|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko povejo 3-letniki?
18.2.2008 22:37:43   
afrika
Koliko vam povejo vaši triletniki, ko jih vprašate, kako je bilo v vrtcu (ali kje drugje, kjer vas ni bilo zraven)? Kaj so delali, ipd. So gostobesedni? Že samostojno pripovedujejo dogodke in početje iz vrtca? Morate zelo vrtati v njih, da kaj izveste? Naš princ je tako skrivnosten... kot da je vrtec drug planet, o katerem se ne govori. Mogoče pa preveč pričakujem od malega. Včasih po čudežu kaj pove, je pa to zelo redko. Tudi ko ga sprašujemo, kar ignorira. Sicer pa lepo govori in je še kar zgovoren. V vrtec rad hodi. Nikoli ni imel odpora, kvečjemu obratno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko povejo 3-letniki?
18.2.2008 22:58:34   
ona
Naša 3 letnica sama od sebe tudi ne pove,ko jo pa vprašam kako je bilo v vrtcu se ji pa odpre in začne razlagat,da še mene preseneti!user posted image
Ko je pa sin še hodil v vrtec pa nikoli ni nič povedal na dolgo in široko,le ko sem ga kaj vprašala je samo tisto odgovoril,hčerka pa kar začne pripovedovatuser posted image
Ma kdo jih razume?user posted image user posted image

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2008 23:13:26   
frutka_
Jaz vprašam v vrtcu ali je bilo vse OK in enkrat letno grem na pogovorno uro, da slišim pohvale.user posted image  Sicer pa se tekom dneva, vikenda spomni kakšnega dogodka mi pove kaj se je zgodilo.
Zmeraj ko ga vprašam kaj so jedli reče juhico in kruh user posted image , ko ga vprašam ali je kdo manjkal mi pove koga ni bilo, kaj pa vem...meni je bistveno da rad gre in da z nasmehom na ustnicah govori o svojih vzg. in prijateljčkih. Na svojo pobudo,brez mojega navzkrižnega zasliševanja.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2008 23:29:28   
lelaval
Jaz jo včasih vprašam, kako je bilo v vrtcu, pa pove, včasih pa ne - kot, da se ne spomni. Ob sredah gredo v šolo v telovadnico telovadit, in doma nam še pokaže, kako telovadijo. Pa zapoje dostikrat, ko pa se spomni - pa je to lahko nedelja, pa reče - v vrtcu tudi tako delamo, ali v vrtcu tudi imamo to in to. Če jo pa vprašam, kaj so jedli, pa vedno reče: juhico - dalje pa se ne spomni user posted image  - očitno ni tako pomembno, ker doma ji je tudi najbolj važna juha.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 23:30:50   
Anonimen
Naš princ je tako skrivnosten... kot da je vrtec drug planet, o katerem se ne govori.

Enako. O varuski cisto nic user posted image .

...ceprav se ne govori veliko, vprasanja o varuski ignorira....kot bi bil tisto nek drug svet.

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2008 23:39:16   
lex
"Kaj ste delali v vrtcu?"
"Nič." "Risali." Največkrat je tišina.
"A si jedel kosilo?"
"Ja."
"Kaj pa?"
"Nič kaj, nisem jedel."
"A ste bili zunaj?"
"Ja."
"Kaj ste delali?"
"Dirkali."

Tipičen naš pogovor o vrtcu. Včasih, REDKO pove kaj so delali, pa recimo včeraj je imel dar govora in je že komaj čakal, da gre v vrtec, da bo z Anejem in Domnom dirkal (za traktorji se podijo po igralnici, kolikor jim je dovoljeno, ali pa tekajo po igrišču).

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2008 4:17:51   
Spark
Naša je tudi zelo zgovorna, ampak kakih posebnih informacij pa ne dobim od nje. Ko jo vprašam, če je bila pridna mi pove, da je bila. Ko jo vprašam, če je kaj jedla mi odgovori zajtrk in kosilo. Pove mi da so se igrali, in to je to. Zadnjič mi je povedala malo več.
Pove pa mi, kako bundo imata varuški- kake barve je, in ko od varuške punčka zboli, mi vedno pove, da jo je odpeljala k zdravnikuuser posted image . Aja, pa tega je jaz ne sprašujem.  

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2008 7:15:56   
srki
Sam po sebi je sicer zelo zgovoren, glede vrtca pa mi zelo površno pove oz. samo tisto, kar ga vprašam, pa še to kratko in jedrnato. Bo že povedal, saj se nič tako presenetljivega ne dogaja, da bi vse morala vedeti, drugače pa so tu govorilne in vzgojteljice, da jih več povprašamo.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2008 8:19:46   
Nikica
O vrtcu se najraje pogovarja že v postelji, preden zaspi. Prej se pa ne mara, pravi, da mi bo že zvečer povedal, kaj je tam delal. Potem pa se kar razgovori in pove najbolj zanimiv dogodek iz vrtca. Pa tudi koliko in kaj je pojedel, ponavadi mu ni nič dobro, razen kruha.user posted image user posted image A ja, zelo pomembno mu je to, kdo je bil njegov prijatelj tisti dan (naslednji dan je zagotovo kdo drug), kdo se je z njim igral in kdo mu ni nagajal.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.2.2008 8:27:32   
nuala
Kako je bilo v vrtcu?
"Dobro"
Kaj ste počeli?
"Jedli"
Kaj je bilo za kosilo?
Največkrat blekne "makaroni " oz informacija ni 100% zanesljiva.

To je nekako vsakodnevni pogovor o vrtcu. Včasih izvem, da so kaj risali, da je Konstantine nagajal vzgojiteljici. Res pa je, da vsak dan dobimo dnevno poročilo o dogajanju v vrtcu ( hrana, obnašanje, WC, kaj so počeli, kdo je imel RD,... )

Moj 5-letnik ni kaj dosti boljši, razen, če ga kaj zelo navduši.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2008 8:36:42   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Največkrat blekne "makaroni " oz informacija ni 100% zanesljiva.

Pri nas pa juha, meso in krompir, vsak danuser posted image .

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2008 10:36:59   
Naja31
Moj skoraj 3letnik zelo veliko in na široko razlaga kako je bilo v vrtcu. Ko ga poberem, ga sama vprašam kaj je jedel, če so šli kaj ven, kaj so delali zunaj. Potem pa še celo popoldne razlaga kaj so delali (risali, peli, plesali), kaj je jedel, kje je spal,... Vedno sem dobro informirana koga je vzgojiteljica okregala, kdo je zbolel in zakaj ga ni  vrtcu, pa pove če je kaj jokal, če je kaj padel, če mu je kdo nagajal,...

Meni je to zelo všeč user posted image .

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2008 11:22:41   
afrika
Ja, saj tudi mi sprašujemo vzgojiteljico kaj in kako, da vemo kaj dogaja.
Mene pa zanima, kaj povejo vaši mali.
Vidim, da so nekateri prave klepetuljeuser posted image .(od kolegic so sami taki, ki povejo še razne vzgojiteljske trače, zato sem se že kar malo zamislila). Vidim pa tudi, da nismo mi edini, ki še ne povemo kaj več kot /(ali pa celo nič):

Kako je bilo v vrtcu? LEPO
Kaj ste počeli? IGRALI.
Kaj ste se igrali? AVTE./PLESALI./PELI.
Je bilo dobro kosilo? JA
Kaj pa si jedel? NIČ.

No, ti odgovori so kar stalnica vsak dan. Tu pa sem se oglasila zato, ker, ko sprašujeva z možem vzgojiteljico kaj so delali, kako je bilo itd, se ona vedno na veliko čudi: A ni povedal, da smo delali to in to in to... pOtem pa sem dobila občutek, da bi moral že vse to povedati (npr. da so delali krmilnico za ptičke in kako je on zabijal s kladivom in da so dali noter semena...) saj se tako kdaj kasneje izkaže, da so kakšno stvar delali v vrtcu, ker toliko ve o neki stvari, pa mu nismo doma povedali. Pač moramo sami iz njega razbirati, kolikor uspemo. Vsak dan tudi ne moremo vzgojiteljice gnjavit na dolgo in široko. Je pa super, če vam že brez da vprašate, postrežejo z dnevnimi podatki. Tak sistem mi je zelo všeč (žal ga pri nas ni).

LPuser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2008 15:00:17   
spacika
Več pove stari babici, pa ne vem zakajuser posted image Je pa res, da je prej manj povedala, sedaj pa vedno več. Ob vstopu v vrtec je bila 3, sedaj je 3 in pol. Še vedno pa pove, le slabe stvari, in pa kar jo vprašam. Ko pa vprašam sovrstnike(sosedove otroke)ki hodijo skupaj v skupino, pa sploh nič ne povedouser posted image Men je važno, da pove, če se ji zazdi, da je bila krivica storjena. Več ne rabim vedet, ker vem, da se ima v vrtcu max lepouser posted image

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2008 16:14:36   
frutka_
Pri nas v vrtcu imajo navado, da dnevne drobtinice sporočajo preko table pred igralnico. Gor vsak dan sproti pišejo kaj se je zgodilo pomembnega (recimo praznovali smo Žigov RD, gledali smo lutkovno predstavo, bili smo v muzeju, slikali smo,....). Včasih so še kakšne slikice poleg posnete z digitalcem! Tako ne rabiš na vratih viset in spraševat ampak prebereš in imaš iztočnico za pogovor.user posted image

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2008 16:19:27   
mika
Naš princ je tako skrivnosten... kot da je vrtec drug planet, o katerem se ne govori.

pri nas tudiuser posted image

ko jo vprašam, kako je bilo v vrtcu, so usta zapečatena. drugače govori tekoče in lepo opiše dogodke, ko pa se omenja vrtec nastane tišina.

zelo rada hodi v vrtec,samo govorit noče o njemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?