Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR IZVIRNO SPOROČILO: norge Naš je star dve in pol (majčkeno več) in pozna barve, zna štet do 10..11, pozna ogromno pesmic, tehnične stvari zna vse sestavit, razstavit..takoj mu potegne vse kar je tehničnega ... narisat zna krog, črto,ampak punčko in fantka????!!!! A TO VAŠI ŽE ZNAJO???? Pa sestavljenake, puzle...to itak laga že od prvega leta ..... Zna nekaj živali poimenovat v anglščini..kolikor smo jih pač vadili.. in še bi se našlo kaj... ne nič od tega ne zna, ko je bil v vrtcu je znal štet, pa je že pozabil kako gre, pa se ne obremenjujem, vem da je brihten da je joj, samo na drugih področjih, predvsem miselnih in zan fenomenalno povezovat stvari. No, iz tega razloga naš pediater, ne dela teh pregledov. Sem bila presenečena, ker pri letu dni (ali koliko že) nismo imeli pregleda, pa sem ga vprašala, kako to, pa mi je dejal, da so ti pregledi sami sebi namen, in da on že skozi običajen pregled opazi, če je z otrokom vse o.k. in se mu zdi čist brezveze ugotavljat, kaj na tisti dan vse zmore, ker je čist mogoče, da bo zmogel čez dva dni, tisti dan pa ne. In se popolnoma strinjam z njim. A je res pomembno, da triletnik ve čemu so namenjene zavese, pa eni jih sploh nimajo... Kaj se tiče narisati določeno stvar je pa tako, eni starši pojmujemo krog in črto, da je to punčka, drugi pa bodo zadovoljni šele, ko bo imela oči, pa nos, pa usta, obrvi, ušesa, 5 prstov na vsaki roki, krilce, čeveljce ipd. Pa še to bi rekla, ne obremenjujte se preveč, do šole bodo vse znali, do takrat pa res NI pomembno, kaj vse znajo ampak, da so srečni.
|