|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko plačate/kaj dobite?(LJ in okolica)
9.9.2009 22:51:10   
akin
Videla sem, da obstaja podobna tema - cene varušk, vendar bi rada to zastavila malo drugače, tako da bo upam bolj pregledno in v pomoč ne samo meni, ampak še komu ki prvič išče varstvo v Ljubljani ali njeni bližini. Še posebej me zanima za prvo starostno obdobje.
Lepo prosim, če se ta tema ne sprevrže v komentiranje cen, ki jih plačujejo drugi in debato o tem kaj je predrago, kaj je dobro in kaj ne...

Najraje bi torej videla, in vas prosim, če bi samo direkt odgovorili na vprašanja:

- kje poteka varstvo: Lj/okolica
- na vašem/varuškinem domu
- število otrok, ki jih čuva
- opremljenost prostora: igrače, posteljice, voziček, varnost...
- usposobljenost varuške: od "navadne" upokojenke ali študentke, do usposobljene varuške
- koliko plačujete za varstvo
- kaj cena še vključuje: hrano, plenice, račun, morda pomočnico ali kuharico...
- kako star je vaš otrok?
- morda kratko še kakšna relevantna informacija, ki po vašem mnenju vpliva na ceno

Najlepše se zahvaljujem vsakemu, ki bo pripravljen kratko odgovorit na ta vprašanja!user posted image

< Sporočilo je popravil akin -- 9.9.2009 22:52:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko plačate/kaj dobite?(LJ in okolica)
10.9.2009 9:42:00   
xerox
Jaz sem mojega imela pri varuški do sedaj, ko je šel v vrtec, in sicer od 1 leta naprej, vse skupaj 4 mesece.
Varuška je v Ljubljani, na njenem domu v hiši, kjer ima eno sobo preurejeno dobesedno v vrtec z vso opremo in igrali in igračkami in vse kar sem sedaj videla tudi v vrtcu, v sosednji sobi ima 6 posteljic,kjer otroci spijo.
Se pravi v varstvu ima 6 otrok od 1-3 let, ima mislim da 10 let izkušenj.
Plačevala pa sem 300 eur(če nas ni bilo, je odštela 6 eur/dan), sama sem nosila plenice, robčke, kremice, ostalo pa je ona priskrbela hrano in pijačo.

V glavnem jaz sem bila prezadovoljna z njo, res je super in sem že rezervirala mesto za naslednjega člana, ki se nam bo pridružil čez dva mesecauser posted image . Tako, da sem se odločila, da bo najprej en čas pri varuški, potem pa ga bom dala v vrtec, ker sem imela nažalost par slabih izkušenj z vrtci in me je zdaj kar strah dat v vrtec 11 mesečnega user posted image . Mogoče si bom pa do takrat, ko bo mali star 11 mesecev premislila in ga vseeno dala v vrtec, mogoče bom pri drugem manj občutljiva in bom manj komplicirala ali pa še boljuser posted image .

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2009 12:38:02   
sazi
Sin ni več v varstvu, je pa bil do lanskega decembra.

kje poteka varstvo: Lj/okolica - LJ_BEŽIGRAD
- na vašem/varuškinem domu
- število otrok, ki jih čuva 3 (je bilo obdobje, ko sta bila samo 2 in nekaj časa 4)
- opremljenost prostora: igrače, posteljice, voziček, varnost...igrače od prejšnjih otrok, nič posebnega - ograjen vrt s trato in pokrit balkon, kjer so previželi čas tudi v deževnih dneh - so bili veliko zunaj. otroci so spali v sobi na postelji ali pa kar v kuhinji na kavču.Gospa je imela en voziček, tako da je, če so šli na sprehod najmlajšega otroka peljala
- usposobljenost varuške: od "navadne" upokojenke ali študentke, do usposobljene varuške
- koliko plačujete za varstvo 270 EUR
- kaj cena še vključuje: hrano, plenice, račun, morda pomočnico ali kuharico... hrano je dobil tam, plenice smo nosili sami
- kako star je vaš otrok? tam je bil od 14. do 34. meseca. Gospa pa ponavadi čuva otroke največ do 3. leta
- morda kratko še kakšna relevantna informacija, ki po vašem mnenju vpliva na ceno

Naj samo dodam, da sem bila z varstvom zadovoljna in mali tudi. Le ob koncu mu je bilo verjetno že malo dolgčas.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2009 19:53:39   
mala zirafa
A bi rada odprla varstvo?Mene tudi zanimajo cene.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2009 20:49:30   
akin
Ne, ne bi rada odprla varstva, ampak ga iščem. In rabim malo informacij, da se bom sploh lahko pogovarjala o ceni oziroma da vem kaj je drago in kaj ni, ali naj iščem naprej ali se zadovoljim s tem kar sem do sedaj našla...
Zdej že vidim, da sem recimo imela čisto naroben vtis, da pa v lj pod 400 evri ne dobiš varuške. Ampak le na podlagi dveh odgovorov še ne morem kaj preveč sklepati, tako da z veseljem pričakujem še kakšne!

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.9.2009 15:58:04   
buhtlčk

- kje poteka varstvo: Lj/okolica, 9h (lahko tudi malo več)
- na vašem/varuškinem domu - dvosobno stanovanje z veliko (delno pokrito) teraso. Stanovanje je namenjeno le otrokom oz. je v bistvu spremenjeno v ''vrtec''
- število otrok, ki jih čuva trenutno 3, sprejeli bosta max 10
- opremljenost prostora: igrače, posteljice, voziček, varnost... ležalnički s posteljnino, otroške mizice in stolčki, otroški pribor, ogromno didaktičnih in drugih igrač, vsak svoj del omare, previjalna miza, igrala na terasi, vse zaščiteno oziroma za varnost poskrbljeno, kahlice....vse novo
- usposobljenost varuške: od "navadne" upokojenke ali študentke, do usposobljene varuške dve varuški - 1. absolventka (zdravstvo, izkušnje v porodnišnici) in 2. mamica dveh malih otrok
- koliko plačujete za varstvo 450
- kaj cena še vključuje: hrano, plenice, račun, morda pomočnico ali kuharico... vse razen plenic (tudi hrano za alergika)
- kako star je vaš otrok? 12,5m
- morda kratko še kakšna relevantna informacija, ki po vašem mnenju vpliva na ceno iskala sva vse zgoraj našteto (podobno kot v vrtcu, skupina, prostor namenjen le otrokom ipd), ceneje nisva našla

< Sporočilo je popravil buhtlčk -- 11.9.2009 15:59:01 >

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2009 21:34:49   
čebulca
Živjo,
svojo malčico bom dala z decembrom v takšno varstvo:
- okolica Lj
- prijavljena dejavnost!
- prizidek k hiši, prostor urejen za otroke (pohištvo, igrače, sanitarije, ležalniki-vse novo)
- skupina bo štela max 10 otrok, varovali bosta 2 mamici, ki pa nista po izobrazbi vzgojiteljici, vendar imata dovolj izkušenj z delom otrok (pomoč v vrtcu, kolonija z otroki, sami imata otroke)
- cena je 300 eur in vključuje vse-tudi plenice,(po želji izstavijo tudi račun), 4 obroki na dan (kuhala bo mama ene od varušk, saj je upokojenka in stanuje v tej hiši)
- kadar otrok manjka, se to odšteje (mislim da 8 eur na dan)
So pa še pomanjkljivosti, ki so v fazi urejanja (imajo 2 psa, ki se bosta preselila za hišo, potrebno je dati novo oz. bolj konkretno ograjo okoli vrta in pa še potrebno je dati ograjo pri stopnišču,saj poteka varstvo v nadstropju).

Kako bomo zadovoljni z varstvom, pa bom lahko povedala šele decembra. Mislim, da je cena zelo ugodna pa še ni na črno!

Lp

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?