|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vode spijete na dan?
15.7.2010 11:14:32   
CUKRČEK
Torej....kar sem vprašala v naslovu.

Jaz sedaj v tej vročini spijem do 6 litrov vode na dan (čiste vode izpod pipe in ne drugih pijač)user posted image Vsi mi pravijo, da je to absolutno preveč.

V normalno toplih dneh pa popijem nekje 3 litre.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vode spijete na dan?
15.7.2010 11:15:31   
Kerensa*
Vode sploh ne pijem. No, izjemoma kakšen kozarec kdaj pa kdaj, ko drugega ni na dosegu roke. Ostale brezalkoholne tekočine pa ne spijem več, kakor 2 litra.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2010 11:17:26   
mate0ja
Sm ravnokar štela. Danes sm spila že liter in pol. Torej sm na dobri poti, da jih do večera ene šest ruknem.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.7.2010 11:18:20   
Čebel@
jaz na sploh premalo spijem tekočineuser posted image .....se moram enostavno prisiliti da spijem vsaj 1 liter na dan

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.7.2010 11:21:29   
Felicita
Tko od oka kak liter pa pol do dva. Ampak zdele poleti jem še juhe. in na kile in kile lubenic (v 2eh dneh sm 3kg lubenico zmazala), ker me blazno odžejajo. pa ostalo sadje, smoothiji ipd, tko da v končni fazi tut pridem na 6+ litrov tekočine pomoje.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.7.2010 11:23:34   
CUKRČEK
no ja, saj jaz poleg te vode tud zraven zmažem še velik lubenice, breskev, juh...

Kolikšna je  meja pri tekočini, da je še normalno/dobro za telo??

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2010 11:27:13   
fickofacko
Včeraj sem ogromno spila, danes že tudi. Na splošno pijem dosti tekočine, predvsem vodo, pa kakšen grenak čaj. Sokov iz plastenk ne pijem, sploh pa ne z mehurčki.
Rada si pa dam v vodo limono ali limeto, brez sladkorja.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.7.2010 11:28:13   
krokos
Verjetno premalo - cca 1 liter tekočine na dan...

(odgovor članu fickofacko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.7.2010 11:44:15   
*alja*
Dosti premalo manj kot liter pa še to se moram prisilit!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu krokos)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.7.2010 11:48:37   
koala
Ogromno, danse sem spila že dva litra, vode in nesledkanega čaja. Če ne pijem dovolj postanem čist tečna in zadirčna.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 11:52:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.7.2010 11:56:51   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Jaz sedaj v tej vročini spijem do 6 litrov vode na dan (čiste vode izpod pipe in ne drugih pijač)user posted image Vsi mi pravijo, da je to absolutno preveč.

Kolikokrat pa greš pol lulat?
Mi imamo v službi neke nove flaške za vodo, drži 650 ml, pa spijem cca 3, pa še kak kozarec, dva, ...potem doma. Pa hodim non stop lulat. user posted image user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.7.2010 11:57:31   
darja.mark
jeej, svaka vam čast da tolko spijete. user posted image   Evo, ura je že skor 12 pa nisem danes spila še nič (okej, 2 kavi pa en čaj z avtomata). Enostavno nisem sploh nič žejna. Spijem pribl. liter na dan kar je ziher premalo :(  ampak mam to verjetno po moji mami, tut ona zelo zelo malo spije čez dan. Včasih se zvečer spomnem da cel dan sploh nisem nič pila. No zdaj sem se bolj v roke vzela in se kar mal prisilim. No ja ko sem v službi mam flašo pred sabo in se nalivam, hehe, sam ko pa domov pridem pa skos neki delam pa čist pozabim :(
Se bo treba mal poboljšat :)

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.7.2010 12:01:13   
poli*
Jaz spijem največ 1,5 litra na dan. Absolutno premalo. Se mi pa začne kmalu na koži poznati, ker mi rata zelo suha.
6 litrov same tekočine (brez juh in drugih obrokov) je pa kar preveč, ker zelo obremenjuješ svoje ledvice.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.7.2010 12:03:34   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Kolikokrat pa greš pol lulat?

PA sploh ne tako velikokrat.
Npr. zjutraj spijem 1,5 litra, da grem prvič lulat.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.7.2010 12:03:41   
Arwenko
Jaz tudi premalo no, pijem prvo plastenko šele danes...res pa je da spijem vmes še drugo tekočino, pa zjutraj pol litra cedevite vsak dan recimo, pa kak sok in coca-colo vmes, ampak čiste vode pa jedva uspem prit na liter do liter pa pol user posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.7.2010 12:30:19   
~Biba~
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Jaz spijem največ 1,5 litra na dan. Absolutno premalo. Se mi pa začne kmalu na koži poznati, ker mi rata zelo suha.
6 litrov same tekočine (brez juh in drugih obrokov) je pa kar preveč, ker zelo obremenjuješ svoje ledvice.
to mi razloži s spodobnimi argumenti prosim.

jaz spijem cca kake 3 litre vode na dan...ne vem točno...ko se spomnim, si nalijem in spijem 2 dcl..to je na vsako uro, pol, 2....kaj te vem...kaki liter sem že spila danes...v teh 2,5 uruser posted image kar sem budna.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.7.2010 12:32:03   
Klemy82
Zdaj v tej vročini povsod tovorim pollitrsko plastenko vode zraven. Doma pa pijem, kadar se spomnim, veliko pa konzumiram sadje, posebno breskve. Se pa trudim kak liter pa pol na dan vsaj spit. Včasih mi uspe tudi več.

Jst.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.7.2010 12:40:54   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: UnPerfect

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

to mi razloži s spodobnimi argumenti prosim.

jaz spijem cca kake 3 litre vode na dan...ne vem točno...ko se spomnim, si nalijem in spijem 2 dcl..to je na vsako uro, pol, 2....kaj te vem...kaki liter sem že spila danes...v teh 2,5 uruser posted image kar sem budna.

Baje pa da le ni take krize... seveda, ob predpostavki, da je človek zdrav.
http://med.over.net/forum5/read.php?223,5547933,5547933

< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 15.7.2010 12:45:34 >

Jst.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.7.2010 12:46:09   
talika81
jaz tudi spijem več kot 3 litre vode na dan. poleg tega pojem tudi veliko sadja, zvečer ponavadi vzamem tudi lubenico.
ker če ne pijem dovolj, me začne bolet glava in imam tudi zatečen gležnje. tako da tudi zato pijem kar dosti tekočine.
sam je pa pol posledica tega, da moram dostkrat na WC, tudi ponoči. user posted image

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.7.2010 12:46:47   
Felicita
ni tok problem v ledvicah kot je v ravnovesju elektrolitov v krvi... 6 l vode na dan je kr precej; pazi torej da zaužiješ dovolj hrane (lahko tudi mal bolj slane), da se ti kri ne 'razredči' preveč. lahko spiješ tudi kak 100% sadni sok ali izotonični napitek...
drugač bodi pozorna, če se ti bo vrtelo v glavi, boš imela dvojni vid ipd - to so lahko znaki porušenega ravnovesja elektrolitov v krvi.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.7.2010 12:47:21   
K_a_t_i
Skupaj s čajem za dojenje ziher tud 6 litrov. Nisem še slišala, da bi kdo spil preveč vode...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.7.2010 12:49:19   
Anonimen
Ko smo imel v gimnaziji biologijo, so nam razložili da je zelo fino, če se spije vsaj 2L vode na dan, vendar pa da pretiravat ni treba, ker si s prekomernim pitjem (vode) iz telesa spereš preveč kalija in da to pa ni dobro.

Drugače pa spijem od 1-2L na dan ... zdaj ko je pa tako peklensko vroče pa pomoje kak dan tut 3-4L ...

(odgovor članu Klemy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
15.7.2010 12:49:32   
ronja
Jaz popijem v službi pol litra ohlajenega nesladkanega čaja in doma še mogoče 1 liter vode, več gotovo ne. Ampak jaz se skoraj ne potim, redko mi je vroče. POzimi spijem v službi enako čaja (samo da toplega, hehe), doma pa vročo čokolado, hehe. Na to v službi sem se navadila, doma je pa to vse bolj - "otompotom". če sem žejna, pijem vodo, to vedno. Pojem pa ogromno sadja in zelenjave in jogurtov, kar je vse precej vodnato. Če moram jest kakšno drugo hrano (da gremo na obisk in ni toliko zelenjave), sem pa tisti dan navadno veliko bolj žejna, sploh če je meso. Res je tudi, da ne pijem kave, niti alkohola, ki sta oba diuretika (odvajata vodo, zato moraš po tem več pit),niti hrane navadno ne solim (je dovolj drugih začimb).

Mi je pa več pasalo pit v nosečnosti in sploh potem, po porodu, ko polno dojiš - brat se ni mogel načudit, ko me je videl s kriglo (pollitrskim kozarcem) vode v rokah, kako ga na dušek izpraznimuser posted image . Ker prej sem spila dva požirka in to je bilo to.

cukerček, pravijo, da pij, kadar si žejen. Če si ti toliko žejna, pač toliko pij. Jaz sem se nekaj časa siliia pit več, ker je kao dobro, pa je šlo vse takoj ven, urin čist prozoren in vse me je že peklo od tok lulanjauser posted image . Tako da sem nehala in pijem, akdar sem žejna, ali pa tako kdaj malo vmes, se pa ne trudim več prilest do tistih zapovedanih 3 litrov, ker jih ne rabim.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.7.2010 12:53:08   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Skupaj s čajem za dojenje ziher tud 6 litrov. Nisem še slišala, da bi kdo spil preveč vode...

evo primere, celo smrtne: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication#Notable_cases

sicer pa tale 2l vode na dan je čist zgrešeno - priporočeno je v resnici 2l TEKOČINE na dan, v kar se štejejo juhe, sadje, jogurti, sladoled, mleko,...  in je to neki čist drugega kot se silit z 2l vode.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?