsa olajšana, mala pa tud, ko sva nehali široko povijat. 

< Sporočilo je popravil pupa25 -- 21.1.2006 9:51:07 >

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?