|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko ste imele UZ?
12.9.2007 14:35:21   
Nasy
Brala sem, da nam baje v celi nosečnostu pripadata le 2 UZuser posted image Sedaj sem v 16. tednu in sem imela v bistvu samo enega, prvič, da je G potrdila nosečnost in že videla srček, drugič pa sem bila že na samoplačniški NS. Sem pa na bolniški zaradi rizične nosečnosti. Možek je ravno včeraj debatiral s sodelavcem, da je njegova ženka hodila precej pogosto na UZ, skoraj enkrat na mesecuser posted image Po koledarčku, ki sem ga dobila v reviji Nosečnost, naj bi tudi bilo predvidenih več teh pregledovuser posted image Vse je baje odvisno od G..

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko ste imele UZ?
12.9.2007 14:36:51   
Lunca1
Jaz ga imam na vsakem pregledu, ker ga ima moja G v ordinaciji. Drugače pa ti dejansko pripadata samo dva, na začetku in morfologija.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2007 14:39:10   
*tajda*
Jst imam Uz ob vsakem pregledu,do sedaj sem si plačala le Ns.Se pravi da se jih imela že 9.Sem pa v 38 tednu.Čisto  je odvisno od gnekologa,pripadata ti pa baje samo 2 v celi nosečnosti.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2007 14:51:51   
Spark
Vse je odvisno od ginekologa. Jaz sem imela do sedaj 4, na prvem pregledu, morfologija, okrog 28. tedna in okrog 32 tedna.
V prejšnji nosečnosti sem imela drugega ginekologa in sem imela cela dva UZ.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2007 14:52:13   
Nasy
Sej fora je v tem, da mene tud vsakič pregleda, še ko nisem bila nosečka, mi je UZ nardila. Fora je, ker niti pregledov nimam nobenihuser posted image  

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2007 14:52:34   
tintin
Drug teden imam 4. pri svoji ginekologinji.
Najprej v 8.tednu - potrditev nosečnosti
Nuhalna - 13.teden
Morfologija - 22.teden
KOntrola rasti - 34.teden

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2007 14:56:24   
Nasy
no, se pravi, da je to čist normalno, moj zaganja celo paniko, da zakaj je pa sodelavčeva žena hodila na preglede tko pogosto, jaz pa neuser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2007 15:00:30   
neja.bor2007
Ja res je vse odvisno od Ginekologa!.Meni je v zadnji nosečnosti vsega skupaj naredil 3 uz.Ns sem si plačala sama.
Je pa prav na to temo odgovarjal dr. Pušenjak na svojem forumu,in pravi,da je UZ vsak mesec nesmiseluser posted image ,da mora biti vsak UZ,ki je višek strokovno utemeljen.
No in moj G. je meni tudi tako razložil.Sicer ne vem zakaj je tako,ampak se mi zdi,da je vseeno bolje pregledat vsak mesec.Kot,da jim je to tako težko?user posted image

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2007 15:04:29   
Nasy
Jah, zgleda, da se vsi ozirajo samo še na to, kolk denarja pade v žep oz. koliko ga da zavarovalnica. 

(odgovor članu neja.bor2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.9.2007 15:08:45   
mišk
Meni ga tudi naredi na vsakem pregledu. Sicer takega bolj na hitrco, da preveri srčni utrip, pa lego,... Ja, pa vedno mi hoče povedati spol, pa ga hitr ustavim, češ da nočmo vedet!!user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.9.2007 15:10:30   
Nasy
Kolk ste pa pol kaj pregledov imele?

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.9.2007 15:13:14   
Tanayya29
ja moj se tudi drži načela..kolikor jih pripada...sem v 33 tednu,do sedaj mi je naredil celo 3user posted image !
upam,da mi bo kakšnega še naredil.Sj kako pa ve,da je vse ok,če ne vidi?user posted image

To se tudi jaz sprašujem,zakaj tok šparajo s tem?
No pregleda pa me vsak mesec..vaginalno(maternični vrat in vnetja),vsaj to!!Pa otrokov srček posluša..

pa seveda prej tehtanjeuser posted image ,pritisk,potem pa še voda,kri pa tudi ne vsak mesec...
pregled mam pa na vsake 4 tedne,zdj na koncu pa ne vem,verjetno mal bolj na pogosto?

< Sporočilo je popravil nayya28 -- 12.9.2007 15:16:40 >

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.9.2007 15:16:35   
marita
v prvi nosečnosti sem imela slabo kri (železo), me je naročala na preglede na 3-4 tedne. Vsakič mi je na hitrco tud UZ naredla, ker ga ima pri sebi. Ampak ga je res na hitrco kakšno minutko, tolk da je vidla če je vse ok.
Sedaj v drugo me naroča na 5 tednov, pa imam isto g., rizično nosečnost in tudi slabo kri. Bomo videli kaj še bo do konca.

V prvi user posted image sem imela 13 pregledov, + NS privat, + en dodaten privat UZ. Rodila sem 5 dni pred PDP.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.9.2007 16:43:11   
cebelicamaja
ultrazvoka sta res samo dva plačana od zavarovalnice. ampak pregledov je pa vseeno malo več.
jaz hodim k moji G na 4 tedne. je pa res, da sem bila prvič v 10. tednu, potem je bila samoplačniška nuhalna, potem pa vsake 4 tedne en pregled. poglej malo v prilogo od materinske knjižice. menda tam piše, koliko pregledov ti pripada.

v prvih tednih so pregledi bolj redki. moja G mi je rekla, da če gre tako zgodaj kaj narobe, ne morejo kaj dosti ukrepati. pa še to je dodala, da če pride do problemov tako zgodaj, se največkrat izkaže, da narava poskrbi za red. najbrž bi bilo z otročkom kaj zelo narobe, če bi tako zgodaj na silo skušali zadrževat nosečnost.

no ja. ti se samo ne sekiraj preveč, počivaj in skušaj uživati. če te pa tudi v prihodnje ne bo naročeval kolikor toliko redno, pa ga vprašaj kako je s tem.

lp, maja

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.9.2007 17:34:22   
suzanamai
Sem v 35t in do sedaj sem imela že 10 uz. Je pa res da predvsem zaradi težav, dvakrat zaradi izredne krvavitve, trikrat zaradi kontrole rasti, enkrat zaradi zajčje ustnice v družini, nohalno, morfologijo, prvega rednega in enga še za povrh. Slikic imam že za cel album. V prvi nosečnosti pred 9 letimi pa sem imela v celi nosečnosti 2 uz, dobila samo eno slikico na morfolgiji, pa še to sem mogla plačati.

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.9.2007 17:42:56   
Naja30
Ja, res je odvisno od G. Moja sicer tudi ni skoparila z UZ, ampak ko sem bila user posted image  mi jih niti ni naredila veliko. Prvič, da je potrdila user posted image , potem morfologija v 22t in še eden v 34t, da je vse izmerila.

Enkrat sem jo vprašala, če bo spet kak UZ (nekje vmes med temi) in mi je rekla, da če ni suma, da je kaj narobe, ni potrebe. In sem se strinjala z njo, ker sem imela pred to user posted image  splav zaradi odmrtja ploda in zdaj sem bila predvsem vesela, da res ni suma na hudega user posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.9.2007 18:02:25   
loncica
Moji UZ do zdaj

8. teden - urgentno zaradi krvavitve
9. teden - potrditev nosečnosti
13. teden - nuhalna
16. teden - uz
21. teden - morfologija
25. teden - sem se šla pokazat, ker me je nekaj špikalo
26. teden - redni pregled, tudi naredila UZ

Do sedaj 7 UZ, en samoplačniški (nuhalna) in dva zaradi morebitnih težav.

Lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.9.2007 18:23:18   
Anonimen
Na začetku sem ji plačala 27 evrov za snemanje na vsakem pregledu, kar je seveda pomenilo, da sem na vsakem pregledu imela tudi UZ, ki sva ga posneli na kaseto. Plačala sem samo NS (ker je bila drugje). Mislim da sem imela vsega skupaj 11 UZ skozi celo nosečnost.
Drugače pa ti res pripadata dva potrditveni in morfologija.

(odgovor članu loncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
12.9.2007 19:01:59   
Tanayya29
ja meni so tudi tko razložili,da če ni potrebe,pač ne delajo...
tako,da zgleda da že vejo,kaj delajo!
no,jaz upam,da ga  bom sedaj v 34 tednu spet deležna!
Sicer tudi jaz svojemu G. popolnoma zaupam,in če pravi tko...pol je že tkouser posted image

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.9.2007 19:09:09   
kesi
Sem v 32.tednu in čeprav nosečnost do sedaj poteka brez problemov imam UZ pri vsakem pregledu.

KESI

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.9.2007 19:11:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

Vse je baje odvisno od G..

Tako je.

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
12.9.2007 20:50:17   
sazi
2 gratis, 2 samoplačniška drugje
res ni fer, da je kakor se G spomni...

< Sporočilo je popravil sazi -- 12.9.2007 20:54:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.9.2007 21:45:24   
Nikki24
Jaz sem ga imela čisto vsak pregled. Pa še slikco imam iz vsakega pregleda, ampak sem jo plačala.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.9.2007 9:04:30   
Bonnie_RR
UZ sem imela na vsakem pregledu. Me je bolj "pazila" zaradi pregrade...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Nikki24)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.9.2007 11:19:42   
novakatja
Meni je naredila UZ 1., potem samoplačniška NS, morfologija in kontrola rasti. Vmes pa skoraj na vsakem pregledu na hitro (3 minute - brez meritev). Sedaj v 9. mesecu pa pogleda posteljico in količino plodovnice.
Moja G mi je razložila, da zavarovalnica odobri 2 + potrditvenenega in  da če je normalna nosečnost in čutiš otroka itak nima kaj odkrivat. Da pa ima ona tak
način dela. Vmesnih UZ tudi ni nikamor vpisala. 
Po moje ni nujno, da so tisti z več UZ boljši. Imaš pa bolj občutek, da nekaj naredi.
Kako so pa potem rojevale pred dobo UZ???
Meni se normalna nosečnost ne zdi bolezen, da bi non stop moral hodit k zdravniku na vse sorte preiskav!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?