|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko uvajanja predlagate?
6.1.2009 15:04:43   
Jatek
Zanima me koliko časa ste imele uvajanje v vrtcu.
Jaz imam zaenkrat plan en teden, pa me je ena prijateljica prestrašila da je premalo.
Sicer smo pa začeli včeraj, tako da sva bili skupaj eno uro pa pol.
Danes sem jo pa že samo pustila za eno uro in je kar dobro prestala mojo odsotnost.
Glede na to da mi je ostalo še nekaj lanskega dopusta bi lahko uvajanje podaljšala.

Lp,J

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 6.1.2009 16:47:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec
6.1.2009 15:05:51   
memole80
Kot sem slišala od sestre, naj bi bilo uvajanje cca. 2 tedna oz. odvisno kako bo otrok sprejel.

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2009 15:36:24   
anckabancka
Jaz nisem nobenega uvajala več kot 1 teden. Sta pa oba vrtec lepo sprejela, brez joka. Tretji in četrti dan sta tudi že spala.

< Sporočilo je popravil anckabancka -- 6.1.2009 15:37:06 >

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2009 15:49:23   
Jatek
si me kar potolažila anckabancka.
sej bom probala 1 teden, pol bom pa vprašala vzgojiteljico ali bi blo še za kak dan dobro podaljšat.

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2009 16:22:16   
zinkazi
lahko si o uvajanju preberete na mojem forumu, pa se potem odločate, kaj bo za vas najbolje. lahko me kontaktirate na zs.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2009 17:02:46   
misa4
Pomoje je odvisno od otroka koliko časa rabi. Moja ga ni, sva jo peljala v vrtec in se je začela igrati, potem je rekla dijo mami in sva šla. Sem jaz rabila uvajanje, da sem sprejela,da me je tok hitro odpikalauser posted image . Stara je bila 2 leti.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2009 18:52:53   
ksenija12
Priporočam čimkrajši čas, zato, da otrok ne naredi povezave jaz-mami in vrtec, ampak da dobi občutek, da sta on in vrtec (mami pa gre ta čas v trgovino in vedno pride ponj nazaj).
Mi smo se uvajali dva dni (pa še to je bilo preveč), se pravi, da sva tam preživela cca 3-4 ure, potem pa sem rekla, da grem v trgovino in pridem ponj. Prišla sem čez 4 ure. Jokal je samo prvi dan in nič več. Naš starejši velja za zelo občutljivega otroka (star je 2 leti, ko je šel prvič v vrtec, nikoli ga ni še nihče pazil, ker sem bila na porodniški zaradi mlajšega, je bil ves čas z nama).
Mislim, da ko otrok enkrat dobi občutek, zagotovilo, da bo mami prišla nazaj, potem ni več problema. V našem vrtcu so rekli, da so sprobali vse metode in se je ta izkazala za najboljšo. Jaz jim najprej spoh nisem verjela, ker si nisem znala predstavljat, kako lahko po 2 dneh se navadi...ampak je delovalo 100%.
Veliko uspeha!

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2009 19:31:32   
triša
Ksenja dva dni se mi zdi absolutno premalo.
Ne vem kako lahko pustite starši otroka pri totalno neznani osebi že po dveh dneh, a prej si ga imela dve leti pri sebi doma.
Kruto!
1-2 letni otrok ne more vedet da boš ti oz. mama prišla nazaj. Ker nima razvitega konstantnosti  objekta. Šele pri 3-3.5 letih je sposoben to občutiti.
Mogoče res ne joka ( v tako kratko trajnem uvajanju) in veš zakaj, zato ker se enostavno vda v usodo, zato ker ne more niti jokati od šoka in žalosti.
To ve vsaka vzgojiteljica katera ima le kanček strokovnosti in zdrave pameti.

Kajti vsak zdrav otrok ob ločitvi z materjo joka in ta jok je normalen. Če otrok ne joka ko ga po enem dnevu uvajanja pustiš pri tujcih ( to vzgojiteljice takrat pač  še so, čustvena navezanst se razvije šele po nekaj tednih, lahko tudi mesecih)... ti moram povedati da to ni normalno. 
Tak otrok svojo žalost potlači in je zdravo ne izraža, kar ima lahko ( ni pa nujno) kasnejše psihosomatske posledice ( prehladi, viroze, angine, konstantna obolenja, kronične bolezni....).

Normalno je da se otrok nekako zdravo uvaja vsaj dva tedna, spi šele koncem drugega, ko dobi že kanček občutka varnosti, da pa res rad obiskuje vrtec, ko gre nasmejan v skupino pa se lahko čaka tudi nekaj mesecev.

Je pa res ena stvar, da je veliko odvisno od matere, če mati sprejema vrtec kot nekaj pozitivnega ga bo absolutno tako sprejemal tudi otrok.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko uvajanja predlagate?
6.1.2009 20:43:19   
end1
z mojo sem bla prvi dan dve uri, drugi dan sem jo pustila tam dve uri, tretji je jedla malco in naslednji teden je že hodila v jaslice do spanja, prve dva dni, pol pa je že tam spala. Zjutraj, ko sem jo tam pustila je malo jokala par dni. Mi je pa sodelavec, ki je mel hčerko v isti skupini potolažu, ko mi je rekel da je tudi takoj nehala jokat. 
In tako sem bla jaz zadovolna in mala tudi in so dve leti že mimo ....   uživajo.

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2009 21:57:41   
diva 4
Jaz sem oba moja otroka peljala prvi dan vrtca na zjtrk.Tam sem bila do konca zajtrka in počakala , da so se otroci začeli igrat.Nato sem se od otroka poslovil z besedami , da se čez nekaj časa vrnem.Ko sem po eni uri prišla , je vzgoj. rekla naj ju še pustim do malice, ker sta se oba lepo vključila v igro.Drugi dan je bilo enako , le da je ob slovesu poteklo nekaj solzic.Zato sem se po pol ure vrnila in sta tako lepo sledila skupini, da sem ju zopet pustila.Tretji dan sta v vrcu tudi že spala.Čisto brez jutranjega joka ob slovesu pa je bilo po cca. enem tednu.Hči je šla v jasli z 11 imi meseci, sin pa je imel 15 mesecev.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2009 9:17:38   
rose
Mi smo se pa uvajale tri tedne. Sem se prilagodila hčerki. Prve dva dneva sve skupaj se igrale po kakšno urico. Prav videlo se je, kako se privaja na novo okolje. vsakič je šla malo dlje na ogled :-)
Tretji dan sem hotela it malo ven, pa je bilo zelo hudo. šele v drugem tednu se je tok navadila na vzgojiteljice, da so jo uspele pomiriti. potem je šlo pa hitreje.
Septembra je šla z 13m v vrtec in zdaj gre prav z veseljem in uživa v vtrcu.

Pri nas so tudi vzgojiteljice rekle, da je čisto normalno, da ima na začetku otrok krizo z jokom. in če je ni, pa pride kasneje. In da je nekje normalno uvajanje 2 tedna.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2009 19:54:28   
dalara
uvajanje v vrtcu je predvsem odvisno od vsakega posameznika.
Sama delam v jaslični skupini in odkrito povedano v tem šolskem letu ni bilo uvajanje niti pri dveh otrocih enako.
Sama zagovarjam predvsem takšen začetek:
-prvi dan je otrok v skupini kakšno urco ali dve skupaj z mamo
- drugi dan pa poskusimo , da ostane nekaj časa sam
- ves nadaljni postopek pa je odvisen od otroka - zelo veliko pa tudi od mame- ali mora v službo, marsikateri pa se tudi zelo mudi domov pospraviti stanovanjeuser posted image
Kako boš uvajala svojo pupiko, je najbolje da se kar z vzgojiteljico dogovarjaš.
Želim vama veliko uspeha, pa čimmanj jokauser posted image . Verjamem da bosta na koncu obe zadovoljniuser posted image  Sporoči kako vam gre

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2009 22:46:06   
roberta
uvajanja bi moralo biti toliko, kolikor ga otrok rabi. ti pa predlagam tako, da jo nekaj prvih dni spremljaš tako, da si ob njej (v istem prostoru, ni potrebno, da si tik ob njej) skos, se pravi, da ni tistega, da se "odtihotapiš". naj se mala navadi na prostor in ljudi ob tvoji navzočnostii, ko se počuti varno. potem, ko pa boš videla, da je v prostoru in z ljudmi že "domača" (kolikor pač more biti v nekaj dneh), pa počasi pojdi. najprej jo pusti za 5 minut, nato 20 minut, nato 1 uro...

tako ne bo nobenih stis in groz in strahov, itd.

robetra

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.1.2009 6:49:42   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Jatek
Zanima me koliko časa ste imele uvajanje v vrtcu.

Prvič smo prišli v ponedeljek in je bil tam od 8-ih (od zajtrka) do 10-ih. Naslednji dan je bil od 8-ih do 12-ih (do kosila), tretji dan pa že cel dan. To je bilo vse. Pri obeh otrocih.

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.1.2009 14:30:02   
Jatek
Danes je četrti dan uvajanja, včeraj in danes sem jo pustila tam za 2,5 uri tako da je bila tam na kosilu.
Ni nič jedla, tako da sem jo po nasvetu vzgojiteljice jaz nahranila in je potem steklo.
Jutri bi jo po planu pustila tam spat, vendar bomo prestavili na ponedeljek.
Tako da bomo jutri ponovili današnjo vajo.
Malo že dojema da jo puščam v vrtcu, ker danes ko sem jo odložila je jokala, prejšnje dni pa ni.
Vem da jo puščam v dobrih rokah, vzgojiteljici sta vedno dobre volje in veliko pojeta.
Upam, da bo Alja kmalu prebrodila to težko obdobje tako zanjo kot tudi zame.

LP,J

(odgovor članu dalara)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.1.2009 15:09:57   
tojeto1
Max 5 dni, torej 1 dan si cel dan z njo, potem pa skrajšuješ čas.

(odgovor članu Jatek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.1.2009 15:09:43   
Kontrakarambolšrauf
Prvi dan sem bila tam z njim eno uro na igrišču z ostalimi.
Drug dan sem ga pripeljala na zajtrk in ostala eno uro, nato za eno uro odšla.
Tretji dan prišel na zajtrk, po katerem sem jaz odšla in prišla nazaj na kosilo, nakar sva odšla. Jedel je vsakič sam, jaz sem samo opazovala.
Četrti in peti dan prišel na zajtrk, prišla po njega po kosilu.

Drug teden je tam tudi spal, vendar so me poklicale da pridem po njega vsakič čim se je zbudil.

Tretji teden pa po programu, ponavadi je v vrtcu 6 ur.

Je pa uvajanje odvisno od otroka, istočasno sva dve uvajali in je ona še ves prvi teden tam ostajala ves čas, ker se jo je otrok ves čas oklepal in jokal. Moj je pa malo jokal prva dneva, nato pa nič več. Ampak je tudi tak odprt družaben karakter in gre vedno k vsakemu, tudi drugje ga lahko BP pustim v varstvu in ni težav.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.1.2009 15:25:28   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

uvajanja bi moralo biti toliko, kolikor ga otrok rabi.

s tem se pa strinjam. in z dejstvom, da so si otroci pač različni.

moj je totalno sproščen, odprt in komunikativen, nima strahu pred tujimi ljudmi....ampak vrtec pa je bil prvi poskus dizaster. sva se uvajala en teden in v petek sem ga prvič pustila za uro samega, pa  ga vzgojiteljice z 20 letnim stažem niso mogle pomiriti. so rekle, da se jim zelo redko zgodi kaj takegauser posted image  mali je dobil tako psihozo, da sva noč preživela v bolnišnici in s tem končala tudi vrtec za naslednjega pol leta.

sem pa ugotovila, da mu pač vzgojiteljica ni in ni kliknila, pa dolgčas mu je bilo.

bomo probali letos spomladi in uvajali se bomo kakor dolgo bo potrebno. si bom vzela čas. še vse je prišlo vedno samo od sebe ob pravem trenutku in prepričana sem, da bo z vrtcem prav tako. 

< Sporočilo je popravil rija -- 10.1.2009 15:26:37 >

...vox populi...

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?