sazi
|
Otroci so si med seboj različni,m prav tako smo različni starši. Po tukajšnjih merilih sem slaba mama, ki ne motivira otroka, ga razvaja in še kaj - ker to vidite le na zunaj in le v kratkem obdobju. Ampak le jaz sama vem, kako mojega otroka voditi v neki smeri, da bo dolgoročno najbolje - da razložim. Sina sem (tako kot sedaj hčerko) dolgo vozila v vozičku (je res, da sta imela tudi gibalno razvojne težave, ampak ne tako hude - če bi ju "silila" bi lahko tudi hodila) in nosila v nahrbtniku. Pri dobrih treh letih se je odločil, da bo hodil sam - ni bilo neke prelomne odločitve, ampak kar naenkrat sem ugotovila, da ga nenosimo in peljemo nikoli več. Pride kamorkoli, nikoli ne jamra in v vrtcu je med najboj pridnimi pohodniki - pa tudi prej ni nikoli kompliciral. Hči tudi v vrtcu ne dela problemov - še nikoli mi niso rekle, da bi z njo imele kakšne težave. Ponavadi pa voziček vlačim s seboj zaradi lastne komoditete - da gor navesim vse litre vode in hrano, ki jo potrebujem za 4 osebe, pa obleke... - zakaj bi pri 30ih stopinjah vse to nosila v nahrbtniku, če se lahko pelje. Če pa se zraven (tudi od vhoda Arboretuma do igrišča) pelje še hči, je pa njena odločitev. In je ne vozim, ker bi se mi smilila ali ker bi mislila, da ne zmore, ampak zato, ker se želi vozit. Ko ima pa dan, lahko pride pa tudi okoli omenjenega jezera. Z vrtcem bi gotovo prišla, ker tam ima vedno svoj dan , pa je stara 2 leti in pol. In sem prepričana, da vozička kmalu ne bom več odprla in da bo sama hodila - pridno in daleč, tako kot njen bratec. Glede omenjenega jezera. Pot okoli je dolga 4,2 km (če mislimo isto jezero). Gre malo dol in gor. Za izlet bi se mi zdelo kar primerno ampak na meji. Jaz bi bila vesela, če bi jih peljali na tako turo, ampak jaz okoli tega jezera tečem in srečujem vse od malih do starih in se mi zdi tak izlet samoumeven. Za starše, i imajo popolnoma drugačen slohg življenja, ki si še sami ne predstavljali (predvsem zakaj bi sploh morali) prehoditi 4,2 km, se jim pa za njihove škratke to zdi znanstvena fantastika. Če vzgojiteljico samo povprašajo, če se jim ne zdi veliko in kakšne imajo izkušnje, se mi sploh ne zdi pretirano. Če bi pa zagnali vik in krik, če so nore, da male peljejo na take ture - potem bi se mi pa zdeli malo... Pa še eno podvprašanje za tisto, ki je napisala, da je mali pretekel krog in pol štadiona, tam ena 2 km. Sem samo narobe prebrala ali si te razdalje narobe razlagam? Ker krog in pol štadiona (vsaj običajnega) je 600 m.
|