Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 16:59:57
|
|
|
|
anckabancka
|
Čisto po potrebi, odvisno koliko jo nosim in kako je umazana. Ponavadi pa vsaj enkrat v eni zimi.
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 17:15:42
|
|
|
|
bskrle
|
Mojo sem letos zagotovo že dvakrat, kljub temu da je vijoličaste barve, se fleki zelo poznajo, kar svetijo se.
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 17:16:20
|
|
|
|
Anonimen
|
kos e vidi da je umazana :)
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 17:38:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz jo enkrat na sezono najmanj. Me pa moti, ker potem ne prepušča več tok fajn, kot je prej. A ve date mehačlec notri al nič?
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 17:50:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Sory, sem mislila na otroške bunde. Ampak saj je isto. Hothien, jaz sem v vseh teh letih, odkar perem (pa se jih je kar nekaj že nabralo ), vedno dajala mehčalec zraven, pa se mi nikoli ni zdelo, da bi bilo z impregnacijo kaj narobe. No ja, sedaj, ko sem izvedela, da to za impregnacijo ni dobro, ga res ne dajem več.
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 17:58:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je kombenezon skoraj vsak teden v pralnem stroju je pa res,da je svetlo modre barve.
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 18:00:37
|
|
|
|
Marogica
|
Borovo bundo(puhovko) perem čisto po potrebi, se pa je zgodilo, da kadar je bila blatna ali drugače zamazana, tudi 2x na teden. Ima sicer 2, ena je bolj za doma(zunaj) ena pa za v vrtec ali obiske. Čeprav dostikrat to kar pomešamo. V glavnem, imamo pač rezervo Mehčalec pa sem dala vedno, nisem vedela, da to vpliva na impregnacijo. Sicer pa sploh ne vem, če jo puhovka ima no ja, sedaj je itak prepozno.
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 18:17:34
|
|
|
|
al1*
|
Pri nas imata otroka dve bundi. Kolikokrat jih perem? Jakobove skoraj zagotovo 1x teden, Marušine pa 1x na mesec. Sedaj, ko je zunaj blatno, prihaja iz vrtca umazan, da je groza. Mehčalca ne uporabljam, ker jih posušim v sušilnem stroju.
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 19:27:56
|
|
|
|
Lunca1
|
Pina ima 2 bundi in jih perem po potrebi - umazaniji (bližnje srečanje z asfaltom, lužo ali kamenčki ), eno sem do sedaj 3x, druge pa še ne.
< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 12.3.2006 19:28:41 >
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 19:44:50
|
|
|
|
bombonček
|
Po potrebi.
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 21:22:30
|
|
|
|
Pupica
|
Tia ima več bundic in kombinizonov, tako da operem takoj ko se kaj zapacka...to je pa kr pogosto, sej če ne drugega jo z repom prekucne v kakšno čbodro sploh si ne predstavljam, da bi imela le 2 bunde, ker ponavadi je tako, da komaj je bundica oprana, jo že naslednji dan zapacka. Če jo naslednji dan ne zapacka, potem je "prekletstvo mimo"in jo lahko nosi še 14 dni S kombinizončki je pa tako, da je v vsakem neokretna in ko se podi za vedno nekje pade. Če je le sneg, je OK, kakor pa je kje v bližini cesta ali kaj podobnega...no v tem primeru je zihr kej umazano No in če bi na grobo povzela potem se mi zdi, da se vsak teden pereta vsaj 2 bundici in vsi trije kombinizoni. razen, če je grdo vreme, in smo manj vzuni, ampak je pa isto, ko gremo v trgovino se ona prav gotovo kje nasloni na avto, steno, skratka kaj umazanega... LP
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 21:28:23
|
|
|
|
lelaval
|
Puhovke od otrok dam v čistilnico (v letošnji sezoni sem jih samo 1x ), ker bi jih sicer uničila s pranjem doma, saj so bile predrage. Ostale bunde pa po potrebi - ko so umazane. Zanimivo pa je to, da ima hčera 1 bundo bele barve in ravno ta ostane kar dolgo čista. Sicer pa pri 8 in 9 letih tudi umažeta ne več tako hitro bundic. Kombinezoni - sploh, če je zunaj še blato, pa so potrebni pranja po vsakem izhodu.
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 21:31:35
|
|
|
|
TaRe*
|
Mi mamo tud eno za tabolš,pa ene dve za okrog voglov.Te,peremo kar pogosto,tisto za tabolš pa operem enkrat na mesec,al pa še to ne.Tole zimo smo kar malo manj prali,ker smo že od decembra nekaj bolj slabega zdravja,tako da smo bili tudi temu primerno zunaj.Tamara pa pride iz šole vsak dan umazana(če druga ne,se pa na avto nasloni),pa tudi počakam na vikend,pa takrat vržem bundo v stroj,saj tiste,ki so za doma niso dovolj fine ,da bi jih naša gospodična imela za v šolo.
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 21:37:52
|
|
|
|
KODA
|
Po potrebi.
|
|
[Brisano sporočilo] 12.3.2006 22:06:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 22:20:41
|
|
|
|
Bubamaraa
|
Po potrebi...
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 22:54:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Moje in od Kamikaze opereva enkrat na mesec. Je kar dovolj. Jan jih ima pet in vsak dan umaže eno, tako, da vse skupaj operem vsak vidend. Robi pa zaenkrat še nima bunde, ampak samo zimskega pajaca, ki sem ga do sedaj oprala samo enkrat (nosil ga je pa trikrat).
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 12.3.2006 23:12:46
|
|
|
|
Aleksandrin
|
2x
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 13.3.2006 8:28:14
|
|
|
|
petraz
|
Odvisno koliko krat jo oblečem. Letos sem jo oblekala le dvakrat, tako da sem jo oprala enkrat.
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 13.3.2006 8:30:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: hothien Jaz jo enkrat na sezono najmanj. Me pa moti, ker potem ne prepušča več tok fajn, kot je prej. A ve date mehačlec notri al nič? mehčalec se ne sme uporabljati pri pranju bund, vetrovk. Vsaj tako piše na vsaki ta boljši bundi, anoraku...
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 13.3.2006 9:12:08
|
|
|
|
dory
|
Maj ma dve bunde...eno za ta leps in eno za doma...in tista za doma je ponavad v stroju vsaj na vsaka dva tedna, ce ne se prej...drgac pa takoj vrzem v stroj,ko se vid,da je umazano...
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 13.3.2006 9:12:55
|
|
|
|
dory
|
aja pa jest zmer uporabljam mehcalec...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2006 10:01:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kolikorat perete zimske bunde? 13.3.2006 10:27:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš mali ima tri, vednar je v uporabi večinoma samo ena. Če je samo od blata, jo enostavno "pobrišem", gre vse lepo dol, sicer pa jo vržem v stroj. Tudi jaz nisem vedela, da se ne sme mehčalca zraven dajat Bolj je problem moja bunda, ki je skoz umazana (je take lešnikove barve, pa se vse gor vidi), pa še dobro da ste me spomnile, jo moram dat takoj v stroj, je že spet čisto umazana. še od jogurta malo bela, ker se mi je pač polil, ko sem ga jedla.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?