Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 7.3.2007 23:09:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Cca. 6 m3 hladne vode in cca. 3 m3 tople vode (ločena števca).
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 0:17:08
|
|
|
|
nejcko
|
Pri nas je poraba cca 2-5 m3 mrzle + 2-3 m3 tople na mesec, definitivno pa še nismo porabili nikoli več kot 10 m3 vode na spljoh na mesec. Je pa res, da večino žeht, sploh tistih generalnih, opravim pri mami
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 6:35:00
|
|
|
|
Dashenka
|
5-7m3 na mesec. 290m3 je nerealna številka - mogoče je bilo 290m3 za cel blok.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 8:24:44
|
|
|
|
petra a
|
okrog 4 m3-za 2 osebi
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 8:31:26
|
|
|
|
pety78
|
290 m3 ni mogoče. Midva sva imela cca 54m3 pa sva skor znorela. Voda nam je nekje puščala, še raziskujemo. Predstavljaj si koliko vode je v 1m3...Že to ne porabiš v enem dnevu, ne pa 290 v enem mesecu. To pride 9,6 m3 na dan. A mate bazen v stanovanju?
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 8:54:06
|
|
|
|
Anonimen
|
u jančika a maš ti vojsko inkognito na obisku
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 8:59:37
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, bi blo fajn met bazen . Jao, ne najdem zdajle računa, bohve, kam ga je mož dal, a na njem je gotovo pisala ta cifra. Verjetno sva površno pogledala celo specifikacijo in je napisana količina za blok, položnica pa izstavljena samo za naše stanovanje. Hvala vsem za odgovore!
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 9:53:33
|
|
|
|
dskubin
|
nemogoče, to je sigurno za cel blok. Mi smo je našopali 65 v dveh mesecih (11 ljudi), pa je to kar precej.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 11:17:11
|
|
|
|
bskrle
|
Ravnokar sem pogledala na položnico - 16 kub. m. NAs je pa 8 v hiši. S tem,d aje kotliček pokvajen in da si naši 2 neskončno dolgo umivata roke.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 12:04:41
|
|
|
|
NinKa
|
A tako malo vode porabite...pri nas v hiši je 7 ljudi pa porabimo okoli 27 m3.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 13:28:27
|
|
|
|
bamby
|
Normalana poraba vode na osebo je 3-4m3. So pa lahko tudi majhna odstopanja 1m3 v + ali-. 290m3 Sigurno za cel blok. Upaj, da ni kako drugače, da ne gre morda za kakšno puščanje, ker drugače zna biti, da boste morali celo plačati račun, kar pa ni mačji kašelj.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 14:47:43
|
|
|
|
arijana..
|
Smo trije, pa porabimo od 8 do 10 m3 vode mesečno.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 21:35:08
|
|
|
|
Jančika_
|
Uh, končno sem priša do računa - tistih 290 je seveda za cel blok, še vedno pa na nas 4 pride 26 kubikov, kar je, če primerjam z zgornjimi podatki, še vedno ogromno .
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 21:41:37
|
|
|
|
pety78
|
Ja, 26 kubikov je preveliko. Preveri, če vam recimo kotliček pušča, če kje stene mokrijo, ...
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 21:44:17
|
|
|
|
Anonimen
|
pa je ta postavka kar po osebi al po porabi? ker če je po osebi ni nujno da je pri vas kaj narobe ampak je lahko z vodovodom v bloku kaj narobe al pa je mnogo več ljudi v bloku kot je prijavljenih in plačujejo. a sta pri vas prijavljena 2 al 4? recimo?
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 21:48:10
|
|
|
|
Jančika_
|
Parkrat smo imeli kontrolo v bloku (nimamo vsak svojega števca, le skupnega), pri nas konkretno vse štima, samo nekatere mamke imajo pa še predpotopne pralne stroje, pa taužent let stare pipe in tako - in seveda ne spustijo onega tipa v stanovanje, da bi pogledal . Zdaj razmišljava o svojem števcu, ampak bohve, koliko bi stalo razbijanje in priključitev, se še nisva pozanimala. Priznam, da bi me bolelo srce ob razbijanju, ker je kopalnica pred kratkim obnovljena in mož jo je sam delal. Pa v kakšnem letu ali dveh bi se morda selili, če bi bilo vse posreči...hmmmm, za razmislit bo....
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 21:50:34
|
|
|
|
Jančika_
|
LARA, postavka je po osebi - ko se je rodil Vasja, je čez par dni prišla na vrata ena soseda prijazno povedat, da zdaj smo trije in da moramo to prijavit, da pa lahko to ona naredi in tudi bo, če ne bomo mi . Tako da mislim, da osebe v celem stopnišču štimajo . Je pa zelo verjetno, da je z vodovodom kaj narobe, ampak do zdaj niso še nič našli.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 21:54:11
|
|
|
|
Anonimen
|
hehe red more bit :P
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 8.3.2007 23:12:19
|
|
|
|
Moyca_
|
moram it pogledat- sem prav radovedna sedaj
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 9.3.2007 20:47:40
|
|
|
|
arielca
|
Jančika, tile skupni števci so . Moja mami dela na Komunali in pravi, da imajo v našem koncu mnogi bloki NORO porabo, zato se jih zelo veliko odloča za odštevalne števce. Glede na vašo porabo, je zagotovo kje kakšna okvara. Samo če kje kotliček pušča, na bit kriza!
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 10.3.2007 11:27:49
|
|
|
|
bamby
|
Nekateri ne znajo prav nič šparat pri vodi. Npr. nekaterim teče voda kot za stavo... Jaz jo npr. ob vsakem krožniku, ki ga dajem v pomivalni stroj, sproti zaprem. Me ne stane nič in tako mi ne steče več 10 letrov zaman, pa čeprav nimamo svojega števca. In vsa porabljena voda, tako od tistih, ki malo popazimo nanjo, kot od tistih, ki prav nič ne pazijo, gre na skupen račun in se pobratsko razdeli na osebe. In 26m3 je ogromna poraba na 4 osebe ali morda celo samo 3 Je pa res zoprno sedaj kopalnico razbivat in števec montirat, če se kmalu odselite. No, saj mi se bomo tudi, pa nam bodo že v maju začeli razbivat, ker nam bodo menjavali glavni dotok vode, pa smo kopalnico na novo naredili. Pa števce nam bodo zraven montirali.
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 10.3.2007 23:19:13
|
|
|
|
Anja**
|
ne vem od kje imam podatek v glavi, da pride montaža odštevalnega števca 60.000 bivših tolarjev ... po moje se vam ne spalača...za 2 leti defiinitivno ne...
|
|
|
|
RE: Koliko vode porabite na mesec? 11.3.2007 18:58:41
|
|
|
|
bamby
|
Če se kdo od domačih spozna na vodoinštalaterstvo, ni razloga, da ga ne bi sami montirali. Tako te stane samo cena števca + nekaj materiala (+razbita kopalnica)
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?