ronja
|
Jaz popijem v službi pol litra ohlajenega nesladkanega čaja in doma še mogoče 1 liter vode, več gotovo ne. Ampak jaz se skoraj ne potim, redko mi je vroče. POzimi spijem v službi enako čaja (samo da toplega, hehe), doma pa vročo čokolado, hehe. Na to v službi sem se navadila, doma je pa to vse bolj - "otompotom". če sem žejna, pijem vodo, to vedno. Pojem pa ogromno sadja in zelenjave in jogurtov, kar je vse precej vodnato. Če moram jest kakšno drugo hrano (da gremo na obisk in ni toliko zelenjave), sem pa tisti dan navadno veliko bolj žejna, sploh če je meso. Res je tudi, da ne pijem kave, niti alkohola, ki sta oba diuretika (odvajata vodo, zato moraš po tem več pit),niti hrane navadno ne solim (je dovolj drugih začimb). Mi je pa več pasalo pit v nosečnosti in sploh potem, po porodu, ko polno dojiš - brat se ni mogel načudit, ko me je videl s kriglo (pollitrskim kozarcem) vode v rokah, kako ga na dušek izpraznim . Ker prej sem spila dva požirka in to je bilo to. cukerček, pravijo, da pij, kadar si žejen. Če si ti toliko žejna, pač toliko pij. Jaz sem se nekaj časa siliia pit več, ker je kao dobro, pa je šlo vse takoj ven, urin čist prozoren in vse me je že peklo od tok lulanja . Tako da sem nehala in pijem, akdar sem žejna, ali pa tako kdaj malo vmes, se pa ne trudim več prilest do tistih zapovedanih 3 litrov, ker jih ne rabim.
|