|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko staneta izolacija in fasada?
12.4.2009 8:42:54   
Splišni
Koliko približno prideta izolacija in fasada za hišo? Ene srednje vrednosti.

Za približno tako hišo:
user posted image

Koliko pa nova streha?

Približno, samo toliko, da vem malo računat.

Aja, pa še če kdo ve, koliko pri žičnata ograja. Recimo, da se da luknje v zemljo izvrtat, notri nalit beton in not strebre, taka najcenejša varianta. Koliko je meter take ograje ali kako se to računa? Približno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko staneta izolacija in fasada?
12.4.2009 8:59:11   
mika
Za fasado in streho ti žal ne morem odgovorit, ker te cene danes več ne veljajo....men se zdi, da je sodelavka rekla, da je DEMIT fasada 35€/m2, streho pa  nekje 10.000€-rušt, kritina pa od 5000€ naprej. Mi imamo tondach in smo pred tremi leti plačali 1.100.000, 00sit....sej pravim, jaz imam bolj stare cene.

Za žično ograjo (zeleni program) s 'T' stebri , višine 80cm. 20m, nas bo stalo, nekaj čez 100€.

Poglej nas pletni strani:http://www.zivex.si/....tukaj smo mi kupili, ker so bili najugodnejši.

< Sporočilo je popravil mika -- 12.4.2009 9:03:22 >

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.4.2009 9:07:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2009 9:08:50   
mika
ja, brez lesa mislim. Pa ne ga lomit...pločevinasta streha toliko stane? pa sej niso normalni, kam so znoreli s cenami...
aja, razen če imata veliko razgibano steho.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
12.4.2009 9:13:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2009 10:13:44   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mika
streho pa  nekje 10.000€-rušt, kritina pa od 5000€ naprej.

Ja a ni grušt tisti les, na katerega se da potem kritino? Saj po  moje rabim samo kritino, no, pa kakšno izolacijo spodaj.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2009 10:14:54   
Splišni
Za žično ograjo (zeleni program) s 'T' stebri , višine 80cm. 20m, nas bo stalo, nekaj čez 100€.

Poglej nas pletni strani:http://www.zivex.si/....tukaj smo mi kupili, ker so bili najugodnejši.

To se mi pa ne zdi drago.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2009 10:40:19   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

streho pa  nekje 10.000€-rušt, kritina pa od 5000€ naprej.

Ja a ni grušt tisti les, na katerega se da potem kritino? Saj po  moje rabim samo kritino, no, pa kakšno izolacijo spodaj.

Če je zdrav les, potem res potrebuješ samo kritino in najbrž še izolacijo.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2009 10:47:28   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

To se mi pa ne zdi drago.

sama ograja ni draga. Drugače pa ima Bauhaus ipd...dražje, sploh stebre, ki so ponavadi okrogli. Močna sta pa oba enako. gre samo zato, kar ti je bolj 'všeč'. Men je bilo vseeno, ker bodo ob ograji itak ciprese, poleg tega  mejimo s sosedi z vseh strani, le vhod je na cesto, tam pa imamo drsna kovinska vrata.

Za ograjo smo delali  cokl 50m in je lani zneslo 3.500,00€, kar je bila zelo ugodna varianta.
Vi nameravat vrtat luknje in zalit, to pa je še bolj ugodno.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2009 10:58:15   
cgorjanc
pred dvema letoma za vikend 100m2  vse razen lesa v ključno z delom  5.000€

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2009 18:04:43   
nuala
Fasade so ( z izolacijo npr. 8 cm stiropora ) nekje med 25 in 35 EUR / m2.
Za novo streho smo na podobni hiši pred 3 leti plačali cca 10.000 EUR ( samo kritina in delo ).
Za ograjo na 700m2 površine pa cca 120 EUR ( palice, mreža 1,8m  , beton, lastna izvedba ) + vrata ( ta so bila okrog 400 EUR.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2009 20:32:26   
Splišni
Aha. Najlepša hvala.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.4.2009 21:17:03   
Jančika_
Soseda ima na pogled manjšo hišo kot je ta na sliki, kvadrature ne vem. Pravi, da je dobila predračune od 10.000 do 15.000€user posted image . Naša je večja, pa si sploh ne upam it računat...

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2009 9:02:15   
TomTaylor
Najbolje, da izbereš par ponudnikov in jim daš delat predračune (nam so jih delali brezplačno). Njihove cene se lahko ful, ampak res ful ful razlikujejo in to kljub vnaprej izbrani strešni kritini (Golob opečna kritina). Pri nas smo pred dvema letoma za 320 m2 strehe + izdelava 3-eh frčad plačali približno (v tolarjih bom govorila) za kritino cca. 700.000 sit in za menjavo ostrešja (tiste lesene lajšte, folija, delo, 3 frčade, 5 strešnih oken Velux) še 2.100.000 sit. Toliko je prišel najcenejši ponudnik. Najdražji pa bi  za isto delo (in material) zaračunal 4.500.000 sit. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2009 10:37:30   
Splišni
Hvala vam, punce, ampak mi smo se zdaj odločili, da vsaj zaenkrat kar lepo v stanovanju ostanemo.user posted image

Pa ne zaradi teh cen, ampak je tako naneslo, in meni je kar prav. Se vam pa še enkrat zahvaljujem za trud.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.4.2009 11:45:35   
mala maja
za približno enako kvadraturo smo dali

12000€ za fasado

predračun za približno enako kvadraturo 8000-1000€ brez lesa

V okolici LJ so cene za fasado med 35-42€/m2

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.4.2009 8:45:32   
k1
odvisno kako izolacijo boš dala gor. ali stiropor, ali lamele???? cene so kar različne. pošlji firmam povpraševanje, pa boš videla, tudi do par 100 eur je razlika v predračunih.midva sva vzela material pri topdomu (gradnja maribor). so bili naugodnejši.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.4.2009 20:13:44   
Tanja55
tudi jaz mam nekaj vprašanj:
a) se mi splaca dat samo stiropor izolacijo na 60 let staro hiso ali se kaj zraven?
b) mi zna kdo svetovati kaksno podjetje, ki dela izolacijo na Gorenjskem? in
c) ali ste ob cene, ki ste jih navajale za izolacijo 25-35 Eur/m2 mislile samo izolacijo ali tudi fasado (torej, barvo).

Morda so neumna vprasanja, ampak na tele zadeve se pa res ne spoznam. Zato bom zelo hvalezna za vsak odgovor/nasvet.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.5.2009 22:37:23   
marelina
Zanimivi podatki. Ma te kr vrže ja. Nas še tudi to čaka.

Mene a mika, da bi si izrisala možno barvo fasede, oken in strehe. Kje lahko to nardim?

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?